Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.05.2016.
11:55
Vestionline A

Crno-bela familija: Nelegalnim zborovima krše statut Partizana!

Opoziciona struja smatra da je Radna grupa kluba osnovana sa ovlašćenjem da organizuje Izbornu skupštinu, a da je preuzela sve poluge upravljanja.

M.Todorović
 

Samo nekoliko dana uoči izborne skupštine u Fudbalskom klubu Partizan, ponovo se oglasila grupa prijatelja kluba “Crno-bela familija”. Sopštenje prenosimo u celosti: 

“U poslednjih nekoliko meseci celokupna sportska javnost svedok je flagrantnog kršenja Statuta i akata unutrašnje organizacije “FK PARTIZAN” od strane članova nestatutarne tzv. radne grupe koja od kraja prošle godine rukovodi fudbalskim klubom.

Dakle, ad hoc organ formiran je sa jedinim ciljem i ovlašćenjem, a to je organizovanje vanredne i Izborne skupštine fudbalskog kluba jer je u tom trenutku fudbalski klub ostao bez statutarnih organa upravljanja. Međutim, u međuvremenu isti ad hoc organ postaje levijatan i preuzima sve poluge upravljanja klubom, pa čak i one koje shodno statutu FK “Partizan” ne pripadaju ni predsedniku fudbalskog kluba, ni upravnom odboru, a najmanje nadžornom odboru koji tokom celokupnog trajanja perioda uzurpacije upravljanja u “FK PARTIZAN” daje svesrdnu podršku i u javnosti pokušava da opravda svaki korak nezapamćenog pravnog i svakog drugog nasilja koji sprovode članovi tzv. radne grupe “FK PARTIZAN” na čelu sa generalnim direktorom Milošem Vazurom i Miloradom Vučelićem, marionetama kojima iz senke rukovode javnosti dobro poznati likovi.

U pomenutom tekstu na koji ovim putem reagujemo, samozvani profesor Beogradskog univerziteta i čovek krajnje sumnjivog morala u ulozi advokata i zaštitnika svih nestatutarnih i protivzakonitih aktivnosti preduzetih od strane članova i prijatelja tzv. radne grupe, pokušava da opravda njihovo najnovije pravno nasilje koje preduzimaju sa ciljem pokušaja menjanja članstva u skupštini “FK PARTIZAN” i to nekoliko dana pred vanrednu izbornu skupštinu zakazanu za 24.5.2016. godine.

Naime, statut “FK PARTIZAN” u čl. 32 i 33 jasno i nedvosmisleno propisuje u kojim slučajevima i po kojoj proceduri prestaje svojstvo člana skupštine i na koji način se vrši izbor novih članova. Dakle, u slučaju smrti, ostavke ili razrešenja predsednik kluba zakazuje vanredni zbor koji je izabrao tog člana radi izbora njegove zamene, koji proceduru izbora sprovodi na propisan način, uz prisustvo predsednika koji izborne zborove i izborne skupove otvara. U konkretnom slučaju, FK “PARTIZAN” nema svog legalno izabranog predsednika jer to svakako ne može biti tzv. predsednik tzv. radne grupe, te samim tim nije ispunjen jedan od glavnih uslova koji je propisan statutom za održavanje redovnih i vanrednih zborova.

Takođe, u skladu sa čl. 33 statuta FK “PARTIZAN”, razrešenje člana skupštine FK “PARTIZAN” može predložiti isključivo član skupštine ili zbor, a nikako mu taj status ne može prestati na osnovu odluke disciplinske komisije. Dakle, o razrešenju člana skupštine Ostoje Mijailovića, kao i o prihvatanju ostavke Igora Duljaja, u skladu sa odredbama statuta FK “PARTIZAN”, odlučuje isključivo skupština, nakon prijema obrazloženog predloga za razrešenje. Suprotno tome i protivno statutu, nelegalno i nelegitimno, navodno su održani zborovi na kojima je došlo do “promene dvojice članova – Milorad Vučelić umesto Ostoje Mijailovića i Goran Arnaut umesto Igora Duljaja”, nakon čega profesor Pravnog fakulteta ističe da su “odluke zborova konstitutivni element, a skupština ih samo prima k znanju,” a koja izjava je apsurdna, besmislena i pokazuje totalano pravno neznanje, što i ne čudi, s obzirom da je samozvani profesor Vladimir Vuletić zapravo docent na predmetu Rimsko pravo na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Takođe ističemo da su zborovi na kojima je došlo do nelegalne promene dva člana skupštine održani na nestatutaran način, dakle ti zborovi su nelegalni i nelegitimni, jer svim članovima zborova nije omogućeno da prisustvuju istima.

Najvažnije od svega je to da isključivo skupština FK “PARTIZAN” može da odlučuje o prestanku svojstva člana skupštine i jedino skupština može da verifikuje nečije puno članstvo u skupštini FK Partizan. Samim tim su Ostoja Mijailović i Igor Duljaj i dalje punopravni članovi skupštine FK “PARTIZAN”, sve dok skupština na narednom zasedanju ne odluči o razrešenju Ostoje Mijailovića, odnosno ne usvoji ostavku Igora Duljaja. Nakon toga, u skladu sa odredbama čl. 32 i 33 statuta FK “PARTIZAN”, mogu se sazvati vanredni zborovi radi biranja zamene razrešenih članova.

Na nelegitimnost svih ovih aktivnosti oko zamene jednih članova skupštine drugim ukazuju i imena navodno izabranih novih članova Skupštine, jer i Milorad Vučelić i Goran Arnaut pripadaju istoj organizovanoj grupi koja se na protivzakonit način bori da zadrži vlast u FK “PARTIZAN” od kojih je prvonavedeni ekstremni predstavnik zagovornika ovakvih protivzakonitih aktivnosti.

Iz svega napred iznetog jasne su metode i bezočno protivpravno nasilje kojim se služe Vučelić i njegova kamarila prilikom smene dva i dalje legitimna člana skupštine “FK PARTIZAN”, sve sa ciljem daljeg opstanka na rukovodećim funkcijama i nastavka nesmetanog urušavanja i pljačke jednog od dva najveća sportska kluba u Republici Srbiji.”

CRNO BELA FAMILIJA

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online