Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.05.2010.
10:34 >> 21:47h
Vestionline A

Bufon: "Jabulani" lopta - totalna sramota!

Sve je više fudbalera i golmana koji su apostrofirali da je izbor lopte "Jabulani" kojom će se odigrati Svetsko prvenstvo - totalan kriminal. Na dugoj listi su Đanluiđi Bufon, Žulio Cezar, Iker Kasiljas, Luis Fabijano, Đanpaolo Pacini...

Pojedini fudbaleri i golmani koji su već stigli u Južnu Afriku, gde 11. juna startuje Svetsko prvenstvo, izrazilo je veliko nezadovoljstvo i negodovalo je izborom lopte kojom će se igrati na ovom takmičenju.

Najbolji golman na svetu i član italijanskog Juventusa Đanluiđi Bufon izjavio je da je "Jabulani" lopta koja je predviđena za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi izuzetno lošeg lošeg kvaliteta, prenose svetski mediji.

"Ovo je sramotno, igrati sa ovakvom loptom najveće takmičenje je zaista strašno. Mnogo su sebi dozvolili, lopta je totalno neadekvatna i ima nepravilnu putanju", ističe Bufon.

On se složio sa kritikama ostalih čuvara mreže na račun ove Adidas lopte i smatra da Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ovakav propust nije smela da dozvoli.

''Lopta često propada i pravi čudna skretanja, pa treba očekivati smešne golove na SP. Ogroman propust koji je FIFA napravila".

Pored Italijana, loptu je prokomentarisao i čuvar mreže evropskog šampiona Intera i brazilske reprezentacije Žulio Cezar, kao i golman Reala i selekcije Španije Iker Kaisljas, a kao katastrofalnu i užasnu opisali su je i mnogi fudbaleri.

"Moram da kažem da je jako čudna lopta...vrlo lako, onako iznenada promeni putanju. Kao da u sebi ima čip koji je navodi kuda da se kreće i kao da beži kad hoćete da je šutnete. To je veoma loše, ali valjda ću se navići do početka Mundijala", rekao je napadač Brazila Luis Fabijano.

Napadač aktuelnog svetskog šampiona Italije Đampaolo Pacini takođe je rekao da je lopta "katastrofalna".

"Teško je kontrolisati i čudno se kreće. Kada skočim da je udarim ona kao da se pomeri i promašim je. Mislim da će golmanima biti najteže jer će primati lake golove s obzirom da neće moći da ocene putanju lopte", dodao je Pacini.

"Adidas" tradicionalno pre svakog SP proizvede novi, napredniji model lopte. U saopštenju kompanije navodi se da je tehnologija kojom je rađena nova lopta do sada neviđena. Adidasova lopta se zove "Jabulani", što na jeziku Zulua znači  "Slaviti"!

Adidas iznenađen lošim rakcijama

Najbolji svetski golmani prethodnih dana nisu štedeli reči kritike na račun adidasove lopte "Džabulani" koja će se koristiti na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Međutim, u nemačkoj kompaniji su neprijatno iznenađeni zbog toga i tvrde da je bilo dovoljno vremena da kritičari ranije iskažu svoje mišljenje.

"Iznenađuju nas kritike pošto se 'Džabulani' koristi već mesecima i skoro svi igrači su imali priliku da igraju sa tom loptom. Odmah nakon predstavljanja, u decembru prošle godine, pružili smo svima priliku da treniraju sa novom loptom i prve reakcije su bile pozitivne", rekao je portparol Adidasa Tomas van Šaik.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online