Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.04.2016.
17:19 >> 21:20h
Vestionline A

Crno-beli iščupali bod: Kahriman častio Partizan!

Nije bilo pobednika u 151. večitom derbiju. Golom Brazilaca Evertona u petom minutu sudijske nadoknade, posle velikog kiksa golmana Crvene zvezde Damira Kahrimana, Partizan je iščupao bod na "Marakani" - 1:1.

crvenazvezdafk.com
Sedrik Gogua i Damjan Le Talek u vazdušnom duelu

Pre toga je rezervista Predrag Sikimić sjajnim šutem u 85. minutu doneo prednost crveno-belima. Činilo se da će četa Miodraga Božovića da ostvari i treći trijumf u sezoni protiv ljutog rivala, ali je bomba "karioke" iz očaja sa više od 30 metara završila u mreži domaćina. 

Neshvatljivo loše je intervenisao iskusni golman Zvezde. Everton je onda otišao ispred severne tribine, provocirao navijače Zvezde, pa ga je sudija poslao u svlačionicu. Pre toga je zbog dva žuta kartona isključen i štoper domaćih Rendulić.

Ipak, neće mnogo Zvezda da žali. Titula je na dohvat ruke. U odnosu na Čukarički, crveno-beli imaju 12 bodova više, dok Partizanu beže 14. Do finiša susreta gledali smo uspavanku. Očajni su bili i jedni i drugi, ali poslednjih 10-ak minuta je viđena prava utakmica, sa mnogo uzbuđenja, šansi, vatre na terenu. Na kraju bez pobednika! 

Bilo je žustro na tribinama. Nekoliko incidenata je bilo i pre i tokom meča. Jedan navijač crveno-belih je ostao bez dva prsta posle eksplozije topovskog udara.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

90+5. minut - GOOOL, Everton postiže gol za Partzan. Veliki kiks Kahrimana u poslednjim trenucima susreta. Brazilac je dobio drugi žuti karton. Pre njega isključen je i Rendulić.

90. minut - Igraće se još 4 minuta.

85. minut - GOOOL, Sikimić zakucao Partizan i Šaranova. Zvezda vodi! Iksunsi napadač je sjajno levom nogom poslao loptu pod rašlje. Nemoćan je bio čuvar mreže Partizana. Zvezda pred het-trikom u ovoj sezoni u mečevima sa ljutim rivalom.

84. minut - Nova šansa za Zvezdu, ali Šaranov je opet na pravom mestu posle slabog šuta Ristića.

81. minut - Katai je imao najbolju priliku na meču, sam je izašao ispred golmana Šaranov, ali je čuvar mreže crno-belih odbranio.

77. minut - Ibanjez je pokušao iz slobodnog udarca, ali samo do živog zida. 
76. minut - Greška Bogosavca, Srnić je pobegao, ali je fauliran, žuti karton za igrača Partizana.
73. minut - Crno-beli opasniji. Božinov je na terenu, umesto kapitena Ilića.

66. minut - Bakljada na severu.

64. minut - Partizan agilniji u poslednjih pet minuta.

59. minut - Najbolja prilika za Partizan. Brašanac je šutirao posle gužve u šesnaestercu Zvezde, ali je Kahriman sjajno odbranio.

56. minut - Druga izmena u Zvezdi, umesto Grujića u igri je Srđan Plavšić.
53. minut - Povređen je Ugo Vijeira. U napadu je sada Predrag Sikimić.

48. minut - Inicijativa Zvezde, Ibanjez šutira dobro, ali je opet Šaranov na pravom mestu.

47. minut - Luković je bio u prilici, ali nije mogao iz teške situacije da matira Šaranova.
46. minut - Smirilo se na tribinama, počelo je drugo poluvreme, nadamo se bolje od katastofalnih prvih 45 minuta.

Pre početka drugog poluvremena, tuča na severnoj tribini.

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena. Bez golova, bez igre. Tuča na istočnoj strani stadiona Zvezde. Došlo je do sukoba nekoliko navijača, posle čega su "delije" preskočile ogradu koja deli "istok" i "sever" i krenuli preko istočne tribine ka južnoj. Poletelo je nekoliko stolica, ali je ulazak Žandarmerije smirilo situaciju.

43. minut - Štoper Partizana Sedrik Gogua je najgori igrač meča. Nekoliko njegovih velikih kikseva crveno-beli nisu kaznili. I Rendulić je dobio žuti karton.

41. minut - Solo prodor Kataija, ali je Šaranov opet na praovm mestu.

40. minut  - Prvi požuteli u domaćem timu je Francuz Damjan Le Talek. Na terenu se ništa ne dešava. Užasna igra oba tima, bez ritma, lepog potezha, vatre. Prava uspavanka.
31. minut - Mirno i na tribinama, kao i na terenu, kao da se ne igra "večiti derbi". Saša Ilić je drugi igrač koji je dobio žuti karton. Prvi je štoper crno-belih Gogua.
26. minut - Za razliki od prošlog derbij u Humskoj, u ovom uspavanka za skoro pola sata igre.
23. minut - Prvi opasniji napad Partizana. Stevanović je prodro po desnoj strani, ali nikog nije bilo na drugoj stativi, samo korner za crno-bele-.
19. minut - Zvezda, zasad, najopasnija iz prekida, Partizan bezopasan, bez šuta na gol Kahrimana.
11. minut - Zvezda konkretnija na startu. Katai šutira, ali Šaranov odbija loptu u korner. Le Talek je opet bio u situaciji da stgine do gola, ali ostaje 0:0.

5. minut - Prva šansa na meču, za Zvezdu. Le Talek glavom sa sedam, osma metara šutira iznad gola.

1. minut - Utakmica je počela. Na "Marakani" oko 35.000 gledalaca. 

Pola sata pre početka meča, na "Marakani" je više od 25.000 gledalaca. Sever je skoro ispunjen do poslednjegh mesta.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Luković, Rendulić, Ibanjez, Le Talek, Donald, Katai, Grujić (od 56. Plavšić), Srnić (od 78. Ristić), Vijeira (od 53. Sikimić).

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton, Brašanac, Kosović, Mihajlović, Stevanović, S. Ilić (od 73. Božinov).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online