Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.04.2016.
13:50
Tanjug A

Božović: U Derbiju pobeđuje onaj koji se bolji probudi

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da bi pobeda nad Partizanom na pravi način zaokružila sjajnu sezonu i dovela na bod od osvajanja šampionske titule.

N. Đurović
Trener Crvene zvezde Miodrag Božović

- Teško je govoriti o derbiju, a ne ponavljati se. Najveća utakmica na ovim prostorima, nije bitno stanje na tabeli, ni forma, pobeđuje onaj koji se bolji probudi ujutro. Nadam se da ćemo to biti mi - rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

On ističe da ekipa oseća dodatan motiv protiv Partizana jer bi trećim ovosezonskim trijumfom protiv večitog rivala došla na korak od titule.

Luković: Poštujem Partizan

Kapiten crveno-belih Aleksandar Luković je poručio da njegovi saigrači jedva čekaju da sutra izađu na teren.

- Partizan je u dobroj formi, vezao je šest pobeda i doći će da se nadigrava, što nam odgovara. Svi smo spremni, očekujem dobru utakmicu. Poštujem Partizan. Ima dobre pojedince, od Saše Ilića puno toga zavisi, ali ne pribojavamo se nikog - rekao je Luković.

- Bez obzira na to što se govori da smo već šampioni, ima tu lukavih izjava... Dodatni motiv postoji jer nam je potreban bod da bismo matematički bili prvi. Ne dopada mi se novi sistem, nagrađuje ekipe koje su osvojile manje bodova. Trebalo je da budemo šampioni pre šest meseci - konstatovao je Božović, uz opasku da se ovaj sistem koristi u Belgiji, ali da je to više zemlja piva, nego fudbala.

Trener Crvene zvezde je poručio da veoma ceni tim Partizana, iz kojeg je izdvojio kapitena Sašu Ilića, Nemanju Mihajlovića i Darka Brašanca.

- Moramo odgovornije i agresivnije da uđemo u meč. Postoji određena doza opuštanja zbog pobeda, teško je motivisati ekipu, ali je derbi nešto drugačije. Verujem da ćemo biti pravi.

Prema rečima Božovića, od povrede se oporavio Marko Grujić, posle više od mesec dana pauze.

- Povređeni smo samo Ivica Momčilović, Savo Pavićević i ja, trojica najstarijih. Grujić je izvanredno, ali moramo da zovemo Jirgena Klopa da vidimo da li će da igra. Liverpul odlučuje - našalio se Božović.

On je dodao da u derbiju sve zavisi od igrača na terenu, bez obzira na taktiku.

- Ako bi igrali kako želim, mi bismo pobedili. Partizan je najavio otvorenu igru i veliku ofanzivu. Verujem da će biti golova - istakao je Božović.

Večiti derbi, 151. po redu, igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 18 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online