Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.11.2009.
14:14
Vestionline A

Veliki derbi na "Stamford Bridžu"

Dva najuspešnija engleska fudbalska tima u ovoj sezoni, Čelsi i Mančester Junajted, odmeriće snage u 12. kolu Premijer lige.

Menadžer Čelsija Karlo Anćeloti izjavio je da je predstojeći derbi protiv Mančestera izuzetno važan za londonski klub.

"Junajted ima dobru odbranu i fantastične napadače. Runi je jedan od najkvalitetnijih napadača na svetu, a o njemu moramo posebno da vodimo računa. Utakmica protiv Junajteda nam je dosta važna. Za nas će sigurno da bude teška, a za gledaoce zanimljiva. To je duel kao i svaki drugi, u njemu ne možemo da zaradimo više od tri boda", rekao je Anćeloti.

Italijanski stručnjak smatra da bi Čelsi trebalo da igra protiv kluba iz Mančestera kao ekipa Liverpula, koja je pre dve nedelje savladala "đavole" sa 2:0.

"Liverpul je odigrao moćnu, fantastičnu utakmicu protiv Mančestera. Nisu dopustili Mančesteru da razvije svoju igru s velikim pritiskom na njihove vezne fudbalere. Čelsi nije ekipa koja igra na slabost protivnika, već na sopstveni kvalitet", dodao je trener Čelsija.

Anćeloti je potom pohvalio menadžera Junajteda Aleksa Fergusona, koji danas slavi 23 godine od kada je preuzeo menadžersku funkciju u klubu sa "Old Traforda".

"On je napravio odličan posao. Sama činjenica da se toliko dugo zadržao na klupi Junajteda je sama po sebi fascinantna. To je teško, ne samo u Engleskoj, već bilo gde. U Italiji bi, recimo, tako nešto bilo nemoguće. Junajted je klub sa fantastičnom istorijom, a Ferguson je jedna od najvažnijih ličnosti te istorije", kaže Anćeloti.

U slučaju pobede domaćina, ekipa sa "Stamford Bridža" bi se odvojila na pet bodova razlike, a pored prednosti domaćeg terena, "plavci" će imati olakšan zadatak, jer u Mančesteru još uvek nisu sigurni da će nastupiti Vidić, Gigs i Berbatov, a u timu sigurno neće biti suspendovanog Nevila, i povređenih Ferdinanda i Ji Sung Parka.

Junajted je u poslednjih deset utakmica samo jednom pobedio u Londonu, poslednji put pre sedam godina, pa Aleks Ferguson želi da prekine taj loš niz.

"Želimo da popravimo rekord sa "Bridža". Nije bilo baš najbolje u poslednjih nekoliko godina. Imali smo nekoliko remija i ništa više od toga. To je veoma čudno, jer smo navikli da imamo sjajan rekord na njihovom terenu. Mislim da meč nije odlučujući, ali je veoma bitan", istakao je Aleks Ferguson.

Meč između Čelsija i Junajteda biće odigran u nedelju od 17,00 časova na stadionu "Stamford Bridž". Londonski klub se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli Premijer lige sa dva boda prednosti u odnosu na tim iz Mančestera.

Pored duela dva prvoplasirana tima koja igraju u nedelju, u subotu Aston Vila dočekuje Bolton, Blekburn igra protiv Portsmuta, dok će Barnli gostovati Mančester Sitiju. Totenhem dočekuje Sanderlend, dok Arsenal, koji igra u fantastičnoj formi gostuje Vulverhemptonu.

Subota, 7. novembar:
Aston Vila - Bolton 16,00
Blekburn - Portsmut 16,00
Mančester Siti - Barnli 16,00
Totenhem - Sanderlend 16,00
Vulverhempton - Arsenal 18,30

Nedelja, 8. novembar:
Hal Siti - Stouk Siti 14,30
Vest Hem - Everton 16,00
Vigan - Fulam 17,00
Čelsi - Mančester Junajted 17,00

Ponedeljak, 9. novembar:
Liverpul - Birmingem Siti 21,00

Tabela: Čelsi 27, Mančester Junajted 25, Arsenal 22 (-1), Mančester Siti 19 (-1), Totenhem 19, Liverpul i Aston Vila po 18...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online