Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.03.2016.
14:20
Vestionline A

Partizan: Ko stoji iza Novaka Nedića?

Fudbalski klub Partizan objavio saopštenje u kojem optužuje Novaka Nedića da zloupotrebljava funkciju generalnog sekretara Vlade Srbije kako bi prikupio potpise članova Skupštine kluba.

Tanjug
 

Za Nedića je napisano i da "ne preza da se okoristi i imenom predsednika Vlade Srbije", koji je insitutucijama kluba jasno rekao da iza svega ne stoji.

O Nediću je napisano i da je noću zvao i pojedine legende kluba da dođu u zgrade državnih institucija da popišu, a pritom je to činio sa "visokim gradskim funkcionerima".

Na sednici Radne grupe "zaključeno je da medijski napisi, tvrdnje, spekulacije i tekstovi u vezi sa postojanjem tzv. dve struje u Partizanu jednostavno ne odgovaraju istini. U FK Partizan postoji samo jedna 'struja - PARTIZAN i njegove legalno izabrane institucije. Nasuprot njima stoji određena grupacija, nejasne strukture, neodređenog obima, pravno neuka, nespremna da javno izađe sa brojem članova Skupštine koji je podržavaju potpisima, a koju predvodi g. Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Republike Srbije. Predvodnik ove grupe nedostojno i neovlašćeno nastoji da nuđenjem usluga, strahom i prinudom utiče na ugledne partizanovce kako bi podržali ovu neprincipijelnu skupinu", piše u saopštenju Partizana.

Radna grupa kluba optužuje Nedića za "nedostojna dela".

"Zaklanjajući se iza 'crno-bele ljubavi' do poslednje trunke ličnog upliva i uticaja, zloupotrebama i manipulacijom tobož državnih interesa, čini nedostojna dela ne samo prema Klubu višedecenijske tradicije već i prema državi koju tako često, olako i besprizorno nastoji da podupre u svoje sitnosopstveničke interese. Tako ne preza ni da se okoristi imenom i funkcijom predsednika Vlade Republike Srbije, koji je, u nekoliko navrata, institucijama Kluba javno obznanio da iza svega toga ne stoji a svojevremeno istakao zabranu državnim funkcionerima da se na bilo koji način mešaju u institucije sportskih organizacija", ističe se u saopštenju i nastavlja:

"Predvodniku ove skupine nije strano ni da zloputrebom državnih institucija u noćnim časovima poziva u zgradu Vlade Repubilike Srbije i legendu Partizana, g. Milutina Šoškića, koji je o tome, vidno uznemiren, obavestio Radnu grupu FK Partizan ili da slične aktivnosti čini u zgradi Skupštine Grada Beograda, zajedno sa visokim gradskim funkcionerima. Da li su zgrade Vlade Republike Srbije i Skupštine Beograda mesto gde se prikupljaju potpisi za sazivanje skupštine jednog fudbalskog kluba?".

Poruka Radne grupe na ovo je da će "uvek braniti institucije sistema, jer je to jedini način odbrane pravne sigurnosti i stabilnosti FK Partizan i države u celini".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online