Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 26.02.2016.
15:15
Vestionline, mozzartsport.com A

Bandalovski: Kada bi Partizan i Zvezda nestali u Srbiji bi izbila revolucija!

- Imao sam tri ili četiri opcije za odlazak u inostranstvo - rekao je fudbaler Partizana za Tema sport.

Reuters
Objasnio: Ivan Bandalovski

Ivan Bandalovski nije igrao protiv OFK Beograda, ali se nada da će moći da istči na teren protiv Crvene zvezde. U razgovoru za bugarski Tema sport izneo je nekoliko zapažanja u vezi sa Partizanom, Srbijom, fudbalom i sportom uopšte.

Ističe da je zadovoljan u ekipi crno-belih, da su navijači u Srbiji ekstremniji od Bugara i da je imao nekoliko stranih ponuda pred nastavak saradnje sa Partizanom.

Kakva je situacija u Partizanu pred derbi?
- Nije dobro. Imamo dosta bodova zaostatka. Izgubili smo i od OFK Beograda. Vratiće nas samo pobeda u derbiju. Cilj nam je da osvojimo Kup Srbije. Igramo protiv Radničkog iz Niša u četvrtfinalu, a kao što znate, Zvezda je ispala. Gradimo novi tim i treba nam vremena. Možda smo izgubili od OFK-e jer nam je svima u glavama bio derbi - rekao jeBandalovski.

Potpisao si novi ugovor?
- Pre nedelju dana sam potpisao novi ugovor na godinu i po dana. Zadovoljni su sa mnom i ja sam sa njima. U poslednjem meču sam sedeo na klupi, nadam se da ću igrati protiv Zvezde. Imao sam tri ili četiri opcije za odlazak u  inostranstvo, ali sam želeo da ostanem u Partizanu. Dobio sam bolje uslove u novom ugovoru. Partizan je odskočna daska. I u drugim ponudama su bili dobri uslovi, ali u životu pare nisu sve. Poštenje i iskrenost znače više.

Da li ima razlike u navijačima u Srbiji i Bugarskoj?
- Da, ogromna je razlika. Iako je Beograd udaljen od Sofije 400 kilometara. Ovde su navijači prilično ekstremni. Srbi u globalu vole sport, posebno fudbal.

Valeri Božinov je nedavno rekao da žali što nije rođen u Srbiji...
- Mislim da to nije rekao u bukvalnom smislu. Ovde u Srbiji sport se posmatra drugačijim očima. Imam mnogo više pažnje, iako ne toliko novca kao u Bugarskoj. Ovde se stalno igraju finala različitih sportskih događaja. Nedavno je Beograd bio domaćin Evropskog prvenstva u futsalu, a Srbija je igrala u polufinalu pred 11.000 ljudi. A mi ne možemo da se kvalifikujemo na taj turnir. Oni su svetski šampioni u uzrastu do 20 godina, a mi nismo igrali na tom takmičenju više od 30 godina. Tako da možete videti razliku. Sve je u mentalitetu i načinu razmišljanja.

CSKA, Lokomotiva Sofija i Liteks nisu više deo "A" lige Bugarske. Šta misliš o tome?
- Mora nešto da se uradi po tom pitanju, da se ovi timovi vrate u elitu. Bez njih nam fudbal nazaduje. Nismo sila da imamo mnogo klubova kao Engleska, Španija, Italija. U malim zemljama treba podržati klubove koji imaju tradiciju. Kada bi se to desilo Partizanu ili Zvezdi u Srbiji bi ispala revolucija. Moraju nešto da smisle kako bi se pomoglo ovim ekipama koje su brend u Bugarskoj.

Na kraju, fudbaler Partizana istakao je da mu je trenutno cilj da igra u inostranstvu.
- Imam 29 godina i u ovoj fazi moje karijere budućnost je vezana za inostranstvo. Do kraja karijere ću sigurno igrati u Bugarskoj, ali ne u ovom trenutku - zakjučio je Bandalovski u razgovoru za Tema Sport.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online