Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.05.2010.
14:27
Vestionline, Tanjug A

Počele pripreme 'Orlova'

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Sportskom centru "Kovilovo", gde su i formalno počele pripreme za predstojeće prvenstvo sveta u Južnoj Africi od 11. juna do 11. jula.

Selektoru Radimiru Antiću javili su se svi pozvani fudbaleri izuzev kapitena Dejana Stankovića, koji će se državnom timu priključiti u sredu u Austriji, gde će naš nacionalni tim sprovesti bažične pripreme.


Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali napadači Marko Pantelić i Nikola Žigić, poručeno je da naša reprezentacija ima želje i planove od kojih neće odstupiti.


"Na Svetski kup idemo da dostojno reprezentujemo srpski fudbal, da potvrdimo sve ono što smo ostvarili u kvalifikacijama i od te namere nećemo odstupiti", rekao je Žigić.

Pripreme u Austriji

 

Orlovi sutra odlazi na pripreme u Austriju, gde će boraviti do 3. juna. Za to vreme naš državni tim će odigrati dve prijateljske utakmice - 29. maja protiv Novog Zelanda i 2. juna u protiv Poljske.


Poslednju proveru uoči svetskog prvenstva naš tim će imati 5, juna u Beogradu protiv Kameruna, a u Južnu Afriku se putuje 7. juna.

Prema rečima dvojice napadača, zajednička želja je da se plasiramo u osminu finala, a potom da rasterećeni pokušamo da uradimo nešto više.

"Dobro su nam poznate vrednosti svih reprezentacija sa kojima ćemo igrati u Južnoj Africi. Ganu predvodi naš stručnjak Milovan Rajevac, sa kojim smo radili u Crvenoj zvezdi i sigurno je da on ima sve informacije o našoj igri. Mi, ipak verujemo u svoje snage i želimo da dobijemo sve tri utakmice u grupi", rekao je Žigić.


Njegovo mišljenje deli i Pantelić, koji je uveren da će naš državni tim nastaviti sa dobrim igrama iz kvalifikacija.

"Došli smo u reprezentaciju da pokažemo ono što zaista možemo. Svi koji su stigli na pripreme sigurno će učiniti sve da na najbolji način predstave naš fudbal. Razmišljamo o tome i samo smo tome posvećeni", rekao je Pantelić.

Današnjem okupljanju reprezentativaca prisustvovao je gotovo nezapamćen broj predstavnika raznih medija, među kojima i veliki broj stranih novinara.

Male boginje na Mundijalu


Epidemija malih boginja buknula je u zemlji domaćinu SP, pa je FIFA poslala dopis svim savezima reprezentacija učesnica da pred polazak na prvenstvo provere istoriju bolesti kod svojih fudbalera, kako bi sprečili da se epidemija uvuče među igrače.

 

Prema mišljenju lekara iz FSS Miljka Ristića, nema razloga za paniku.

 

"Pre svega, reprezentativci će doneti kartone da bismo videli da li su vakcinisani. Bez toga ne možete da pođete u osnovnu školu. Morbile ne možete da dobijete ako ste ih već preležali", rekao je predsednik lekarske komisije u FSS Miljko Ristić za Sportski žurnal.

 

Dobijanje mali boginja može se sprečiti vakcinacijom ili ukoliko je osoba preležala ovu bolest i tako automatski stekla otpornost.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online