Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.02.2016.
16:28
Vestionline A

Pobeda nad Slovenijom otvara vrata četvrtfinala

Dani priprema su završeni. Majstori futsala su u Beogradu, gde će od sutra do 13. februara pokazati zašto ovaj sport privlači sve veću pažnju širom sveta.

Promo UEFA Futsal EURO 2016
Selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević

Turnir 12 najboljih reprezentacija Evrope, UEFA Futsal EURO 2016, počeće utakmicom Srbija - Slovenija, od 18.30 časova, a od 21 čas će se sastati Španija i Mađarska. Prethodno, od 18.15 časova, biće održana svečana ceremonija otvaranja tokom koje će u centru pažnje biti plesači. Naravno, na otvaranju će biti i promoter turnira Dejan Stanković, proslavljeni srpski fudbaler.

Naš nacionalni tim, koji je prvi trening u Areni Beograd održao u nedelju, sa nestrpljenjem iščekuje početak takmičenja.

- Prvi put će gledaoci u Srbiji moći na jednom mestu da vide najbolje igrače Evrope, da posmatraju vrhunski futsal. Pozivam sve da dođu da uživaju. Siguran sam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina, prodaja karata ide odlično i to može samo da nam bude dodatni vetar u leđa, nikako opterećenje. Kada je reč o dometima, oni su relativan pojam. Sam plasman na evropska i svetska prvenstva je veliki uspeh za nas, ali je činjenica da smo među deset najboljih reprezentacija na kontinentu, pa i na planeti. To nas dodatno obavezuje. Naravno, jasno je da mnogo toga zavisi od ishoda prve utakmice, protiv Slovenije - rekao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević.

Značaja sutrašnje utakmice su svesni svi u našem nacionalnom timu.

- Pobeda nad Slovenijom nam širom otvara vrata četvrtfinala, ali nema sumnje da će biti veoma teško. Igrali smo sa tom reprezentacijom mnogo puta i ekipa su za poštovanje. Svesni smo koliko interesovanje je izazvao ovaj turnir i učinićemo sve što je do nas da se odužimo svima koji će nas bodriti. Nije potrebno posebno naglašavati da nam je san da zaigramo u polufinalu, što bi bilo prvi put u istoriji srpskog futsala, ali je to, bar za sada, veoma daleko jer sada razmišljamo samo o Sloveniji - naglasio je kapiten Marko Perić.

Od Mladena Kocića se očekuje da bude jedan od ključnih igrača reprezentacije Srbije.

- Samo da turnir počne. Ne možemo da dočekamo. Imamo priliku da na domaćem terenu učinimo nešto veliko i to nam daje dodatnu snagu. Nije više bitan ni težak žreb, nisu bitne ni bilo kakve druge eventualne poteškoće. Na nama je da izađemo na teren i odigramo najbolje što možemo. A, kada je tako onda možemo mnogo. Preduslov svega je, naravno, da pobedimo Sloveniju - istakao je Kocić.

Pored Srbije i Slovenije, u grupi A je Portugalija, sa kojom će se naš nacionalni tim sastati u subotu, 6. februara od 21 čas. U grupi B su Španija, Ukrajina i Mađarska, u grupi C se nalaze Rusija, Hrvatska i Kazahstan, dok su u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz sve četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale, koje će biti odigrano 8. i 9. februara. Polufinale je 11, a finale i utakmica za treće mesto 13. februara. Titulu prvaka brani Italija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online