Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.01.2016.
18:13
mozzartsport.com A

I Stojković napao Živkoviće: Hoće da prevare Partizan!

Sve očiglednija tenzija na relaciji Andrija Živković - Partizan prelila se i van Humske 1. Nerazjašnjen i svakako komplikovan status najboljeg fudbalera crno-belih pogađa ne samo aktuelne (o čemu svedoče reči Saše Ilića), već i bivše igrače tima sa Topčiderskog brda, pa novinari ovih dana dobijaju neuobičajeno velik broj poziva. I nekako se uvek Živković - teško da je sasvim slučajno? - nametne kao prva tema.

Tanjug/AP
Još jedan napad na Živkovića: Vladimir Stojković

Vladimir Stojković, golman Makabija iz Haife, koji se u Beogradu oporavlja posle nedavne operacije kolena izneo je svoje mišljenje. Podstaknut izjavama njegovog nekadašnjeg saigrača Saše Ilića, kako i nešto ranije otvorenim pismom Jovice Živkovića u kome otac mladog fudbalera, iz svog ugla, obrazlaže jednu od centralnih tema sportske Srbije pred kraj januara.

Kaže da Ilića podržava, a da Živkoviće ne razume.

- Neke stvari mi stvarno nisu jasne i zato sam aposlutno uz Sašu, stojim iza svake reči mog nekadašnjeg kapitena. S druge strane, čitam danima šta se piše i ne mogu da shvatim šta to gospodin Jovica traži i zašto se ovako ponaša. On kao da hoće da prevari Partizan - rekao je Stojković za "Mocartsport".

I prelazi na detalje:

- U onom pismu tata Živković kaže da se njegov sin mrznuo na minus deset čekajući da ode na trening. Pazi, Boga ti. A šta smo mi radili? Koji se to fudbaler u mladosti ili na početku karijere nije žrtvovao. Uostalom, sami smo izabrali ovaj sport, a on podrazumeva dosta odricanja. Mučenja. Šta sad, svi da se nakačimo na grbaču Partizanu i da klub ispašta zato što je nečije dete stajalo na hladnom. Ne ide...

Stojković je sa Andrijom igrao šest meseci u Partizanu, poznaje ga i iz reprezentativnih akcija, međutim, dodaje da mu ni stav 19-godišnjeg fudbalera nije jasan.

- Andriju poznajem, mislim da je fin dečkić, ali da bi, kad je već punoletan, neke stvari morao da shvati. Morao bi, najpre, da se zapita da li bi postao zvezda da mu nije Partizana. Ko ga je fudbalski stvorio, zbog koga novine i portali svaki dan pišu o njemu. Pa, zbog Partizana. Zbog veličine tog kluba. U redu, jeste talentovan, ali da mu nije bilo Partizana ostao bi negde u Nišu, "terao loptu" po nekoj livadi i jeo ćevape kod mog druga u kafani "Stara Srbija". Možda bi radio u nekom kafiću kao konobar, šta znam".

Najbolji srpski golman poziva Andriju da pomogne crno-belima.

- Dete, ako si ti postao igrač zbog Partizanove veličine, daj potpiši novi ugovor i ostani do kad hoćeš, pošto vidim da to želi. I verujem mu. Ili idi u inostranstvo odmah, pa da klub spaseš plaćanja tih penala koji se pominju. Uradi to za Partizan, vrati mu što ti je obezbedio sjajne uslove za trening, napredak, napravio te fudbalerom koji osvaja titule i postaje prvak sveta.

Imao je Vladimir Stojković poruku i za Andrijinog oca Jovicu.

- Gospodine, vaš sin jeste odličan igrač i sigurno će zaraditi pare. Danas, sutra. To ga čeka. Nemojte  dozvoliti sebi da budete upamćen kao čovek koji će da prevari Partizan. Čak i da to uradite, Partizan će preživeti, biće tu i sutra, ali se vaše dete sigurno u njega neće vratiti. Ja danas ne da smem da dođem u klub nego me tamo svi poštuju. I imam prijatelje. Zato, spustite loptu. Uostalom, ispada ovako da je samo tata pametan, a svi mi glupi.

Na kraju, iskusni čuvar mreže ističe da se o statusu Andrije Živkovića priča i u krugovima bliskim reprezentaciji.

- Otkako se pojavilo ono pismo razgovarao sam sa više kolega iz državnog tima. Začuđeni su i oni, jer poznaju Andriju. Znaju da je kvalitetan igrač i fin momak. Kažu da bi trebalo da pomogne klubu. Isto tako kažu da, ako bi se njihov otac oglasio onakvim pismom, da bi došli kući, rekli: Ćale, šta ti ovo treba - završio je Vladimir Stojković.

Zanimljivo, svi pričaju o krivici Andrije i Jovice, skoro niko o bivšoj upravi koja je i potpisala ovako poguban ugovor za crno-bele?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online