Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.01.2016.
15:36
Vestionline A

Zdravko Jokić: Spremamo šou za publiku!

Beograd je u kratkom vremenskom periodu domaćin dva prvenstva Evrope. Odmah posle vaterpola, samo nekoliko dana pauze Beograd i Arenu deli od početka UEFA Futsal EURO 2016. Dvanaest najboljih ekipa Starog kontinenta sprovodi završne pripreme uoči šampionata, koji počinje 2. februara od 18:30 časova, kada je na programu meč između Srbije i Slovenije. U isto vreme, organizacioni tim iz UEFA i FSS čini sve da takmičenje prođe na najboljem mogućem nivou, uz odličnu atmosferu na tribinama, zabavu za publiku, i maksimalne uslove za igrače svih nacionalnih selekcija. Na čelu tog tima je Zdravko Jokić, direktor UEFA Futsal EURO 2016, koji veruje da će Srbija i ovog puta položiti ispit sa najvišom ocenom kada je reč o domaćinstvu velikih sportskih događaja.

PR tim UEFA Futsal EURO 2016
Zdravko Jokić, direktor UEFA Futsal EURO 2016

Kako teku završne pripreme?

Sama organizacija događaja efikasno traje više od godinu dana i sada smo u samoj završnici. Ne radimo ovako nešto prvi put, imamo iskustva iz 2011. godine kada smo bili domaćini Evropskog prvenstva u fudbalu za mlađe od 17 godina. Tada smo uspešno položili ispit, UEFA je bila veoma zadovoljna, a siguran sam i da će tako biti i ovaj put. Oko 40 ljudi iz FSS je angažovano u organizaciji, imamo podršku Grada Beograda, a tu je takođe i četrdesetak volontera. UEFA plaća kompletnu organizaciju (Arenu, hotele, transport), a angažovane su naše firme, odnosno infrastruktura, i to je ono što je sjajno za Beograd - kaže Jokić.

Kako će izgledati Arena tokom futsala?

U Arenu ulazimo 28. januara u ponoć. Odmah počinju radovi na preuređenju hale. Umesto bazena stavlja se parket koji je već stigao iz Italije, interesantno je da je u crnoj boji. Takođe se stavlja jedna velika zavesa koja će ograditi deo Arene iza gola. Taj deo je predviđen za VIP prostor, za press konferencije, uklanja se određen broj redova za sedenje, preuređuju se kancelarije, biće tu i prodavnice. Što se tiče kapaciteta Arene, nivo 200 i nivo 400 su predviđeni za publiku i otvorićemo oko 6.000 mesta za gledaoce. Ako se ukaže potreba, naravno da ćemo povećati kapacitete i otvoriti dodatni prostor do 10.000 sedišta.

Kada stižu prve reprezentacije?

Reprezentacije stižu 30. i 31.januara. Prvo stiže španska reprezentacija, ona traži i dodatne termine za trening. Tako da smo posebno za njih ugovorili sale Banjicu gde će održavati dodatne treninge, pored sala Šumice i Novi Beograd. Inače, sve reprezentacije smeštene su u hotelima Hajat i Crowne Plaza, po šest nacionalnih timova u svakom hotelu.

Šta posetioci mogu očekivati na prvenstvu osim vrhunskog futsala?

Futsal nije samo takmičenje koje obiluje sjajnim potezima, već to UEFA uvek organizuje kao jedan šou, zabavu. Imaćemo plesne grupe, muziku, otvaranje neće biti klasično sa govorima, već će biti dance grupe izmešane sa decom na teren, uz puno zabave, specijalnih svetlosnih efekata. Animatori će zabavljati publiku na poluvremenu, ali i između utakmica. Imaćemo i zone za navijače, deca će moći da biraju zastave koje će im biti naslikane na obrazima i na čelu, fristajler Nikola Milošević Đota će pokazati svoju veštinu sa loptom, dok će publika učestvovati u raznim nagradnim igrama. Osim "topa" iz kog ćemo ispaljivati majice, delićemo i ulaznice za mečeve na šampionatu. Glavna nagrada će biti 2 puta 2 karte za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj ove godine, sa obezbeđenim avionskim prevozom i smeštajem. Nagrađeni će moći da izaberu koji meč žele da pogledaju. Biće ponešto za svakog.

Ulaznice koštaju 600 dinara za prvu kategoriju i 350 za drugu?

Važno je reći da svaka pojedinačna karta važi za obe utakmice tog dana, tako da je to praktično celovečernji provod. Termini su od 18:30h i 21h. Uz utakmice biće i dosta propratnih sadržaja, pa će na jednom delu Arene biti priređena izložba o deci izbeglicama, kako bi se podigla svest o problemima mališana iz Sirije. To je organizovano u saradnji sa fondacijom UEFA.

Kakvu atmosferu očekujete na tribinama?

Nadamo se da će futsal okupiti cele porodice jer ovaj sport pre svega propagira fair play na terenu, ali i isto takvo navijanje. Preduzeli smo i sve mere ozbiljne kontrole ulaska, tako da se zaista svi mogu osećati apsolutno sigurno.

Očekivanja od naše reprezentacije i ostalih učesnika?

Na UEFA Futsal EURO učestvuju ekipe koje možda nisu toliko uspešne u fudbalu, ali su sjajne u futsalu, kao što su Kazahstan i Azerbejdžan, koje imaju veliki broj igrača iz Brazila. Italija je evropski prvak, Portugal ima najboljeg igrača na svetu, Rikardinja, Španija je veoma jaka. Sigurno će to biti zanimljiv šampionat. Naša reprezentacija je na dosadašnjim takmičenjima stizala do petog mesta, što je neka sredina. Mi se nadamo da ćemo dobiti Slovence. Posle imamo Portugal, sjajnu ekipu. Interesantno je da Portugal nikada nismo uspeli da savladamo, a dobili smo Italijane 3:1. Mislim da je realan uspeh da prođemo prvi krug, a sve više od toga je još veći uspeh. Nama je bitno da naša reprezentacija igra dobro, a sigurno je da će za publiku biti mnogo atraktivnije što duže budemo na takmičenju.

Ko je favorit broj jedan za osvajanje titule?

Realno je da će se pobednik odlučivati između Španije, Italije i Rusije. Mada, ne bih bio iznenađen da Kazahstan ili Azerbejdžan izbiju u prvi plan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online