Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.05.2010.
10:23
Vestionline A

Jovanović: Adut skromnost

Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Jovanović izjavio je da je skromnost glavni adut naše selekcije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, prenosi "Sportski žurnal".

"Uvek sam isticao skromnost kao naš adut. Toga smo se držali i u kvalifikacijama. Zato smo i napravili veliki uspeh. Startovali smo kao autsajderi, niko nije računao na nas, a na kraju smo došli do Mundijala. Vrlina reprezentacije je disciplina, međusobno poštovanje, a iz toga dolaze rezultati", rekao je Jovanović, koji nije želeo previše da priča o dostignućima reprezentacije Srbije na SP.

"Trebalo bi prepustiti stručnjacima da to kažu, jer je verovatno njihovo viđenje objektivnije. Po nekim inostranim anketama kotiramo se oko 12. mesta, otprilike smo negde na sredini. Verujem da možemo da napravimo i više od toga. Moji favoriti za osvajanje SP su španija, Brazil, Argentina i Nemačka. Mi nismo u tom krugu favorita, ali uvek možemo da iznenadimo", dodao je srpski napadač.

Srbija će na SP u Južnoj Africi igrati u grupi sa Nemačkom, Ganom i Australijom.

"Nemačka će igrati bez Mihaela Balaka. Nema to nikakve veze kada su Nemci u pitanju. Ako nije Balak u timu, biće neko drugi i nema tu mnogo razlike. Nemačka ima fantastičnu reprezentaciju i uvek su opasni. Australiju i Ganu uopšte ne poznajem. Možda je i bolje tako. Spremimo se, sudarimo se na terenu, pa ko bude bolji - pobediće. Znam da naš stručni štab ima obilje spremnog materijala za obe reprezentacije", rekao je bivši napadač Standarda.

On za Mundijal trenira po posebnom režimu.

"Radim jedan ili dva treninga dnevno, vežbe snage, popravljanje aerobne baze, duga trčanja.... Dobio sam program od stručnog štaba koga se pridržavam, mada radim i dodatno. želim da potpuno budem spreman za Mundijal", istakao je Jovanović.

On je na kraju izrazio svoje mišljenje da li treba devojke i supruge da putuju sa fudbalerima u Južnu Afriku.

"Polemike nam u ovom trenutku nisu potrebne. Jednom se u četiri godine igra Mundijal i stvara ovakva atmosfera. U prvoj fazi, supruge i devojke bi mogle da budu prisutne, mada je to večita dilema. Vrhunski sportista je Spartanac i tako bi trebalo da ostane. Trebalo bi naći sredinu, mada plašim se da ako bi poveli i žene i devojke da bi to kod nas moglo drugačije da se protumači u slučaju da kola krenu nizbrdo", istakao je Jovanović. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online