Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.01.2016.
11:25
Tanjug A

Vule o "istorijskim" suzama: Plakao sam jednom, bilo bi glupo opet

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije je prvak sveta. "Nokautiran" je Brazil. Vukašin Jovanović pada na kolena, istinska emocija, dečije suze, nije mogao da ih obuzda...

instagram.com
Emotivni prvak sveta: Vukašin Jovanović

Slika koja je 20. juna 2015. godine obišla svet ostaće upamćena u istoriji, jer na najbolji način opisuje čari fudbala, emociju zbog koje je "najvažnija sporedna stvar" najpopularnija igra na planeti.

Suze radosnice mladog Zvezdinog fudbalera "naterale" su mnoge Srbe širom planete da plaču zajedno sa njim, a Jovanović, razmišljajući o 2016. godini, ima jednu želju - da u crveno-belom dresu zaigra u Ligi šampiona, pa makar morao ponovo da zaplače.

- Jednom sam plakao, bilo bi glupo opet, ali emocije ne mogu da se kontrolišu. Pokušaću da ih izbegnem, ali biće puno emocija. U Zvezdi sam od svoje 10 godine, ovde sam naučio da nemam šta da jedem, budem poznat, da me ljudi pozdravljaju na ulici. Zvezda je velika porodica koja nosi tugu i radost. Prošle sezone sam tugovao, a ove imam priliku da se radujem. Ulazak u Ligu šampiona bio bi fantastičan uspeh, ali rano je da pričamo sada o tome - počeo je priču Jovanović u novogodišnjem intervjuu za Tanjug.

Popularni Vule je dobrim igrama skrenuo pažnju brojnih timova širom Starog kontinenta, ali ističe da bi voleo da se oproba u inostranstvu tek posle plasmana u Ligu šampiona sa crveno-belima.

- Nije isto igrati Ligu šampiona sa nekim drugim velikim evropskim timom ili sa klubom iz svog grada i gde sam naučio prve korake. Zvezda mi je dala sve, napravila od mene čoveka i fudbalera, mnogo toga sam doživeo ovde. Nisam sanjao ni titulu prvaka sveta, ni Ligu šampiona, pa sam jedno dostigao. Ušao sam u prvi tim kada je klub bio u jako lošoj situaciji, ali sada ima nagoveštaja o plasmanu u Ligu šampiona.

Niko nije verovao

- Posle turbulentnog početka sezone niko nije verovao da bismo mogli da vežemo 19 pobeda. Međutim, ostvarili smo taj poduhvat, za šta je najzaslužnija atmosfera u svlačionici i sjajno drugarstvo. Sve je bilo predodređeno za ovakav uspeh. Mislim da možemo još više i bolje za nekih 30 ili 40 odsto kada prođemo pripreme - rekao je Jovanović.

Mladi defanzivac ističe da bolju 2015. godinu nije mogao da zamisli, ali i da je tek na početku karijere i da želi još mnogo toga da postigne.

- Moram da budem zadovoljan i srećan jer sam za samo šest meseci osvojio titulu prvaka sveta, a sa Zvezdom sam na dobrom putu i da postanem šampion Srbije. One su mi najdraže u životu i biće mi podstrek u životu za neke nove uspehe. Osvojio sam trofej prvaka sveta sa zemljom u kojoj sam rođen i koju volim, a sada i sa klubom u kojem sam odrastao i gde sam kao dečak maštao da igram, tako da sam uradio stvari koje niko ne može da mi izbriše.

On dodaje da, uporkos ogromnj prednosti, niko u Zvezdi i ne pomišlja da se u drugom delu sezone opusti i "prosipa bodove".

- Ne smemo da se opuštamo, bićemo oprezni do kraja. Ne želimo da prosipamo bodove, već da pobeđujemo jer smo tako naučili, pogotovo mi koji smo ponikli u Crvenoj zvezdi. Motiva sigurno neće nedostajati, nikada nam neće dosaditi da pobeđujemo i na proleće očekujem nastavak niza. Za mene, prošla godina je kao iz snova i nadam se da će ova biti još bolja - zaključio je Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online