Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.12.2015.
18:58 >> 22:46h
Vestionline A

Rekorder Ronaldo sprečio novi kiks Reala, Barsa i Atletiko na vrhu

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Real Sosijedad sa 3:1 u jednom od prva dva meča 17. kola španske Primere.

Reuters
Silan: Kristijano Ronaldo

Real je na krilima rekordera Kristijana Ronalda slavio na "Santjago Bernabeuu", iako ponovo nije odigrao dobru utakmicu.

Portugalac je postigao dva gola i bio najzaslužniji što se "kraljevski klub" barem na nekoliko sati popeo na čelo tabele sa 36 bodova, jednim više od Barselone i Atletiko Madrida.

Real je poveo u 42. minutu preko Ronalda, koji je bio precizan sa bele tačke i tako se iskupio za promašaj sa penala desetak minuta ranije. Kristijano je postigao svoj 513. pogodak u karijeri i tako postao najbolji strelac u 21. veku! 

Međutim, Sosijedad, koji je u nekim trenucima bio i bolji rival na terenu stigao je do izjednačenja već u drugom minutu nastavka. Pepe je izgubio loptu, ona došla do Brume koji iskosa sa leve strane fenomenalno pogađa suprotne rašlje. 


Gosti su u narednih desetak minuta propustili nekoliko dobrih prilika i poluprilika, pa je kazna stigla već sredinom drugog poluvremena. Marselo je izveo korner, a na nekih 15 metara Ronaldo je uhvatio volej i kroz gužvu poslao loptu u donji levi ugao.

Madriđani su se povukli, ali u finišu meča potvrdili pobedu preko Lukasa Vaskesa - Garet Bejl nestvarno je progirao saigrača sa levog boka, a ovaj sjajnim prijemom omogućio laku realizaciju. 

U drugom meču dana Malaga je minimalnim rezultatom slavio u gostima Levanteu - jedini strelac bio je Duda u 74. minutu i na taj način, posle trećeg uzastopnog trijumfa, popeo Malagu na 11. poziciju Primere. Levante je ostao poslednji sa samo 11 bodova iz 17 utakmica.

Fudbaleri Sevilje, Atletiko Madrida i Eibara ostvarili su u sredu pobede u utakmicama 17. kola španske Primere.

Sevilja je na svom terenu sa 2:0 savladala Espanjol, kao i Eibar protiv Hihona, a istim rezultatom je na gostovanju protiv Rajo Valjekana slavio i Atletiko Madrid.

Strelci za Sevilju bili su Čiro Imobile u 16. i Ever Banega u 41. minutu. Ekipa iz Andaluzije je tako ostvarila treći trijumf na poslednjih pet utakmica, pa tako zauzima sedmo mesto sa 26 bodova, dok je Espanjol 13. sa 20.

Atletiko Madrid je tek u završnici drugog poluvremena došao do pobede protiv Raja, a golove su postigli Anhel Korea u 88. minutu i Antoan Grizman u 90. Madriđani su ovom pobedom izbili na prvo mesto Primere sa 38 bodova, dok je Rajo 18. sa 14. 

Fudbaleri Barselone savladali su uz pomoć sudije Injakija Bikandija ekipu Betisa rezultatom 4:0, u poslednjem meču u 2015. godini.

Barselona je tako na trijumfalan način završila godinu u kojoj je osvojila sve trofeje osim Superkupa Španije, a usput oborila i rekord po broju postignutih golova za 12 meseci – 180.

Aktuelni šampion Španije i Evrope završiće 2015. na prvom mestu na tabeli sa 38 bodova, isto koliko ima i Atletiko Madrid, uz duel više.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online