Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 24.12.2015.
14:14
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

"Slučaj Grujić": Od Zvezde svi digli ruke, spasava je tinejdžer

Jednom davno postojao je jedan klub na brdovitom Balkanu, koji je bio sinonim za uspeh, titule, trofeje, igračke legende. Te 1991. godine, Crvena zvezda se popela na krov Evrope i sveta. Danas, 24 godine kasnije, od crveno-belih su svi digli ruke. Gigant sa "Marakane" je kao beskućnik koji traži koru hleba da preživi do narednog jutra...

crvenazvezdafk.com
Otimanje za golobradog klinca: Marko Grujić, Zvezdin spasilac

Čak je i naš "veliko vođa" mnogo puta zavapio da ne zna šta će sa perjanicom srpskog sporta. Taj klub danas je spao na to da zavisi od jednog tinejdžera. Ne običnog, nego talentovanog, supertalentovanog Marka Grujića, za koga, ako je verovati, slavni Liverpul nudi 7.000.000 evra.

Mnogi bi rekli - vauu! U poslednjoj deceniji nije bilo fudbalera koji je direktno iz Zvezde otišao u tako veliki klub. I novac za naše prilike je ogroman. Gde je problem? Otac Marka Grujića ne želi da mu sin tako rano ode u beli svet. Plaši se - rekli bismo s pravom. Mnogo je talenata koji su kao maloletni, golobradi mladići otišli u surovi svet profesionalizma i - propali.

Filip Janković, Nikola Gulan, Marko Pavlovski, Danijel Aleksić... primeri su poslednjih godina suludo protraćenog talenta, neobrušenih dijamanata, koji su pod uticajem raznih menadžera, otišli veoma rano i potpuno su zaboravljeni. Većina fudbalskih "fanatika" teško bi mogla da odgovori na pitanje: Gde su oni sada, gde igraju?

Šta je sa Zvezdom? Ona je u Grujiću videla svetlo na kraju tunela, u mladiću koji je jedva zakoračio u svet odraslih, videla jedinu nadu. I zato su u saopštenju, posle negodovanja Gorana Grujića, Markovog oca, zavapili da je prodaja "zlatnog orlića" jedini spas za nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta.

Ruku na srce, nije lako biti u upravi crveno-belih. Nasleđeni drugovi, neplaćeni igrači, nezadovoljan trener, brzo su isplivali na površini i potpuno bacili u senku odlične igre i rezultate izabranika Miodraga Božovića u jesenjem delu Super lige Srbije. Jedini tračak nade je tih šest, sedam miliona evra. Reči da je Zvezdi sada potrebnije šest miliona evra, nego na leto 16.000.000 govori o totalnom haosu u našem najvećem klubu.

crvenazvezdafk.com
Nekoliko dobrih mečeva i već stigao na prag "Enfild rouda": Marko Grujić

U ovom milenijumu menjali su se uprave, dolazili bajni političari, fudbalski radnici, neke i legende crveno-belih, a sve što je posle njih ostalo je pustoš i još veći minus na računu. Tolika je besparica da igrači nisu dobijali rate iz ugovora prethodne jeseni, a živeli su od premija, koje su dolazile iz ko zna kojih izvora.

Iako nekako Terzić i kompanija (pitanje je ko vodi Zvezdu danas?) nagovore Grujića da ode, stići će taj novac, Zvezda će da dobije malo kiseonika. A onda stiže leto, šta ako Zvezda ne uđe u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, kako se nadaju čelnici Zvezde? Šta će onda da bude? Ko će da bude spasilac? Danas Grujić, a sutra?

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.12.2015. 16:00
Budimo realni .Grujic je odigrao 19 utakmica za prvi tim Zvezde igara u A reprezentaciji NEMA igara u Evropi NEMA . STA je to sto je navuklo "darezljive" Engleze da ponude 7 milona evra za Grujica ? Mislim da je sve Terzicevo prosseeravanje a kada je u to uvukao i oca Markat Grujica stvari su ogoljene . Sada ce Terzic reci eto obezbedio sam pare ali je sve upropastio Grujic stariji .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online