Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.12.2015.
20:58
Vestionline A

Vijeira za "A Bolu": Nisam znao koliko je Zvezda velika

Portugalski napadač Hugo Vijeira, najbolji strelac Super lige, priznao je da doživljava najblistavije trenutke u igračkoj karijeri. U velikom intervjuu za "A Bolu" 27-godišnji napadač Crvene zvezde tvrdi da je uprkos brojnim ponudama koje ima, skoncentrisan jedino na to da sa crveno-belima osvoji šampionsku titulu na kraju sezone.

crvenazvezdafk.com
Srećan u Zvezdi: Ugo Vijeira

- Ne bih da pričam o ponudama, jer je moja želja da ostanem u Zvezdi do kraja sezone. Stvari se odvijaju fantastično, ni u snovima nisam mogao da pretpostavim da ćemo osvojiti toliko bodova, da ćemo drugoplasiranom timu bežati čak 25 bodova nakon prvog dela sezone. Zvezda je veliki klub, neverovatna je atmosfera na stadionu i verujem da će proslava titule biti nestvarana, kao da je sa druge planete. Iskreno, nisam znao koliko je Zvezda velika dok nisam stigao u njuizjavio je Vijeira za "A Bolu".

Portugalac napominje da je srpsko prvenstvo kvalitetno, iako Zvezda ima ogromnu prednost.

- Uprkos tome što mnogi misle, mislim da je tamošnja liga vrlo jaka i prepuna talenata. To se najbolje ogleda u činjenici da srpska deca idu u najbolje evropske klubove. Moj suigrač Marko Grujić je recimo blizu prelaska u Liverpul, a za srpske igrače se interesuju i klubovi iz Italije, Nemačke, Engleske, Španije… Postoji kvalitet u Srbiji - tvrdi Ugo.

Novinar A Bole pitao ga je i za poraz od Borca od 1:5 u Kupu.

- Bila je to utakmica u kojoj nam ništa nije išlo. Imali smo nekoliko teških mečeva pre tog, a možda nas je uspavalo i to što je bio Kup. Normalno je da nekada izgubite u fudbalu, ali je 5:1 previše.

Jović je vanserijski, Živković moćan, a Šaponjić snažan

Vijeiru je novinar "A Bole" u posebnom odeljku pitao i za mišljenje o maldim srpskim fudbalerima koji se dovode u vezu sa Benfikom, Luki Joviću, Andriji Živkoviću i Ivanu Šaponjiću.

- Luka je vanserijski igrač, fenomanalan. Dobar dečak, sa neobičnim talentom. Igra kao napadač, na mojoj poziciji, ali dobija priliku najčešće kada igramo u formaciji 4-3-3, a ja sam isturen. Onda je on iza mene. Živković je fantastičan igrač sa moćnom levom nogom. Ima popriličan kvalitet, a slično je i sa Šaponjićem koji je jako snažan u duelu.

Portugalac je ponovo evocirao uspomene na bolni gubitak devojke Edine i kako je taj detalj uticao na njegovu karijeru.

- Na žalost, svi znaju šta se dogodilo u januaru prošle godine i naravno da mi fudbal nije bio prioritet u trenutku dok je osoba koju sam voleo patila u bolničkoj postelji. Teško je skoncentrisati se na bilo šta, ali sam tada obećao Edini da ću nastaviti da igram za nju - otkrio je Vijeira.

Na kraju, poručio je i da se nada pozivu u nacionalni tim Portugalije.

- Naravno da svaki igrač snaja dres nacionalnog tima, lai sam fokusiran samo na ono na šta mogu da utičem, a to je da dajem golove. Bez obzira da li ću biti pozvan u reprezentaciju, želim našem nacionalnom timu da osvoji EURO 2016. u Francuskoj.

Vijeira je svestan da je vodeći strelac među Portugalcima koji nastupaju u inostranstvu, a čak ima i dva gola više na kontu od Kristijana Ronalda.

- Video sam u medijima ovaj podatak, ali iskreno, mislim da nijedan igrač ne može da se poredi sa Ronaldom. Možda samo Mesi. Prijaju poređenja, ali Kristijano je Kristijano - zaključio je Portugalac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online