Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.12.2015.
17:45 >> 21:26h
Vestionline A

Zvezdina "petarda" za istoriju

Četa Miodraga Božovića nezadrživo grabi ka tituli. Posle poraza Borca, prednost Crvene zvezde u odnosu na drugoplasirane Čačane sada je 22 bod, a Partizan kaska neverovatnih 27. Crveno-beli su deklasirali Radnik 5:0 i ispisali istoriju i srušili rekord iz 2000. godine, kada je tim sa Marakane pod komandom Slavoljuba Muslina stigao do 17 pobeda.

crvenazvezdafk.com
Razigran u finišu polusezone: Ugo Vijeira

Ova generacija je upisala 18. trijumf u nizu, a kako igraju biće taj rekord još veći. Novajlije u ligi, Radnik, koji je prvi put igrao na našem najvećem stadionu nije mogao da parira razigranom domaćinu.

Već posle 45 miuta bilo je jasno da će nova tri boda da budu na kontu čete Miodraga Božovića, kada je razigrani Ugo Vijeira savaldao golmana Surduličana Grujičića. Bakljada na početku drugog poluvremena dala je dodatni motiv domaćinma, koji su kidisali na gol gostiju, a u 57. minutu povratnik u najbolji tim posle povrede, Aleksandar Katai, iskoristio je kontru Zvezde i postigao gol, da bi blistavu partiju Ugo Vijeira krunisao trećim pogotkom u 80. minutu.

Kada je nedugo zatim ustupšio mesto rezervisti Predragu Sikimiću, Portugalac je dobio ovacije oko 15.000 "delija" koje su bile zadovoljne odličnom igrom i ubedljivim trijumfom svojih ljubimaca.

Gosti su tek u poslednih 20 minuta nekoliko puta priretili Kahrimanu, ali to nije bilo doboljno ni za utešni pogodak, da bi tačku na laku pobedu stavio Slavoljub Srnić u 88. minutu.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE I POGLEDAJTE SVIH PET GOLOVA CRVENO-BELIH!

90+2. minut - Gotova je utakmica. Ubedljiva pobeda Zvezde 5:0.

88. minut - GOOOL, U listu strelaca se upisao i Slavoljub Srnić.

85. minut - Ugo Vijeira napušta teren i prepušta mesto Predragu SIkimiću. Ovacije oko 15.000 gledalaca za sjajnog Portugalca.

80. minut - GOOOL - Trećim golom na meču, Ugo Vijeira je stavio jagodicu na šlagu ubedljive pobede crveno-belih. Izašao je sam ispred golmana gostiju i lako ga savladao - 4:0.

76. minut - Gosti su se malo oslobodili pritiska, pokušavaju da dođu do utešnog gola, ali Kahriman je zasad nesavladiv.

68. minut - Velika šansa za treći gol Uga Vijeire. Lepo je prevario golmana Grujičića, ali je njegov šut zaustavila stativa.

57. minut - GOOOOOOLPovratnik u najbolji tim Aleksandar Katai reševa pitanje pobednika - 3:0. Brza kontra domaćina. Plavšić je u pravom momentu uputio loptu ka Kataiju, koji rutinski vara golmana Radnika Grujičića.

49. minut - Nova bomba Ibanjeza, ali opet prego gola.
46. minut - Velika bakljada "delije" na startu drugog poluvremena.
45+1. minut - Gotovo je prvo poluvreme, sigurno vođstvo Zvezde 2:0.
43. minut - Plavšić je mogao i do trećeg gola za crveno-bele, ali ovaj put je Grujičić bio na pravom mestu i izbacio loptu u korner.

34. minut - GOOOL, Zvezda vodi 2:0, opet je strelac Ugo Vijeira. Velika greška defanzivaca gostiju, pre svega ikusnog Ćuluma. Portugalac je oduzeo loptu i rutinski matirao Grujičića. Portugalac je sada prvi strelac šampionata.

31. minut - Grujić pada, ali nema ništa od penala.

25. minut - GOOOL  Ugo Vijeira probija bunker gostiju. Zvezda vodi 1:0. Grujić je prodirao po desnoj strani, Donald samo dodirnuo loptu, a na pravom mestu se našao Portugalac, koji je bio na granici ofsajda, ali pomoćni sudija nije reagovao i Zvezda vodi.

23. minut - Plavšić i Katai su pokušali šutevima iz daljine, ali na visina zadataka golman Grujičić.
21. minut - Šansu je imao Katai, ali se spetljao u presudnpom trenutku. Ostaje bez golova na Marakani.
18. minut - Bunker Surduličana odoleva. Nema Zvezda izgledne prilike, teško se stiže do gola gostiju.
15. minut - Luis Ibanjez je uputio bombu sa 30 metara, ali je lopta otišla iznad gola. Sve jači pritisak domaćih igrača.
12. minut - Pritisak crveno-belih, ali goste zasad odolevaju.
5. minut - I pored kazne, na klupi crveno-belih je Miodrag Božović sa šalom Crvene zvezde.

1. minut - Utakmica je počela. Oko 15.000 ljudi je na "Marakani".

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Plavšić, Katai, Srnić, Vijeira.

RADNIK: Grujičić, Đorđević, Krstić, Gojković, Milovanović, Ćulum, Marković, Putinčanin, Arsić, F. Stojanović, Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online