Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.12.2015.
11:22
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Partizanova zona sumraka!

Kažu da sreća prati hrabre, a to u četvrtak uveče nisu bili fudbaleri Partizana. Sve ono što su mukotrpno gradili pet meseci u Evropi bacili su u 89. minutu, kada je napadač Augzburga Raul Bobadilja "ugasio" Humsku.

Reuters
Jedina svetla tačka protiv Augzburga: Abubakar Oumaru

Čuveni Englez Gari Lineker je rekao ne tako davno: "Fudbal je igra u kojoj učestvuju 22 igrača, a na kraju uvek pobede Nemci". Četi Ljubinka Drulovića je "uspelo" ono što je je malo ko i u košmarima mogao da zamisli - poraženi su baš tim rezultatom - 3:1, koji bavarski klub vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Da nije bilo tog trzaja glave i gola Paragvajca, koji je zaledio armiju navijača Partizana, sada bismo pričali o čudu crno-belih, o fantastičnom uspehu, o proleću u Evropi, o premijama za igrače, o bankovnom kontu srpskog šampiona. Ovako... Agonija, katastrofa, fijasko, debakl. Teško je pronaći reči koje bi opisale turbulentnu sezonu srpskog šampiona.

Navijači su rekli svoje posle utakmice, kada se stadionom u Humskoj zaorilo "Uprava napolje". Rukovodstvo kluba pod pritiskom podnelo je ostavke, a ljudi koji su skoro godinu dana vodili Partizan brzo će da padnu u zaborav. Obećavali su kule i gradove, obećavali osam miliona evra investicija, kitili se tuđim perjem, a na kraju su morali da priznaju da su fudbalske neznalice, koje su političkim uticajem stigli na čelo giganta iz Humske. 

Kako objasniti da crno-beli do skoro nisu imali čoveka od struke u upravi? Pojačanja su dovodili fudbalski laici: Zoran Popović, Milorad Vučelić, Miloš Vazura i ostali funkcionerčići crno-belih. Kako objasniti navijačima da poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, kada svako vidi da Partizanu fali pet-šest pojačanja, dovodiš dvojicu levih bekova?

Letnji prelazni rok je obavljen katastorfalno. Onaj Brazilac Fabrisio je toliko loš i spor, da ne bi mogao da zadovolji kriterijume ni nekog beogradskog "zonaša", Valeri Božinov nije onaj isti (sada sa 10 kilograma viška) koji je nekada igrao za Juventus i Mančester Siti. Jedini koji je opravdao očekivanja je Kamerunac Abubakar Oumaru. Rekli bismo i "ćorava koka ubode neko zrno".

Reuters
Stefan Babović ne zna šta ga je snašlo posle trećeg gola Bavaraca

Lutalo se sa timom, nije se znalo ko pije ni ko plaća ni kod Zorana Milinkovića, a ni kod Ljubinka Drulovića nema pomaka. Treba istaći da je bilo mnogo povređenih igrača, ali to nije opravdanje za -24 u odnosu na Crvenu zvezdu u domaćem prvenstvu i izgubljeno već viđeno evropsko proleće.

Imao je Partizan blistave trenutke, izbacivanje nekadašnjeg evropskog šampiona Steaue, pobede u Augzburgu i Alkmaru, ali sve je to padalo u vodu posle neverovatnih poraza u domaćem šampionatu, a kulminacija košmarne polusezone je debakl u meču sa ekipom koja je do skoro nosila "fenjer" Bundes lige.

Hladna zima udariće u Humsku, promene su neizbežne kako u upravi, tako u struci, a pogotovo u igračkom kadru, koji je "tanak" da tanji ne može da bude. Ne može sve da spadne na pleća talentovanog, ali još uvek nejakog Andrije Živkovića, koji je na izlaznim vratima kluba. Nije smak sveta, ova sezona je propala, lopta će se još kotrljati u Humskoj, ali je potrebna strategija kako dalje.

Tmurni oblaci nadvili se se nad Humskom...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online