Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.05.2010.
19:51
Vestionline A

Van Gal ostaje u Bajernu, Riberi bez finala LŠ

Šef stručnog štaba Bajerna Luj van Gal izjavio je danas da će ostati u klubu i ako u subotu u finalu Lige šampiona pobede Inter, prenosi "Tanjug".

Holandski stručnjak je pre mesec dana rekao da će otići iz kluba ukoliko osvoje trostruku krunu, jer više neće imati šta da dokazuje. Ugovor mu, inače, ističe u junu naredne godine.

"Predomislio sam se. Razgovarao sam sa prijateljima, igračima koje vodim i članovima uprave i nakon toga odlučio da odradim ugovor do kraja. Ipak, naredne godine će biti druga priča", rekao je Van Gal.

Krajem prošle godine Holanđanin je bio nadomak odlaska, ali ne svojom voljom, već zbog loših rezultata. Krajem jesenjeg dela prvenstva Bajern je znatno zaostajao na tabeli, ali je sve krenulo nabolje u drugom delu.

Posle serije od 13 pobeda u Bundesligi, Bavarci su stigli do vodeće pozicije, a usledile su i fantastične igre u Ligi šampiona, pa su čelnici kluba bili primorani da nagovaraju Van Gala da promeni odluku i ostane i klubu, bez obzira na ishod finala Lige šampiona.

"Prvi put u karijeri sam doživeo da gotovo svi igrači bez rezerve prihvataju moju filozofiju igre. Doduše, trebalo je da prođe neko vreme da se to desi, ali onda je tim eksplodirao. Uveren sam da možemo da igramo još bolje i da ni iz daleka nismo dostigli svoj maksimim", rekao je Van Gal.

Inale, Holanđanin je sinoć čestitao prvom stručnjaku Intera Žozeu Murinju osvajanje titule s milanskim klubom u Seriji A.

"Drago mi je bilo da gledam Murinja kako se razvija. Oko sebe je stvorio harizmu i čestitam mu na tome. Znao sam da će mi biti dobar pomoćnik dok sam radio u Barseloni (1997 - 2000). Bio je pravi fudbalski fanatik. Brzo je upijao znanje, a moram da priznam da sam malo toga preneo na njega. Uvek je voleo da bude svoj", rekao je trener Bajerna i dodao:

"Njemu će biti lakše u finalu LŠ. On isključivo trenira klub da dođe do rezultata. Ja treniram ekipu da bih došao i do rezultata, ali i do lepe igre", kaže Luis Van Gal.

Nemački i italijanski klub igraće 22. maja u Madridu u finalu Lige šampiona. Bajern je ove sezone osvojio "duplu krunu" u nemačkom prvenstvu, a Inter je to isto učinio u italijanskom šampionatu.

Riberi ostao suspendovan za finale LŠ

 

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani odbio je žalbu Bajerna na odluku Disciplinske komisije UEFA da fudbalera minhenskog kluba Franka Riberija suspenduje na tri utakmice. CAS je potvrdio da je Disciplinska komisija UEFA s pravom suspendovala fudbalera Bajerna, koji će morati da propusti finale LŠ 22. maja u Madridu protiv Intera.

 

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Riberija na tri meča neigranja zbog isključenja na prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Liona. Francuz je isključen zbog grubog starta nad Lisandrom Lopezom na meču protiv Liona (1:0), koji je odigran 21. aprila u Minhenu. Fudbaler Bajerna je zbog kazne propustio revanš susret dva kluba, koji je završen pobedom Bavaraca 3:0. Bajern se već žalio Evropskoj fudbalskoj uniji, ali je UEFA potvrdila kaznu Riberiju.

 

Bajern je potom tražio da CAS poništi odluku Disciplinske komisije UEFA i kazni Riberija jednom utakmicom neigranja. Sud u Lozani je ranije danas saslušao francuskog fudbalera i predstavnike Bajerna, a potom je posle nekoliko sati potvrdio odluku Disciplinske komisije UEFA-e.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online