Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.11.2015.
08:48
Ž. M. - Vestionline A

Šampioni u kanalu: Partizan, Čelsi, Juve...

Šta je zajedničko Partizanu, Čelsiju i Juventusu? Osim što se radi o velikim klubovima sa armijama navijača, to su šampioni Srbije, Engleske i Italije. Međutim, navijači ovih klubova ove jeseni piju gorke pilule za pilulom. Njihovi ljubimci igraju katastrofalno u domaćim šampionatima.

Tanjug
Popadali od sramote na zemlju. Fudbaleri Partizana ne znaju šta ih je snašlo ove jeseni

Ako biste posle izbacivanja Steaue i dolaska na korak do Lige šampiona rekli navijaču Partizana da će njegov omiljeni klub da zaostaje za ljutim rivalom Crvenom zvezdom neverovatnih 21 bod posle 17. kola, verovatno bi vas poslao u "Lazu" ili bi rekao da se radi o prvoaprilskoj šali. Međutim, košmar crno-belih nikako da prestane. Nedelju za nedeljom umesto da se razlika smanjuje, ona se povećava. Ne može da raduje crno-bele ni to što se posle drugog kruga prvenstva dele bodovi. I 10 je mnogo, a igra izabranika Ljubinka Drulovića ne obećava.

Bilans od sedam pobeda i po pet poraza i remija je zabrinjavajući. I ne samo da Partizan gleda u leđa Zvezdi, već to radi i Borcu, Čukričkom i niškom Radničkom. Prošle sezone, Partizan je osvojio titulu sa samo jednim porazom, i to na gostovanju Jagodini u jesenjem delu šampionata.

Kada su svi uperili prstom Zorana Milinkovića, on se povukao, a trenersku palicu je uzeo Ljubinko Drulović, ali i sa njim, Partizan ništa nije dobio. Bar ne još... Dolazi se do zaključka da nije kriv trener već igrači i uprava, koja je obavila katastrofalni prelazni rok. A, kako bi to i mogla uspešno da odradi kad se o dovođenju pojačanja pitali fudbalski anonimusi: Popović, Vučelić, Vazura... Tek od skoro, crno-beli imaju sportskog direktora Ivicu Ilieva, koga očekuje pakao u decembru kada treba da ojača posrnuli "Parni valjak".

BROJKE GOVORE

PARTIZAN - 5. mesto u Srbiji

Odnos pobeda - nerešeno - poraz: 7-5-5

Gol razlika: 34:24

Broj bodova: 26 - 21 manje od vodeće Crvene zvezde

ČELSI - 16. mesto u Engelskoj

Odnos pobeda - nerešeno - poraz: 3-2-7

Gol razlika: 16:23

Broj bodova: 11 - 15 manje od vodećeg Mančester Sitija

JUVENTUS - 7. mesto u Italiji

Odnos pobeda - nerešeno - poraz: 5-3-4

Gol razlika: 16:11

Broj bodova: 18 - 11 manje od vodećeg Intera

LEH - 15. mesto u Poljskoj

Odnos pobeda - nerešeno - poraz: 3-4-8

Gol razlika: 15:23

Borj bodova: 13 - 21 manje od vodećeg Pjasta

Šta tek reći za Čelsi? U prošlom šampionatu Premijer lige, izabranici Žozea Murinja su se prošetali, uz Primeru, najjačom ligom na svetu. A u ovoj - tragedija. U prvih 12 kola, "plavci" imaju samo tri pobede, dva remija i čak sedam poraza, pa su, verovali ili ne, na 16. mestu, sa samo tri boda više od Bornmuta, koji je sada na poziciji koja vodi u "Čempionšip".

Reuters
Ne da ostavku: Žoze Murinjo, menadžer Čelsija

Britanski mediji nedeljama pišu da su se igrači urotili protiv Murinja, ali Roman Abramovič još ne daje otkaz harizmatičnom Portuglacu. Zato ima 50.000.000 razloga (evra), koliko bi morao da iskešira ako otera Žozea, koji ne zna gde udara. Krivi su mu Azar, Matić, Ivanović, sudije, FA, lepa doktorka Eva Karneiro, samo je on - uvek u pravu!

Reuters
Na vetrometini ove sezone u Seriji A: Đanluiđi Bufon, golman Juventusa

"Stara dama" iz Torina prošle godine je umalo stigla do triple krune, ali je Barselona tada stala na put Juventusu u finalu Lige šampiona. Ipak, u Seriji A, četa Masimilijana Alegrija bila je dominantna. Međutim, letos su klub napustila trojica asova: Andrea Pirlo, Karlos Tevez i Arturo Vidal i kola se krenula nizbrdo. Juve je tek na sedmom mestu sa pet pobeda, tri remija i čak četiri poraza. Ipak, ni konkurenti za titulu: Roma, Inter i Fiorentina nisu mnogo odmakli, pa je Skudeto i dalje u igri. Poslednje dve pobede u Seriji A daju nadu "staroj dami" da je odbrana krune moguća.

Zanimljiva, sva tri kluba odlično igraju u Evropi. Juventus i Čelsi su blizu plasmana u osminu finala Lige šampiona, dok Partizan ako pobedi poslednjeplasiranu ekipu Bundes lige Augzburg na svom terenu "prezimiće" u Ligi Evrope.

Ako ste mislili da su ova tri šampiona najgore počela domaći šampinat - prevarili ste se. Negativni rekorder je Leh, koji se prošle sezone okitio krunom u Poljskoj, a sada je na pretposlednjem mestu tabele sa tri pobede, četiri remija i čak osam poraza.

Kolo sreće se okreće...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online