Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.11.2015.
20:28 >> 23:19h
Vestionline A

Partizan ponižen u Baskiji! (SVI GOLOVI)

Nadigrani u Beogradu, nadigrani u Baskiji. Ruku na srce, Atletik Bilbao je daleko ozbiljniji sastav od Partizana. To je dokazao i u drugom međusobnom okršaju u Ligi Evrope. Pognutih glava i do vrha punom mrežom crno-beli se vraćaju u Beograd.

Reuters
Dvostruki strelac: Injaki Vilijams

Španci su igrali za pet, "parni valjak" za jedan. Upravo je tako i završen susret.

Atletik Bilbao - Partizan 5:1 (3:1)!

Nemci drže ključ

U drugom meču L grupe Augsburg je na domaćem terenu pobedio AZ Alkmar sa 4:1 i, kako stvari stoje, sa Partizanom će se boriti za mesto koje vodi u narednu fazu

Bio je ovo jedan od najubedljivijih poraza srpskog šampiona u istoriji evropskih takmičenja. Prvih 20-ak minuta susret nije ni slutilo na rezultatsku katastrofu. Uvodno opipavanje pulsa ohladilo je ruke dvojici golmana, a prvi je morao da se razmrda Filip Kljajić. I odmah je kapituliro. 

Vilijams je iskoristio pad Balažica (koji je možda i bio fauliran) i rutinski matirao mladog čuvara mreže. Za tren oka na semaforu je stajalo 1:1. Baskijci nisu ni stigli da se postave, a primetivši to, probali su ofsajd zamkom. Neuspešno. Miroslav Vulićević uputio je pravovremeni pas ka Abubakaru Oumaruu koji u situaciji jedan na jedan sa Ererinom završava kao pobednik.

Kratko je trajala radost crno-belih. Usledio je treći gol na meču, drugi za Atletik. Strelac, ponovo Vilijams. Iz rutinske akcije ostao je sam u petercu i bez većih problema "vratio" radost na "San Mamesu".

Pročitajte još:

* Ti si beše golman? (VIDEO)

Nada da srpski predstavnik ima šanse utihnula je u 40. minutu. Amaterska reakcija Partizanovog golmana kumovala je trećem golu domaćina. Pobednik je praktično već bio rešen, a još jednu dobru partiju u crveno-belom dresu golom je krunisao Aric Aduric u 71. minutu. Konačnih 5:1 postavio je Elistondo pomalo nespretnim ali nimalo neregularnim pogotkom.

Puno posla imaće Ljubinko Drulović u danima koji predstoje. Pre svega kada je u pitanju defanzivna linija. Ako se na to doda, po svemu sudeći, teška povreda Gregora Balažica, imaće dosta problema da realizuje planove...

Grupa L: Atletik Bilbao 9 bodoba, Augsburg 6, Partizan 6, AZ Alkmar 3.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE I POGLEDAJTE SVE GOLOVE!

90+3. minut - Kraj meča.
90+1. minut - Prilika je bila za Partizan, ali je Grbićev udarac izblokirao Laporte.
83. minut - Moglo je i ubedljivije. Aduric glavom, Kljajić brani.

81. minut - GOOOOOL!!! Miran kraj susreta poremetio je Elistondo. Aduric je uposlio saigrača koji nespretno upućuje udarac ka golu, ali lopta nekako dolazi do mreže Partizana.

71. minut - GOOOOOL!!! Aduric je još jednu blistavu aprtiju u dresu Atletik Bilbaa krunisao pogotkom. Još jednom je uspavana odbrana Partizana kumovala primljenom golu.

64. minut - Dvostruki strelac Vilijams izlazi iz igre, u igri je De Markos.

55. minut - Divna, unapred pripremljena akcija Španaca posle kaznenog udarca sa 20-ak metara. Niko nije uspeo da postigne gol. Odbrane Partizana nema "ni na mapi"...

54. minut - Kakav kiks Bilbaa. Umalo da Balneziaga postigne autogol sa centra. Loptu sa gol linije skida Ererin.

50. minut - Atletik postiže gol, ali je bio ofsajd.
47. minut - Umesto Oumarua na terenu je Šaponjić. Ukoliko se ne radi o povredi Kamerunca, zaista čudna odluka Drulovića.
46. minut - Drugi deo igre je počeo.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
45+1. minut - Uhhh, ponovo opasnost. Kapiten Susaeta šutirao je glavom, skoncentrisani Kljajić ponovo na visini zadatka.
42. minut - Šanse Atletika se ređaju kao na traci. Odličan šut Adurica brani Kljajić.

41. minut - GOOOOOL!!! Benjat je bio precizan iz slobodnog udarca. Očajna reakcija Kljajića... Aduric je oboren na ivici šesnaesterca i bilo je jasno da je to velika opasnost po gol Partizana. Čuvar mreže crno-belih nije ni stigao da se postavi kada je vezista krenuo ka lopti.

32. minut - Partizan igra odlično. Napada. Subić je poslao upotrebljivo dodavanje za Babovića, ali kapiten kasni...
U drugoj utakmici grupe L, Augzburg vodi protiv AZ Alkmara
28. minut - Ćirković je ušao umesto Balažica.

24. minut - Umalo da Vilijams za devet minuta pogodi i treći put! Srećom, šutirao je preko gola. Nove muke za Ljubinka Drulovića. Balažic je povredio koleno, drži se za glavu... U prvi mah ne sluti na dobro. Tačnije, čeka ga duga pauza.

19. minut - GOOOOOL!!! Baskijska ludnica! Benjat je poslao maestralno dodavanje do Adurica koji upošljava usamljenog Vilijamsa... Bez mnogo muke 2:1.

16. minut - GOOOOOL!!! Abubakar izjednačuje posle manje od minuta... Nije uspela ofsajd zamka, Kamerunac je ostao sam ispred Ererina i treći put ove sezone zatresao mrežu u Ligi Evrope.

15. minut - GOOOOOL!!! Prva opasnija situacija ispred gola Partizana završena je pogotkom. Pao je Balažic posle duela sa Aduricom, sudija nije dosudio faul, na loptu je natrčao Vilijams i rutinski savladao Kljajića.

14. minut - Po jedan korner na obe strane, uz nešto opasniju akciju Španaca (u 8. minutu) koja je završena ofsajdom Vilijamsa.
7. minut - Bez bilo kakve opasnosti po golove. U toku je početno opipavanje pulsa...
1. minut - Počelo je na "San Mamesu"...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online