Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.10.2015.
18:33 >> 21:04h
Vestionline A

Preozbiljni Bilbao srušio bezopasan Partizan

Bez Zorana Milinkovića nema pobede u Evropi. Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz u Ligi Evrope pošto su na domaćem terenu izgubili od Atletik Bilbaa rezultatom 2:0 (1:0).

Tanjug
Slavlje gostiju iz Baskije u Humskoj

Strelci za goste bili su Raul Garsija u 32. minutu i Benjat Ečebarija u 85. minutu, golovi kojima su odveli Atletik na čelo grupe L. Identičan broj bodova kao i Partizan, ali bolji međusobni skor.

Za razliku od domaćeg šampionata gde je debitovao pobedom protiv Javora, Drulović je evropski put na klupi Partizana započeo porazom. I to zasluženim. Jeste da je bio lišen pomoći nekolicine prvotimaca (Oumaru, Ilić, Babović, Jevtović, Brašanac, Balažic, Subić), međutim tim koji je izveo protiv Baskijaca nije ništa uradio.

Kada se kaže ništa, tu se pre svega misli na neverovatnu statistiku koja pokazuje da Partizan nijednom nije šutnuo u okvir gola, sve do 93. minuta, koji je čuvao rezervni golman Bilbaa Jago Ererin. Samo tri šuta van okvira gola, od kojih je jedan mogao da završi u mreži posle šuta Fabrisija iz slobodnog udarca.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Leković, N. Petrović, Lukić, Živković, Ninković, Stevanović, Božinov.

BILBAO: Erenin, De Markos, Ečeita, Laport, Balenzijaga, Raul Garsija, San Hoze, Benjat, Vilijams, Aduric, Susaeta.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Kraj utakmice.
90+2. minut - Prvi Partizanov šut u okvir gola, u poslednjim sekundama utakmice! Fabrisio glavom posle kornera, ali pravo u golmana. Daleko najbolja prilika srpskog šampiona.

85. minut - GOOOOL!!! Bilbao vodi 2:0, strelac Benjat. Odličan šut Benjata iz slobodnjaka, Živković nije imao šanse.

84. minut - Odmah šansa na drugoj strani. Slobodan udarac sa dvadesetak metara za goste. 
83. minut - Probao je Ninković, ali je njegov pokušaj završio preko gola.
80. minut - Strašna prilika za Bilbao. Vilijams se dobro snašao u kaznenom prostoru, šutirao, ali je lopta zakačila Fabrisija i odskakutala odmah pored stative.
78. minut - Da li će Šaponjić uspeti da uradi nešto konkretno? Izašao je Stevanović.
73. minut - Prilično dosadan meč u Humskoj u drugom poluvremenu. Gosti su ubili tempo što im odgovara.
69. minut - Lukavo je Benjat izveo slobodan udarac, Živković isprva nije mogao da vidi kuda ide taj šut, ali je uspeo da odbrani.
64. minut - Prva izmena Ljubinka Drulovića. Umesto neprimetnog Božinova na terenu je Petar Grbić.
62. minut - Prvi žuti karton fudbalerima Partizana, konkretno mladom Lukiću, zbog saplitanja Benjata. Gostima su od 42. do 53. minuta dodeljene tri javne opomene.

60. minut - Partizan nešto otresitiji u poslednjih 120 sekundi. Sasvim dovoljno da se publika u Humskoj probudi.

57. minut - Sjajna intervencija Živka Živkovića posle fenomenalnog udarca Benjata iz daljine. 
54. minut - Slobodan udarac za crno-bele posle faula nad Božinovim. Udaljenost oko 30 metara. Fabrisio gađa snažno, ali tik pored stative.
50. minut - Zaustavljena je kontra Partizana. De Markos je zaradio žuti karton.
46. minut - Meč je nastavljen.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
42. minut - Prvi šut crno-belih, neprecizan. Živković nije dao loptu Vulićeviću, koji ga je "duplirao" na desnom boku, krenuo je ka sredini i tukao visoko preko gola.
39. minut - Učinak Partizana u napadu je takav da je vredan pomena i prodor Stevanovića po levom krilu i centaršut pred gol, koji je odbrana rutinski izbacila u polje.
37. minut - Partizan je imao sreće. Fenomenalna kontra gostiju, ali Vilijams ne koristi idealnu situaciju.
35. minut - Bilbao ne staje. Odlična prilika za goste. Aric Aduric je izbio sam ispred golmana Partizana, ali je Živković izašao kao pobednik.

32. minut - GOOOOL!!! Bilbao vodi 1:0, strelac Raul Garsija. "Visio" je gol, a on je usledio posle centaršuta sa desne strane. Sam je bio Raul Garsija i lagano prevario Živkovića 
udarcem glavom.

30. minut - Ponovo pretnja. Aduric gađa glavom, ali bez uspeha. Imao je dobru situaciju posle lopte Balenzijage.
27. minut - Ostojić pravi prekršaj u opasnoj zoni. Benjat je izveo slobodan udarac, ali istrčava Živković i hvata loptu.
24. minut - Novi korner za goste. Aduric je pretio, centrirao u sredinu, međutim, od svega samo udarac iz ugla. Odbranili su se crno-beli.
19. minut - Još jedna dobra prilika za goste. Posle kornera koji je izveo Benjat, loptu je odlično zahvatio Ečeite, ali ponovo Živković odlično reaguje.
15. minut - Igra se između dva šesnaesterca, ali daleko više na polovini crno-belih.
10. minut - Nemile scene na stadionu u Humskoj. Međusobna tuča navijača Partizana. U klinču su bili fanovi sa severa i istoka, pa je morala da interveniše žandarmerija.
9. minut - Prva šansa na meču. Susaeta je utrčao u prazan prostor, šutirao iskosa sa leve strane, ali je Živko Živković dobro reagovao.
6. minut - Lopta više u nogama gostiju, Partizan uglavnom povučen na svoju polovinu.
3. minut - Nema prilika u uvodnoj fazi meča. Lepa atmosfera u Humskoj oko 15.000 ljudi na tribinama.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online