Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.10.2015.
18:42 >> 21:00h
Vestionline A

Partizan konačno pobedio!

Vatreno krštenje novog šefa struke Partizana Ljubinka Drulovića imalo je srećan epilog po crno-bele. "Parni valjak" je u derbiju 14. kola Super lige savladao Javor u Humskoj ulici 3:2 (2:1).

FK Partizan
U startnoj postavi: Andrija Živković

Šampion Srbije je već u desetom minutu bio u zaostatku. Miloš Ostojić je poklonio gol Stefanu Dražiću, ali je već do poluvremena preokrenuo. 

Zahvaljujući novoj odličnoj predstavi Andrije Živkovića crno-beli su u roku od šest minuta postigli dva gola, da bi pobedu 20-ak minuta pre kraja potvrdio Valerij Božinov.

Nakon što se Ostojić iskupio za grešku i golom posle kornera izjednačio u 29. minutu, Živković je uz pomoć Crnomarkovića doneo 2:1 u 35. Pola sata pre kraja Živković promašuje penal, što je treći uzastopni promašaj igrača Partizana sa bele tačke u nizu, ali se iskupio asistencijom za Božinova za 3:1 u 67. 

U drugom minutu nadoknade vremena Marko Kolaković iskoristio dekoncentraciju domaćina i postavio konačan rezultat. Javor je u poslednjim sekundima imao šansu da šokira Humsku, Švonja je gađao donji levi ugao iskosa sa leve strane, ali je Živko Živković bio oprezan. 

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Subić, Jevtović, Lukić, A. Živković, Brašanac, Grbić, Božinov.
JAVOR: Đogatović, Gajić, Miletić, Crnomarković, Kolaković, Docić, Đokić, Ađuru, Gafurov, Eliomar, Dražić.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+4. minut - Kraj utakmice.

90+2. minut - GOOOOL!!! Javor je smanjio na 3:2, strelac Marko Kolaković.

86. minut - Aplauz za Eliomara. Nije se proslavio u dresu Partizana, jedva da je upisao neki nastup, ali ipak su ga navijači pozdravili.
85. minut - Neuspela akcija Javora, na koju Partizan odgovara neuspelom kontrom.
84. minut - Nikola Ninković nije lepo zahvatio loptu, koja odlazi daleko od gola.
82. minut - Dobar napad Partizana, Ninković je dobio loptu na levom boku, probao da zavrne ka Šaponjiću, ali je Đokić presekao i poslao loptu u korner.
79. minut - Odlična lopta za Šaponjića, ostao je samo sa štoperom na leđima ispred gola Javora, probao je da se okrene na šut, ali mu je lopta pobegla.
77. minut - Valerij Božinov izlazi iz igre. Na terenu je Ivan Šaponjić. Aplauzi za Bugarina.
74. minut - Andrija Živković se oprobao, ali lopta ide preko gola.
69. minut - Čečarić ulazi umesto Gafurova, prva izmena u Javoru.

67. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 3:1, strelac Valerij Božinov. I eto ga i Božinov. Treća sreća za Bugarina. Asistirao mu je kao na tacni Nemanja Petrović. Odlična lopta...

65. minut - Treći uzastopni penal koji je Partizan promašio u Humskoj u Super ligi!

64. minut - Penal za Partizan. Oboren je Grbić. Marko Gajić dobija drugi žuti karton, pa će morati van terena. Andrija Živković je namestio loptu, ali ga je Đogatović pročitao.

62. minut - Fabrisio Silva Dornelas je pokušao, ali samo gol aut.
57. minut - Oprezan Partizan u drugom poluvremenu. Verovatno zbog velike probleme sa sastavom veznog reda.
53. minut - Javor drži loptu već 2-3 minuta, čas je vraća golmanu, čas dođe na 25 metara od gola Partizana, pa u krug.
49. minut - Ninković je pokušao petom da proigra Grbića, ali je lopta završila u autu.
46. minut - Počeo je drugi deo meča.
45+4. minut - Kraj prvog poluvremena.
44. minut - Lukić je presekao pas, krenuo ka polovini Javora u kontru, ali je dao prejak pas pa mu je Crnomarković izbacio loptu u aut. Povređen je sada i Crnomarković iz Javora, automobilčić ga izvozi sa terena.
40. minut - Dobar prodor Grbića, krenuo je da pretrčava Gajića na putu ka šesnaestercu, pa ga je bek Javora oborio i dobio žuti karton.

36. minut - GOOOL!!! Partizan vodi 2:1, strelac Andrija Živković. Lopta je malo zakačila po peti Crnomarkovića, podigla se i od prečke se odbila u mrežu Javora.

33. minut - Žali se sada na povredu Marko Jevtović. Deluje kao da ni on neće moći da nastavi utakmicu, drži se za stopalo.
31. minut - Nova greška odbrane, kontra Javora tri na dva i jedva nekako su se crno-beli odbranili. Konfuzija u odbrani Partizana.

29. minut - GOOOOL!!! Partizan je izjednačio, strelac Miloš Ostojić. Lopta je posle kornera pala pravo na nogu štoperu Partizana, koji je sa tri metra zakucao pod prečku.

27. minut - Kakva serija grešaka odbrane Partizana, ali ovog puta bez kazne.
23. minut - Još jedna velika prilika za Božinova. Sam sa nekoliko metara gađa gol, ali reaguje golman Đogatović.
18. minut - Napada Partizan. Andrija Živković je pokušao, ali je golman bio na oprezu.
16. minut - Zicer nije iskoristio sada Valerij Božinov. Sa sedam metara je prebacio čitav gol. 
15. minut - Maler za crno-bele. Kapiten Darko Brašanac se povredio, ne može da nastavi igru. Na terenu je Nikola Ninković.
12. minut - Ništa ne igra Partizan u ovom uvodnom delu meča. Bez ijedne smislene akcije na terenu.

10. minut - GOOOOL!!! Javor vodi 1:0, strelac Stefan Dražić. Neverovatna greška Miloša Ostojića! Štoper Partizana je dao loptu pravo u noge Stefanu Dražiću, koji je prihvatio, ušao u šesnaesterac i rutinski poslao kroz noge golmanu Partizana Živku Živkoviću.

6. minut - Akcija Živkovića i Brašanca, pas veziste u prazan prostor između štopera Javora, ipak saigrači ga nisu razumeli.
4. minut - Neuspeo dribling Grbića po levoj strani. Crnogorac je danas na kontra boku u odnosu na nogu kojom igra.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online