Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 17.10.2015.
20:33
Vestionline, tportal.hr A

Ispovest hrvatskog navijača sa Malte: "Grobari" hteli da nas ubiju

Gde su hrvatski navijači, tu su uvek incidenti. Tako je bilo i na Malti, gde su se tifozi iz "lijepe njihove" sukobili sa nekoliko desetina navijača Partizana, koji u ovoj ostrvskoj zemlji rade na poslovima obezbeđenja klubova. Jedan hrvatski navijač iz Varaždina, u pismu hrvatskim medijima, objasnio je iz svog ugla šta se dogodilo u La Valeti.

Reuters
Pune ruke posla za policiju na Malti (Foto: Ilustracija)

- Četvorica Riječana zabavljali su se u klubu, kada im je prišao jedan od radnika obezbeđenja i počeo da ih ispitiuje odakle dolaze, koliko ih ima, idu li na utakmicu itd. Pošto su Riječani odbili da odgovore na pitanja, radnik obezbeđenja se udaljio i počeo da telefonira. Primijetivši da se radnici obezbeđenja okupljaju, Riječani su napustili klub i krenuli prema hotelskoj sobi. Uskoro ih je sustigla i okružila grupa od otprilike 20-30 "zaštitara" sa bejzbol palicama, suzavcima i bokserima, a Riječani su, ne bi li se zaštitili, stali na vrata kafića naoružavši se s pivskim flašama. Pošto su nasrnuli na njih, da bi se obranili Riječani su počeli da ih gađaju flašama. Vođa malteških "grobara" (navijača srpskog Partizana), tačnije vođa te grupe radnika obezbeđenja pod imenom Aleksandar (ili nadimka Aco), mahao je palicomm i vikao da neće izaći živi sa Malte i da će ih pobiti - stoji u pismu hrvatskog navijača, prenosi portal tportal.hr.

- Čuvši dernjavu i buku, nas šestorica Varaždinaca potrčali smo Riječanima u pomoć, pritom bacajući stolice i ostali inventar koji nam se našao pod rukama. Čuli smo što je ista ekipa prethodni dan napravila Osječanima. Osetili smo potrebu da odbranimo svoje zemljake. Posle 5 do 10 minuta haosa, uspeli smo da nateramo "grobare" na beg. Ako se pitate zašto se na snimcima vidi samo deo gde smo krenuli u kontranapad, odgovor je jednostavan: snimak je uzet sa "White Palacea" kluba u kojem dotični Srbi rade, i u koji je ulaz besplatan.

- Posle bežanja "grobara", dolazi policija i sada smo mi ti koji moramo da bežimo. Razbežali smo se po hotelima, međutim neki od nas, tačnije nas šestoro, nisu imali sreće i završili smo u pritvoru. Lisicama zavezani za stepenice i klupicu, proveli smo noć bez ikakvih prava na poziv, vodu hranu i slično. Ujutro su uzeli našu izjavu i prebacili nas u istražni zatvor gde smo proveli ostatak od 48 sati, koliko su imali pravo da nas drže. Svako je bio zatvoren u svoju ćeliju, i dalje nismo imali pravo na tuširanje ili poziv. Sve što smo dobili bila su dva odvratna obroka i tri čaše vode - stoji u pismo ovog Varaždinca.

POVEZANE VESTI

Subota 17.10.2015. 23:40
Ako sam dobro pročitao, nijh desetorica ne naoružani su premlatili 30 Srba koji za obezbeđenje rade. Pa to je kao ona priča iz Vukovara '91 kada su goloruke Usraše zaustavljale bataljon tenkova. Istina sigurno ahaha ;)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online