Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.10.2015.
10:56
Tanjug A

Priča ostaje ista: 150 miliona za nacionalni stadion

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da Vlada ne duguje nijedan dinar sportistima niti savezima i smatra da je Srbiji potreban novi, nacionalni stadion, jer UEFA i FIFA mogu zbog bezvednosti da zabrane utakmice na domaćim terenima.

Tanjug
Obećano - ispunjeno: Vanja Udovičić i Adem Ljajić

Taj novi stadion trebalo bi da bude što jeftiniji, a što kvalitetniji, naveo je Udovičić.

On je, gostujući na RTS, podsetio da je Srbija svetski šampion u fudbalu u mladim kategorijama i dodao da, ako se želi da sportisti nastave sa takvim rezultatima, mora da postoji i kvalitetan fudbalski stadion.

Udovičić je podsetio da se ne zna u kom trenutku će UEFA ili FIFA zabraniti utakmice na domaćim stadionima i obavezati sportiste da igraju na neutralnom terenu.

- Stadioni nisu bezbedni ni po igrače ni po publiku - upozorio je Udovičić.

Kako će detalji izgradnje stadiona tek biti poznati, Udovičić je rekao da je za sada planirano 150 miliona evra za stadion i dodaje kako će se truditi da se za najmanje sredstava dobije najkvalitetniji stadion.

Podseća da ideja o izgradnji nacionalnog stadiona nije nova i dodaje kako se sada očekuje od Fudbalskog saveza Srbije da izađe sa novim predlozima.

- Moramo da gradimo nešto što ce ostati našoj deci, ali i sportistima koji u narednih 30 ili 40 godina neće morati da razmišljaju gde će da treniraju - naglasio je Udovičić.

Govoreći o finansijskim sredstvima, ministar sporta podseća kako je u toj oblasti sve što je rečeno i urađeno i dodaje da Vlada Srbije ne duguje sportistima i savezima ni po jednom osnovu - ni za takmičenje, ni za nagrade ni za nacionalna priznanja.

- Sport je oblast gde ne treba postavljati pitanje da li će se nešto uraditi. Čim smo najavili tako velike stvari, znači da smo dobro o tome razmislili - kaže Udovičić i podseća da je izgradnja stadiona trogodišnji projekat.

On je napomenuo da je sve podređeno Olimpijskim igrama 2016. godine i kako kaže, od sportista očekuje da se u Srbiju se vrate sa čak 10 medalja.

Na pitanje da li su mu ispunjena očekivanja od politike kao i od sporta, Udovičić odgovara da kao bivši sportista smatra da uvek može da se radi bolje, pa da tako misli i stranka čiji je on član.

Zato je zaključio da ne bi želeo da licitira u vezi sa izborima da li su blizu ili ne, jer misli da će premijer doneti odluku koja će biti najbolja za građane.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online