Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.10.2015.
20:49 >> 22:56h
Vestionline A

Poljska i Rumunija "izvadili vizu" za EP!

Rumuni slave odlazak na šampionat Evrope! Puleni selektora Anhela Jordansekua ostvarili su lagan trijumf na Farskim Ostrvima (3:0).

Reuters
Slavlje: Ovidiu Hoban

"Meč viner" bio je Konstantin Budesku, dvostruki strelac naših istočnih suseda.

Pobedu i overu druge pozicije u grupi F osigurao je Aleksandar Budesku u 83. minutu.

Nada da Mađarska može na EP i dalje postoji. Poraz od Grčke (4:3), mogla bi da "obriše" Španija, ukoliko opravda ulogu favorita protiv Ukrajine, kojoj je takođe potrebna pobeda kako bi prestigla Mađarsku.

Kako je Rumunija lagano savladala Farska Ostrva, gostovanje Mađara u Grčkoj, nije rešavalo ništa u ovoj grupi. Grogirani “heleni” su posle velike borbe i nekoliko preokreta uspeli da dođu do pobede.

Malo je nedostajalo da Severna Irska kvalifikacije završi u velikom stilu.

U prošlom kolu dobili su Grčku, plasirali se na EP, a protiv Finske su bez sva tri boda ostali u samoj završnici (1:1) . Na neugodnom gostovanju izabranici Majkla Onila su dugo vodili golom Kačkarta u 31. minutu, a onda je u 87. minutu susreta Arajuri sačuvao domaći teren.

Poljaci su sjajnim golom Roberta Levandovskog u 42. minutu savladali Irce (2:1) za direktan put u Francusku. Irska mora da se zadovolji mestom u baražu, iako je pre gostovanja u Varšavi imala tri uzastopne pobede, uključujući i trijumf nad Nemačkom pre tri dana.

Ircima je bio dovoljan bod iz Varšave za put u Francusku, ali nisu imali rešenja za sjajan napad domaćina. Poljaci do vođstva stižu već u 13. minutu, Krihovjak pogađa posle dodavanja Grosickog, ali ih samo tri minuta kasnije šokira sudija Čakir koji je svirao penal iako je faul bio van kaznenog prostora. 

Džonatan Volters je doneo Ircima toliko željeno izjednačenje, ali tri minuta pre kraja Mačinski šalje sjajan centaršut na penal, a Levandovski fantastičnim udarcem glavom loptu smešta uz desnu stativu, za 12. gol u kvalifikacijama. 

Nemci su uz dosta problema savladali Gruziju 2:1 za osvajanje prvog mesta u grupi, dok je Škotska u meču bez rezultatskog značaja deklasirala Gibraltar 6:0. 

Nemci su poveli u Lajpcigu tek u 50. minutu golom Tomasa Milera iz penala, ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Kankava. Ipak, trijumf "Elfu" donosi Maks Kruse 11 minuta pre kraja. 

U oproštajnoj pobedi Škota het-trik je ostvario Stiven Flečer, a po gol su dali Nejsmit, Maloni i Martin. Gibraltar je kvalifikacije završio sa 56 primljenih golova na deset utakmica, što je 5,6 po meču. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online