Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.10.2015.
14:04
Tanjug A

Partizan: FSS, reaguj na primitivca Mojsilovića

Fudbalski klub Partizan objavio je saopštenje u kojem se za sportski kriminal optužuju pojedinci iz FK Spartak, a za nesprovođenje propisa Fudbalski savez Srbije.

partizan.rs
Foto: Ilustracija

"Takmičarska sezona u Srbiji pretvorila se u svojevrsnu probu koliko nisko pojedini klubovi i fudbalski radnici i stručnjaci mogu da padnu u manifestaciji sportskog nemorala i grubog i bahatog kršenja zakonskih i fudbalskih propisa, koliko fudbalska organizacija svojim nečinjenjem i nesprovođenjem propisa, gubljenjem kontrole nad takmičenjem može da izazove haosa, skandala i sramote, koji će ogaditi srpski fudbal i najzagriženijem ljubitelju tog sporta", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, "Sve je počelo u 1. kolu, "utakmicom" OFK Beograd - Crvena zvezda, koja je izazvala lavinu smeha, besa i zaprepašćenja, zavisno od ugla posmatranja. Pitali smo se tada: "Da li je ovo moguće?", odgovor je ubrzo stigao - da, moguće je i još gore od toga".

Kako se ističe, "FK Spartak je, gle čuda, protiv tog istog OFK Beograda izveo najslabiji tim koji ima na raspolaganju i jedino objašnjenje začuđenoj javnosti ponudio kroz izjavu svog trenera: "Hoće mi se, mogu da radim šta poželim".

"Ljudska zajednica u kojoj su pojedinci mogli bez ikakve odgovornosti, da čine šta požele naziva se prvobitnom, ili slobodnije rečeno divljaštvom. Da li će fudbalska organizacija dopustiti da razni Mojsilovići godinama nekažnjeno divljaju srpskim fudbalom?", pita se Partizan u saopštenju i dodaje da su "u nemoći da objasne svoj sportski kriminal pojedinci iz FK Spartak i njihovi mentori, koji su se sami javili i pojavili, delujući zajednički poput organizovane kriminalne grupe, pronašli su, po starom dobrom metodu zamene teza, krivca u nekom trećem, u FK Partizan". 

"Ni to im nije bilo dovoljno. Mojsilović se bavi politikom, što je inače za sportske radnike strogo zabranjeno. On testira granice sopstvenog primitivizma, nazivajući potpredsednika FK Partizan "bandom" i "đubretom"?!", istriče se u saopštenju i poziva na reakciju FSS.

"Postoji li neko u fudbalskoj Srbiji ko štiti propise, regularnost, sportski moral? Postoji li neko ko štiti od uvreda i kleveta, od prevara i nepoštenja? Fudbalski savez Srbije hitno mora da odgovori na ova pitanja", zaključuje se u saopštenju Partizana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online