Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.09.2015.
18:02
Tanjug A

Tole ugostio ambasadora: Kinezi, dođite u Staru Pazovu

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da Srbija dosadašnju saradnju sa Narodnom Republikom Kinom želi još više da unapredi. Karadžić je u sredu sa najbližim saradnicima, potpredsednicima FSS Ivanom Ćurkovićem i Slavišom Kokezom, ugostio kineskog ambasadora u Beogradu, Li Mančanga.

fss.rs
Tomislav Karadžić i Li Mančang

- Imali smo izuzetnu čast da nas je posetio ambasador NR Kine, koji je tražio prijem. Imali smo sjajan razgovor, koji u naredmom periodu treba da proširimo. Poznato je da mnogo naših igrača i trenera rade u Kini, želimo da dosadašnju saradnju još više unapredimo. Razgovarali smo i o tome da li gospodin Li može da ugovori prijateljsku utakmicu u novembru sa Kinom, sa kojom se Srbija još nije sastala otkako je postala samostalna država - rekao je Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala pozvao je kineskog ambasadora da uskoro s najbližim saradnicima poseti Sportski centar FSS u Staroj Pazovi i upozna se sa kapacitetima trenažnog kampa svih naših državnih selekcija.

- Uputili smo poziv gospodinu Liju da sa predstavnicima kineskih kompanija poseti naš centar u Staroj Pazovi i da uspostavimo tešnju saradnju sa poslovnim ljudima iz Kine, koji posluju u našoj zemlji. Ovog puta nismo mogli konkretnije da razgovaramo o budućim vidovima saradnje, ali smo se složili da intenziviramo susrete i saradnju, kako bi bila sveobuhvatnija - zaključio je Karadžić.

fss.rs
Konstruktivan razgovor čelnika FSS sa ambasadorom Kine

Ambasador Li Mančang takođe je izrazio zadovoljstvo što je sa čelnicima FSS razgovarao o unapređenju saradnje. 

- Srbija je naša prijateljska zemlja i svetska supersila u sportu. Kina ima više od milijardu stanovnika, ali smo mnogo slabiji u fudbalu od Srbije. Zato sam zamolio predsednika Karadžića da pričamo o unapređenju saradnje na tom polju. Razgovarali smo i o tome kako Srbija može da pomogne Kini u razvoju fudbala - rekao je Li Mančang posle polučasovnog razgovora u prostorijama FSS.

- Došli smo do zajedničkog stava kako možemo da uspostavimo saradnju u oblasti fudbala između dve zemlje. Na meni je sada da realizijem naš dogovor - poručio je kineski ambasador u Beogradu.

Li Mančang je podsetio da je Srbija u njegovu zemlju već uputila mnogo igrača i trenera, koji su podigli nivo i razvoj kineskog fudbala, izrazivši zahvalnost na dosadašnjoj saradnji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online