Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.09.2015.
15:42
Vestionline A

"Valjak" se zahuktava: Partizan preokretom do tri boda!

Najzad pobeda Partizana. Neuspeh u "večitom" derbiju ozbiljno je uzdrmao Humsku. Tri meča su izabranici Zorana Milinkovića bili bez trijumfa u Super ligi, ali je crnoj seriji došao kraj na Vračaru.

Tanjug
Aduti crno-belih: Darko Brašanac i Andrija Živković

Šampion se propisno namučio, hodao ivicom ambisa, bio u rezultatskom deficitu posle 45 minuta, ali ipak na krilima Andrije Živkovića i Stefana Babovića trasirao put ka trijumfu.

Voždovac - Partizan 1:2 (1:0)!

Dakle, tradicija je nastavljena. Crno-beli su u poslednje četiri godine odigrali devet mečeva na stadionu FK Obilić i svaki put pobedili. Tako je bilo i u nedleju popodne.

Doduše, nimalo prijatno, s obzirom da je Živko Živković već u četvrtom minutu morao da vadi loptu iz mreže. 

Napadač "zmajeva" Nikola Ćirković odlično se ubacio na dodavanje Alena Mašovića, znalački obišao golmana gostiju i na pogodio prazan gol. Istini za volju, da li se nalazio u ofsajdu ili ne, teško je proceniti, pošto se kamera televizije koja je prenosila susret nije nalazila u najboljem uglu.

Gol odluke za Partizan postigao je Stefan Babović sa "bele tačke" u 72. minutu, čime je nesumnjivo doneo znatno olakšanje treneru Milinkoviću nakon brojnih kritika u poslednje vreme.

Za "miran" nastavak meča pobrinuo se Andrija Živković već u 40. sekundi drugog dela igre. Jedan od igrača domaćih izgubio je loptu na sredini terena, ona je stigla do kapitena Babovića koji je munjevito proigrao desnokrilnog ofanzivca, a mladi fudbaler je, bez mnogo oklevanja, šutirao sa ivice kaznenog prostora po zemlji...precizno!

Crno-beli su bili bolji tokom većeg dela utakmice, ali je ponovo realizacija (donekle) zakazala. U takvoj konstelaciji, Voždovac je imao čemu da se nada i u smiraj susreta propustio nekoliko solidnih prilika da izvuče bod. 

VOŽDOVAC: Popović, Radivojević, Mihajlov, Ivković, Jovanović, Pavlović, Marinković (od 67. minuta Stojanović), Adamović, Ristović, Mašović (od 85. Asani), Ćirković.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Subić, A. Živković, Glavčić (od 73. Kosović), Lukić, Babović, Golubović, Oumaru (od 93. Šaponjić), Božinov (od 47. Božinov).

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+5. minut - Kraj meča!
90+4. minut - Opasan korner Voždovca, potom i slobodan udarac iz ugla, ali bez prave realizacije. 
90. miunut - Pet minuta sudijske nadoknade.
87. minut - Gol Voždovca, ali iz ofsajda. 
84. minut - Drugi žuti, automatski crveni karton za Marka Adamovića koji je prekšajem sprečio Partizanovu kontru. Težak posao za "zmajeve" u preostalih desetak minuta...
83. minut - Au, kakav udarac Ristovića. Iz slobodnog udarca sa oko 30 metara šutirao je direktno na gol. Živko Živković paradom šalje loptu u korner.

76. minut - Dve velike šanse u istom minutu! Prvo ispred gola Partizana kada je čuvar mreže Živković odlično reagovao, odbranivši šut Mašovića, a potom i pred golom "zmajeva", kada je Stevanović šutirao tik preko gola.

70. minut - GOOOOOL!!! Stefan Babović siguran sa "bele tačke". Oboren je Abubakar od strane jednog od defanzivaca "zmajeva", a arbitar je pokazao na "kreč". Čini se opravdano, iako su se iz tabora Voždovca žučno bunili.

63. minut - Sjajan šut Živkovića iz "slobodnjaka" sa oko 20 metara, ali još bolja intervencija Popovića.

55. minut - Kakva šansa za Voždovac. Alen Mašović našao se ispred Živka Živkovića , ali je bio neprecizan.

48. minut - Kratak prekid zbog bakljade "grobara"

46. minut - GOOOOOL!!! Partizan već na startu drugog poluvremena stiže do izjednačenja. Voždovac je izgubio loptu na sredini terena, Babović je uposlio Živkovića koji sa ivice kaznenog prostora rutinski matira Popovića.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. 
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena. Moraće Partizan mnogo, mnogo bolje ako planira da se na meču protiv Voždovca koliko toliko izvuče iz krize.
40. minut - Konsolidovao se Voždovac i opustio, uspeva da stigne do kaznenog prostora, ali ne i da stvori šansu za gol.

28. minut - Risto Ristović je snažno šutirao iz slobodnjaka sa velike udaljenosti, lopta je završila tik iznad prečke.

24. minut - Slobodan udarac sa 20-ak metara izveo je Babović. Lopta je završila iznad prečke...
21. minut - Apsolutna dominacija Partizana u prvih dvadesetak minuta igre, ali bez konkretnije završnice.
15. minut - "Valjak" nastavlja da preti, šutevi Abubakara i Božinova završili su pored i preko gola.
8. minut - Šut Babovića sa distance, neprecizno.

4. minut - GOOOOOL!!! "Zmajevi" vode, strelac Nikola Ćirković. Ofanzivac Voždovca odlično se ubacio na dodavanje Alena Mašovića kroz sredinu i obišao golmana Živkovića. Sumnjiva situacija, na osnovu TV kamere koja prenosi meč ne može se zaključiti da li je bilo ofsajda...

3. minut - Početak meča obeležila je akcija Partizana. Po levoj strani prošao je Oumaru, ali se Voždovac odbranio.

1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online