Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.09.2015.
11:05
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Da li je Milinković jedini krivac za fijasko Partizana?

Pre samo meseci i po, teklo je med i mleko u Humskoj. Partizan je izbacio Steauu i izborio evropsku jesen. Crno-beli su mogli da trljaju ruke, sigurnih 5-6 miliona evra počeće da kaplje u praznu kasu srpskog šampiona, ali se nije na tome zaustavljalo. Pričalo se o Ligi šampiona, veličalo se Partizanovo čudo od deteta - Andrija Živković (to je onaj mali koji misli da je Mesi i koji neće da priča sa novinarima). Potpredsednik Milorad Vučelić mu je javno nudio milion evra da ostane u Humskoj.

Tanjug
Da li je krivica samo do trenera: Zoranu Milinkoviću se opasno drma klupa Partizana

Taj medeni mesec Partizana trajao je do eliminacije od BATE Borisova. Pre toga, crno-beli su se "igrali" sa drugom postavom u Novom Pazaru, bili razbijeni u Novom Sadu od Vojvodine, a onda je stigao 149. večiti derbi. Zvezda je bila mnogo bolja, slavila 3:1, a onda sledi fijasko izabranika Zorana Milinkovića.

Remiji protiv Radničkog i Rada na svom terenu i zaostatak od devet bodova za komšijama upalio je alarme u Humskoj. Ko je kriv za posrtanja Partizana? Neko bi rekao da je ovo realnost srpskog šampiona, da je igrački kadar siromašan, neki će dežurnog krivca da traže u Zoranu Milinkoviću. Navijači su protiv Nišlija tražili odlazak trenera, ali na meču sa "građevinarima", "grobari" su uperili prst u, čini se, glavnog krivca, upravu Partizana!

Posle Dragana Đurića, prošle zime u Humskoj je stigla nova garnitura ljudi, bliska vladajućoj SNS, pod patronatom svemogućeg Žarka Zečevića. Titula, više zaslugama Zvezde, je nekako završila u vitrinama Partizana, a onda je stigao letnji prelazni rok i srpska sportska javnost mogla je da se uveri u diletantizam čelnih ljudi kluba.

Prvo su doveli Božinova iz Druge lige Italije, pa nekakvog Brazilca Fabrisija, koji nisu opravdali epitet pojačanja. Nesposobnost uprave "ogolila" se poslednjeg dana prelaznog roka. Jurili su mnoge, a na kraju doveli dvojicu desnih bekova i Alena Stevanovića, koga javnost poznaje kao reprezentativca Srbije kada je na klupi "orlova" bio Siniša Mihajlović.

Tanjug
Trust mozgova iz Humske: Miloš Vazura, Milorad Vučelić i Zoran Popović

Imali je uprava kluba na čelu sa predsednikom Popovićem velike ambicije, zagrizla je previše, a na kraju je sledio fijasko za fijskom. Nisu doveli Miloša Krasića, Marka Devića, Sašu Zdjelara, Mladena Ivanića (kao, nudili su 2.000.000 evra). Ovde se postavlja glavno pitanje? Ko dovodi pojačanja u Partizana? Imaju li crno-beli sportski sektor? Nemaju! Otišao je Dragan Ćirić posle nekoliko nedelja sa funkcije sportskog direktora, Ljubiša Tumbaković se odavno distancirao od uprave, a glavnu reč u klubu vode sportski "anonimusi": Zoran Popović, Miloš Vazura, Novak Nedić, Milorad Vučelić... Rezultati njihovog ne(rada) već su jasno vidljivi!

Naravno, krivica je i do Milinkovića! Titulu je uzeo ni kriv ni dužan. Zvezda je svojim greškama poklonilia Partizanu krunu prošle sezone, a Milinković je izgubio Kup od Čukaričkog. Nova sezona je odlično počela, eliminacijom Steaue, ali je BATE spustio crno-bele na zemlju. Reći će mnogi da je srpski šampion pobedio AZ Alkmar na premijeri Lige Evrope, da zostatak od devet bodova, s obzirom na novi sistem Super lige, nije nenadoknadiv, ali crvene lampice su upaljene. Trom, bezidejni vezni red sa Babovićem, koji "davi" loptu, sa očajnom i sporom odbranom, sa napadom koji još nije definisan, da li Partizan igra sa jednim ili dva špica, sve su to problemi koji tište crno-bele. Da li je rešenja smena Milinkovića, vreme će da pokaže? 

Mnogi smatraju da bi Partizan već odavno smenio trenera, ali je problem što nema ko da zameni Milinkovića.Turbulentni dani su pred crno-belima...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online