Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.05.2010.
10:12
Vestionline A

Butorović: Sezona za zaborav

Predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina Ratko Butorović izjavio je da je razočaran rezultatima novosadskog kluba u domaćem šampionatu, prenose "Večernje novosti".

Vojvodina je poražena u finalu Lav kupa Srbije od Crvene zvezde rezultatom 3:0, a Novosađani se dva kola pre kraja takmičenja u Jelen Superligi nalaze na petom mestu na tabeli sa 41 bodom.

"Sa ovakvim, odličnim timom koji Vojvodina ima, umetnost je napraviti loš rezultat. Istina je, menjali smo trenere da bi bilo još bolje, a neka se javi stručnjak kojem smo se mešali u posao. Jedino smo Stepanoviću jesenas sugerisali da 'baca u vatru' Danijela Aleksića, zvanično najvećeg talenta srpskog fudbala. Normalno je pogrešiti, ali nije sve tako katastrofalno. Samo neuspešno. Pogledajte gde smo bili pre par godina, borili smo se za opstanak. U vreme dok sam ja na čelu kluba, dva puta smo igrali finale kupa, a pre toga takođe dva puta. Gde se grešilo svih tih godina?", istakao je prvi čovek Vojvodine.

On je ponovio da Novosađani imaju najbolju ekipu u Srbiji.

"Pojačanja su bila vrhunska, od Merebašvilija, najboljeg igrača Gruzije, preko Adamsa, svrstanog u 30 najvećih svetskih talenata, do Bilbije. Te igrače su tražili i veliki inostrani klubovi. Jesu li oni uz Tadića, Đurovskog, Medojevića, Vulićevića... zaboravili da igraju fudbal? Tvrdim da imamo najbolji igrački kadar u Srbiji i isto tako vrhunske, najbolje uslove za rad. Gde su tu struka, treneri, direktori, rukovodstvo? Ne želim nikoga da prozivam, ali mogu da konstatujem sramno odigrano finale kupa. Ujedno ne mogu da shvatim da neko u ime Vojvodine, koja je gospodski klub, preti rivalu kao što su Zvezda ili Partizan, umesto da sportski najavi svoje želje i ambicije. To više nećemo dozvoliti. Poraz od Rada, zbog kojeg smo ostali i bez četvrte pozicije, ogroman je problem", rekao je Butorović.

On je priznao da je napravio nekoliko grešaka.

"Najveća mi je greška što sam verovao i nisam se mešao u sportskom delu, iako sam najavio da ću to činiti. Sa pozicije predsednika tvrdim da je uprava obezbedila sve uslove, po svetskim standardima za nesmetano funkcionisanje kluba. Nisam ja dovodio trenere, već struka, ali i navijači u poslednjem slučaju. Nisam ni trener ni sportski direktor. Nezadovoljan sam što nismo osvojili kup i smatram da je tragedija što Vojvodina nije u Evropi. Biće nekih kazni. Svi oni su se poigrali ugledom kluba. Svi su imali odrešene ruke, punu podršku uprave i moju lično. Bacili smo sve karte za kup, otvorili klupsku kasu za nagrade, sveukupno sa plasmanom oko 300.000 evra. To ni Bajern ne plaća. Svi znaju da naprave ugovor, a niko ne želi da položi garancije", zaključio je predsednik Vojvodine. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online