Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.10.2009.
21:51
Vestionline A

Srbija poražena od Litvanije sa penala

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Litvanije sa 2:1 u poslednjem meču kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Srbija se i pored poraza plasirala na Mundijal u Južnoj Africi još u subotu kada je pobeđena Rumunija (5:0), a meč u Litvaniji se igrao po hladnom i kišovitom vremenu, dok je teren bio potpuno natopljen vodom.

Strelac prvog gola za domaćine bio je Kalonas sa penala u 20. minutu. Prethodno je Subotić napravio diskutabilan faul, a sudija Geno iz Bugarske je bez dvoumljenja pokazao na belu tačku.

Domaćin je do kraja prvog poluvremena imao još nekoliko odličnih prilika, ali je gol 'orlova' odlično čuvao Dišljenković.

Ulaskom Zorana Tošića umesto umornog i neraspoloženog Miloša Krasića na poluvremenu, Srbija je zaigrala daleko angažovanije i agilnije. Upravo je Tošić bio strelac izjednačujućeg gola u 60. minutu, kada se snašao u gužvi u kaznenom prostoru Litvanije, prevario je čuvara, zatim i golmana Karčemarskasa i poravnao na 1:1.

Do novog gola Litvanije nije se čekalo dugo jer je sudija ponovo svirao najstrožu kaznu za domaćina. Luković je u skoku faulirao Kalonasa u 68. minutu, i Denkov je opet pokazao na "belu tačku". Ovoga puta siguran je bio Stankevičijus - 2:1.

Srbija je do kraja utakmice pokušala još nekoliko puta da zapreti golu domaćina, ali lopta nije htela da pređe gol crtu.

Selektor Radomir Antić iskoristio je činjenicu da njegov tim nema rezultatskih ambicija na ovom meču, pa je šansu ukazao igračima koji nisu imali preveliku minutažu u dosadašnjem delu kvalifikacija.

"Uslovi za igru su teški bili, odlučivala je i fizička sprema s obzirom na raskvašeni teren, ali ni sudija iz Bugarske nije bio u najboljoj formi. Zato ćemo i ovu utakmicu što pre želeti da zaboravimo", rekao je Antić.

Žreb grupa za Svetsko prvenstvo je 4. decembra u južnoafričkom gradu Kejptaunu, a Srbija će biti izvlačena iz drugog šešira.

Kapiten reprezentacije Srbije Ivica Dragutinović izjavio je, nakon poraza od Litvanije, da će, bez obzira na to, ova generacija ostati možda upamćena kao najuspešnija, jer sa velikim očekivanjem će učestvovati na Svertskom prvenstvu u Južnoj Africi sledeće godine.

"Težak teren je, kao i slab sudija iz Bugarske, doprineli su da izgubimo ovaj susret. Nikada nije prijatno kada se doživi poraz, jer mi iz svake utakmice želimo da izađemo kao pobednici. A, večeras nisu bili normalni uslovi za ozbiljnu fudbalsku predstavu", rekao je Dragutinović.

Strelac jedinog gola za našu reprezentaciju Zoran Tošić se vajka zbog toga što se nije i drugi put upisao u listu golgetera i tako odmah nakon izjednačenja doveo našu reprezentaciju  u vođstvo.


"Moja konstitucija mi je možda omogućila da se lakše krećem po ovako teškom terenu. Žao mi je što nisam iskoristio veoma upotrebljivu loptu koju sam dobio od Branislava Ivanovića, ali je odletela preko prečke. Nadam se da ćemo to u narednim mečevima ispraviti", rekao je fudbaler Mančester Junajteda Zoran Tošić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online