Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.09.2015.
08:05
Vestionline A

Liga šampiona: 19 Srba napada "ušati" pehar

Sezona u najboljim ligama Evrope se zahuktava, ali ono pravo tek počinje - Liga šampiona. Najjače takmičenje Starog kontinenta ulazi u novu, verujemo, uzbudljivu sezonu. "Ušati" pehar napašće 19 Srba, 18 igrača i Slaviša Jokanović, koji će biti jedini naš trener u evropskom kremu.

Reuters
Nemanja Matić kreću u novi pokušaj da uzme trofej Lige šampiona sa Čelsijem

Od naših fudbalera, najveće šanse da se nađu u samoj završnici ima trio iz Premijer lige. Nemanji Matiću i Branislavu Ivanoviću ne cvetaju ruže u dresu Čelsija na početku sezone, ali četa Žozea Murinja je četvrti favorit za osvajanje najvrednijeg pehara. 

Osim tandema kluba sa "Stamford Bridža", velike ambicije ima i Aleksandar Kolarov, koji blista na početku sezone sa Mančester Sitijem. Zamenik kapitena reprezentacije Srbije prethodnih godina nije bio standardan u timu "građana", ali u dosadašnjem delu Premijer lige pokazao je da će biti uzdanica čete Manuela Pelegrinija.

SRBI U LIGI ŠAMPIONA
Nemanja Matić, vezista Čelsija, "plavci" četvrti favorit LŠ
Branislav Ivanović, zamenik kapitena Čelsija
Aleksandar Kolarov, levi bek Mančester Sitija
Ljubomir Fejsa, vezista Benfike, konačno zdrav posle povreda
Zoran Tošić, vezista CSKA, odličan na startu sezone
Radosav Petrović, vezista kijevskog Dinama
Luka Milivojević, vezista Olimpijakosa
Stefan Mitrović, štoper belgijskog šampiona Genta
Marko Poletanović, vezista belgijskog Genta
Milan Biševac, štoper francuskog Liona
Predrag Rajković, golman Makabija iz Tel Aviva
Nikola Mitrović, vezista izraelskog Makabija
Vladimir Rodić, vezista švedskog šampiona Malmea
Nikola Đurđić, napadač Malmea, stigao iz Augzburga
Nemanja Maksimović, vezista Astane iz Kazahstana
Nemanja Milinović, štoper BATE Borisova
Filip Mladenović, levi bek BATE Borisova
Aleksandar Jevtić, napadač beloruskog BATE Borisova
Slaviša Jokanović - posle Ivana Jovanovića, prvi srpski trener koji se dokopao grupne faze Lige šampiona. Napravio je pravi bum sa Makabijem iz Tel Aviva i postao heroj Izraela. Debi na klupi u evro eliti imaće protiv Čelsija na "Stamford Bridžu", kluba za koji je nekada uspešno igrao.

Ostali naši internacionalci sa svojim klubovima teško da mogu da urade nešto više. Neki kao što su Ljubomir Fejsa u Benfiki, Zoran Tošić u CSKA ili Milan Biševac u Lionu mogu da se nadaju drugom krugu, dok za ostale Srbe i njihove klubove sam uspeh je ulazak u evropski krem.

Što se tiče favorita za titulu, bukmejkeri najveće šanse daju šampionu Barseloni (3.75), zatim Bajernu (5.50), Realu (6.50) i Čelsiju (10.00), a solidne šanse daju se i mančesterskim gigantima, Sitiju (12.00) i Junajtedu (17.00). U krugu favorita je i PSŽ (17.00). Zanimljivo, prošlogodišnji vicešampion Juventus je tek na desetom mestu, sa kvotom 33.00

KVOTE ZA ŠAMPIONA EVROPE (preuzeto sa bet-at-home.com)
1. Barselona                  3.75 4. Čelsi                         10.00 7. PSŽ                           17.00
2. Bajern                        5.50 5. Mančester Siti        12.00 8. Atletiko M.               20.00
3. Real                            6.00 6. Mančester J.           17.00 9. Arsenal                     20.00

Prvih osam mečeva igraju se u utorak, a sastaju se: Benfika - Astana, Galatasaraj - Atletiko Madrid, Mančester Siti - Juventus, PSŽ - Malme, PSV - Mančester Junajted, Real - Šahtjor, Sevilja - Borusija Menhengladbah i Volfsburg - CSKA Moskva. Svi mečevi su na programu u standardnom terminu za Ligu šampiona - 20.45.

U sredu igraju: Roma - Barselona, Čelsi - Makabi Tel Aviv, Dinamo Zagreb - Arsenal, Dinamo Kijev - Porto, Gent - Lion, Leverkuzen - BATE Borisov, Olimpijakos - Bajern i Valensija - Zenit. Takođe, svi mečevi počinju od 20.45.

Gledaoci u Srbiji prenose mečeve utorkom i sredom moći će da prate na Areni sport, a sredom i na RTS-u.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online