Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.09.2015.
14:17
Tanjug A

Milinković: Derbi je važan, ali ne odlučuje o tituli

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da derbi protiv Crvene zvezde u Superligi neće odlučiti mnogo u šampionskoj trci i kao razlog za to naveo novi sistem takmičenja.

fkpartizan.rs
Računa na sve igrače pred večiti derbi: Zoran Milinković

- Crvena zvezda je napravila dosta stvari u prelaznom roku i pokazala da ima šampionske ambicije. Oformili su vrlo kvalitetan tim, imaju ostvarenog trenera kojeg veoma cenim. Očekujem sadržajan derbi, dobru igru, rezultastsku neizvesnost i da će Srbija pričati o njemu danima. Jesmo rivali, uvek ćemo biti, ali nadam se da će sve proći u fer i sportskom duhu - rekao je Milinković na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Možda pomognu evropski mečevi

Milinković je dodao da se tim crveno-belih znatno promenio u odnosu na prošli večiti derbi.

- Važan je derbi, ali videćemo šta donosi novi format takmičenja. Ipak, najbitnije je ono što će biti na kraju prvenstva. Imamo utakmicu manje od Zvezde i kada budemo u egalu sa njima govorićemo o bodovnoj prednosti.

Trener Partizana je naveo da bi nijanse mogle da odluče najveći meč u Srbiji.

- Utakmice u Evropi bi mogle da nam pomognu, iako to ne mora ništa da znači. Verujem u svoj tim, iako Zvezda ima veoma dobar sastav sa Srnićem, Kataijem, Donaldom, ali i mladim talentovanim igračima kao što je Grujić - poručio je Milinković i dodao da ne želi da otkrije da li će Valeri Božinov biti u startnih 11.

"Idemo na tri boda"

Defanzivac crno-belih Gregor Balažic ističe da njegov tim ide na sva tri boda.

- Poznato je kakve su utakmice sa Crvenom zvezdom. Spremamo se kao za bilo koji meč i želimo da pobedimo svakog rivala na suprotnoj strani. Napadaćemo tri boda i verujem da nećemo primiti gol - jasan je slovenački fudbaler.

Zvezdini rivali i crveni kartoni

Prema njegovim rečima ne brine ga činjenica to što su ove sezone rivali Crvene zvezde često igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona.

- Izneo sam tačne i nepobitne činjenice kada sam to izjavio. Sudiji Mažiću je 11. večiti derbi, internacionalac je, najbolji srpski arbitar i zna svoj posao. Celokupna javnost je mirna kada Mažić sudi. Nismo razmišljali o čestim crvenim kartonima Zvezdinih protivnika, niti pričali o tome.

U ekipu se posle povreda vraćaju Fabrisio Dornelas i Valeri Bozinov, koji će biti spremni za sutrašnji duel.

- Ono što bih naglasio je da su svi dobro i da računam na sve igrače. Verujem da smo pauzu dobro iskoristili da se osvežimo - zaključio je trener šampiona Srbije.

Večiti derbi, 149. po redu, igra se u subotu, 12. septembra, od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online