Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.09.2015.
13:00
alo.rs A

Borba za fotelju u FSS-u: Umešali se Vučić i Toma

Bitka za FSS ne jenjava! Kako "Alo" ekskluzivno saznaje, borba će se posle duže vremena voditi između više kandidata, a među njima će biti i legendarni generalni sekretar Partizana Žarko Zečević!

Tanjug
Nikolić "gura" Zeku, Vučić Kokezu

Nekadašnji funkcioner crno-belih lični je favorit predsednika Srbije Tomislava Nikolića da sedne u čuvenu fotelju Tomislava Karadžića na Terazijama 35. S druge strane, Zekin protivkandidat biće bivši potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza. Njegova kandidatura odavno je u planu, a da ima ambicije u srpskoj Kući fudbala, pokazao je preuzimanjem potpredsedničke funkcije u FSS-u. Kokezu bi na mestu predsednika Saveza rado videla struja bliska premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

- Iako je do izbora u Savezu ostalo još pet meseci, već sada se naziru dva jaka kandidata koja bi mogla da zamene Tomislava Karadžića. Jedan je bivši generalni sekretar Partizana Žarko Zečević. Njegovu kandidaturu podržava predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji veruje da bi Zečević mogao da doprinese promenama u srpskom fudbalu. Međutim, struja bliska premijeru Aleksandru Vučiću lobiraće svim silama za Slavišu Kokezu, koji je kao funkcioner Zvezde i predsednik FS Beograda stekao potrebno iskustvo. Kokeza je već neko vreme potpredsednik FSS-a, pa se ne postavlja pitanje o legitimitetu njegove kandidature - tvrdi dobro obavešteni izvor iz FSS-a.

Milanović: Istok i Zapad će imati svog kandidata

Potpredsednik FSS-a Goran Milanović istakao je da će regioni istočne i zapadne Srbije imati svog jedinstvenog kandidata za predsednika FSS-a i da je dosta sa praksom da srpsku kuću fudbala vode ljudi koji su bliski ili Zvezdi ili Partizanu. - Godinama i decenijama nam Beograd nudi izbor između dva kandidata. Mislimo da je došlo vreme da se prekine sa razdorima u srpskom fudbalu, jer se uvek prave podele na kandidate koje pripadaju jednom od ta dva kluba. Istok i zapad će za mesec dana iskristalisati i predstaviti svog kandidata - rekao je Milanović.

Jedina izvesna stvar je da će se Tomislav Karadžić posle osam godina povući sa funkcije, a to se očekuje početkom naredne godine. Sedam godina prošlo je otkad su se dva kandidata borila za mesto predsednika FSS-a, pošto je 2008. na crtu Karadžiću izašao Aca Bulić.

Međutim, isti izvor saznaje, vrlo lako bi moglo da se desi da ovog puta budu čak tri pretendenta za tron srpskog fudbala.

- Ostaje samo da Tomislav Karadžić saopšti da se povuče sa funkcije, ali FSS će na izborima imati svog kandidata. U FSS se nadaju da će do izbora ili Slaviša Kokeza ili Žarko Zečević „potonuti“ i da njihova kandidatura neće proći - kaže naš sagovornik blizak dešavanjima u vrhu Saveza.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online