Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 10.05.2010.
11:44
Vestionline A

"Ni Bajern ne bi bio prvak u Srbiji"

U taboru Crvene Zvezde posle pregledanog snimka utakmice i izdatog saopštenja i dalje smatraju da ih je sudija Boško Jovanetić drastično oštetio u 138. večitom derbiju protiv Partizana.

Sportski direktor tima sa "Marakane" Ivan Adžić nema dlake na jeziku, baš kao ni nedeljno saopštenje našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba.


"Ne tražimo opravdanje, ali nisu nam dosuđena dva penala čista kao suza. Pogotovo prekršaj Krstajića nad Kaduom. Sviran je i nepostojeći ofsajd Lekića. Šta bi se dogodilo da je zatresao mrežu? Ovakvu arbitražu nikad nisam video na derbiju!," rekao je Ivan Adžić za list Sport.

Trener Crvene Zvezde Ratko Dostanić je ipak ponosan na svoje igrače.

"Ponosan sam na igrače, derbi su odigrali dostojanstveno. Baš onako kako se nalaže od sportiste, člana velikog kluba. Međutim, kad postoje dvostruki aršini, kad su uključeni određeni centri moći, onda je neizvodljivo. Ko je inteligentan sve mu je jasno…"

Srpski stručnjak kaže da u ovakvim okolnostima ni mnogo jače ekipe ne bi uspele da osvoje titulu.

Krstajić i Jovanović:

Sve je bilo regularno

 

"Čuo sam se sa nekoliko sudija koji nisu navijački obojeni i svi su mi potvrdili da nije bio penal. Pošto je Kadu dešnjak, zatvorio sam mu tu stranu i on je bukvalno skočio na mene. Išao je na tu soluciju i nije prošao, sudija ga je pročitao da je želeo da iznudi penal“, kaže Krstajić.

 

Marko Jovanović je bio veoma blizu duela između Krstajića i Kadua.

 

"O penalu neću ni da raspravljam. Čisto remplovanje telom, koje slabašni Kadu nije izdržao. U Engleskoj ili bilo kojoj drugoj ligi u Evropi se o tome ne bi ni pričalo".

"Postoje očigledno dva aršina, ali Zvezda je veliki klub i neće u tome da traži alibi. Znamo da samo ogromnim radom i dobrom selekcijom ekipe možemo da budemo iznad određenih situacija. Možda bismo uspeli da pariramo svemu jedino da smo imali duplo bolju ekipu. Jer, pod ovakvim okolnostima ni Bajern ne bi mogao da bude prvak u Srbiji," dodao je Dostanić.

On veruje da ovaj sastav crveno-belih ima budućnost.

"Uradiće se analiza, ali sam zadovoljan ponašanjem i radom igrača. Veoma je pozitivno sve što su radili u dresu Zvezde. Pokazali su karakter, što su prepoznali i navijači. Trebalo je, očigledno, da se navijačima zabrani dolazak na stadion, da pomažu i podržavaju klub, kako ne bi osvojio titulu. Zvezda, ipak, polako staje na noge, narod je to podržao, nadam se da će i sponzori, kako bismo stvorili ekipu koja će moći da ostvari željene rezultate u Evropi."

Fudbalski Savez Srbije se nije oglasio posle saopštenja Zvezde i optužbi na račun Tomislava Karadžića.

"Nemamo za sada komentar“, rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić, a još nije poznato hoće li IO nacionalne kuće fudbala zasedati, i hoće li se prvi čovek srpskog fudbala oglasiti i odgovoriti na optužbe.

Sudijski odbor takođe nema komentar, poručili su da će nakon analize derbija u javnost izaći saopštenjem u sredu.  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.05.2010. 15:42
Liga Evrope je ,praktično 2.evropska liga,vi niste uspeli ni da se kvalifikujete,deca iz Praga vam sakrila loptu i ne daju.Više sreće u Intertoto kupu sledeće godine!
Ponedeljak 10.05.2010. 13:54
Kao da je u Zvezdi zavladala kolektivna psihoza,njima ne bi pomogao ni konzilijum.Igraju tekmu bez šuta u okvir gola,jesnas nemoćni sa igračem više,Javor,Metalac...Partizanu 15 godina nije sviran penal,pa da li je moguće da vam je toliko granitna odbrana,smešni ste,u Evropi služite za nabijanje gol razlike.Prst na čelo,Cigani!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online