Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.05.2010.
11:08
Vestionline A

Antić sakrio od javnosti spisak igrača

U utorak je poslednji rok da selektor Srbije Radomir Antić pošalje elektronsko pismo u sedište FIFA na kojem je širi spisak reprezentativaca za predstojeće Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali je Antić najavio da isti neće objaviti domaćoj i svetskoj javnosti.

"Za razliku od mojih kolega, prošireni spisak igrača neću obelodaniti javno, već ću ga samo proslediti tamo gde treba", rekao je Antić za "Žurnal".


Antić je u subotu bio u Portugalu, gde je gledao na delu golmana Leirije, Anđelka Đuričića.

"Đuričić je ostavio dobar, pozitivan utisak na mene, bez obzira na poraz Leirije. To je bilo, ipak poslednje kolo koje ništa nije odlučivalo, ali Đuričić je, kao što rekoh, branio dobro. Zadovoljan sam ...". rekao je Antić pa sada samo ostaje da se vidi da li će selektor pored Stojkovića i Brkića voditi i Đuričića na Mondijal.

"Rano je za odluku. Videćemo. Planiram da vodim četiri golmana u Južnu Afriku, a to je realna situacija u kojoj se nalazimo", istakao je srpski stručnjak.

Sudeći prema formi golmana u kvalifikacijama za SP i poslednjim prijateljskim utakmicama, za kartu prema Južnoj Africi boriće se Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina), Anđelko Đuričić (Leirija), Milan Jovanić (Spartak), Saša Stamenković (Crvena zvezda) i Bojan Isailović (Zaglebje).

Ono što se zna to je da će na spisku biti 30 imena, igrača iz čitave Evrope. Antić će na pripremama računati na sve fudbalere koji su izneli kvalifikacije za SP, a biće mesta i za neke nove klince da se nametnu. Domaća javnost najviše priča o malom broju napadača koje imamo u timu. Nikola Žigić i Danko Lazović su se oporavili od sitnijih povreda, a Marko Pantelić je nakon plodne sezone u Holandiji spreman kao 'zapeta puška'.

"Na našu sreću obojica su dobro. Lazović se uspešno oporavlja i možda će odigrati neku utakmicu u Kupu Rusije. Zenit igra 16. maja protiv Sibira," rekao je Antić.

Ko je četvrti napadač? Svojim igrama u dresu Vojvodine nametnuo se najbolji strelac domaćeg šampionata Dragan Mrđa, tu su još Lekić, Sulejmani ...?

Reprezentacija Srbije okupiće se 23. maja u Beogradu, a dva dana kasnije naši reprezentativci otputovaće na pripreme u Austriju. Srbija će 29. maja odigrati u Klagenfurtu prijateljski meč s Novim Zelandom, a 2. juna rival našem timu biće Poljska. Srbija se 3. juna vraća u Beograd, a naš tim će dva kasnije igrati s Kamerunom u Beogradu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online