Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.05.2010.
21:38 >> 06:27h
Vestionline A

Petrović: Nadraži gol u karijeri!

Strelac pobednonosnog gola koji je odlučio "večiti derbi" Radoslav Petrović rekao je da mu je taj pogodak najdraži u karijeri, a trener Partizana Aleksandar Stanojević kaže da je presrećan nakon pobede nad Crvenom zvezdom (1:0), koja je "crno-bele" dovela na korak od odbrane titule šampiona Srbije.

Stanojević, koji je debitovao u 138. "večitom derbiju", smatra da je njegov tim sve vreme dominirao i da je zasluženo stigao do trijumfa.

"Derbi je bio odličan...sve vreme smo dominirali. Pročitali smo sve pokušaje protivnika i nismo branili remi, već smo išli na pobedu, koju smo izvojevali uz fantastičnu podršku sa tribina. Zasluženo smo pobedili", izjavio je Stanojević, koji nije želeo da komentariše suđenje.

Kapiten Zvezde, Nikola Lazetić smatra da je njegov tim oštećen, jer je sudija Boško Jovanetić, pre pobedonosnog gola Radoslava Petrovića u 73. minutu, propustio da dosudi bar jedan penal iz dve sporne istuacije.

"Mislim da su ti detalji na meču nebitni i da je bitnije to kakvu smo sliku poslali u svet", dodao je Stanojević.

Trener zvezde Ratko Dostanić sportski je čestitao rivali na pobedi.

"Partizanu čestitam. Smatram da je ovo bila dobra predstava gde smo mi u u prvom poluvremenu odlično igrali i zadavali dosta problema protivniku. Pred kraj prvog dela igre smo fizički pali što je možda i posledica finala Kupa od pre tri dana. Naravno, ja zbog toga ne tražim alibi. I u drugom poluvremenu smo bili opasni iz kontranapada, a onda smo primili naivan gol i bilo je teško da se vratimo meč. Mislim da je nedopustivo da primimo takav gol u ovako važnom meču", zaključio je Dostanić.

Junak pobede Partizana nad Crvenom zvedom, Radoslav Petrović, izjavio je posle meča da mu je postignut gol u "večitom derbiju", koji bi "crno-belima" mogao da donese titulu šampiona Srbije, sigurno najdraži u karijeri.

"Ovaj gol bi, čak i da sam postizao lepše, poništio sve njih. Sigurno je da mi je današnji pogodak najdraži u karijeri", rekao je presrećni Petrović i naglasio da je Partizan večeras u Humskoj bio bolji tim i da je zaluženo stigao do pobede.

"Ovo je pobeda celog kluba. Uložili smo sve u ovo, a posebno se zahvaljujem navijačima i saigračima, koji su mi čestitali i po nekoliko puta. I kada nisam bio na nivou, uvek sam imao podršku svih, zato hvala svima, a posebno selektoru Radomiru Antiću", zaključio je Petrović.

Partizanu je u poslednja dva kola potrebna jedna pobeda da dođe do odbrane titule, nad OFK Beogradom na Karaburmi ili Mladim Radnikom u Humskoj.

"Da, zato je bilo važno da danas pobedimo. Obavili smo posao i sada nam treba još jedna ovakva partija i titula je tu", izjavio je Portugalac Morerira.

Jedan od zapaženijih na današnjem derbiju, Nemanja Tomić, takođe smatra da je Partizan bio bolji i da Zvezda nije pokazala ništa.

"Na početku smo bojažljivo ušli u meč, ali smo preuzeli inicijativu, kontrolisali meč i stvarali šanse, dok Zvezda sa druge strane nije puno pokazala", rekao je Tomić.

Ofanzivni bek Zvezde Pavle Ninkov ne veruje da će Partizan kiksnuti u poslednja dva kola i da je trka za titulu praktično završena.

"Gajili smo nadu da ćemo se posle titule u kupu u Humskoj, veseliti i večeras. Gol nas je presekao, jeste da ima još dva kola do kraja i da ništa nije gotovo, ali je teško za očekivati da će Partizan u poslednjem kolu izgubiti od Mladog Radnika", rekao je Ninkov.

Kapiten Nikola Lazetić bio je rezigniran, jer je glavni sudija Boško Jovanetić, pre gola, propustio priliku u drugom delu meča da dosudi barem jedan penal iz dve sporne situacije.

"Partizanu čestitam, ali mislim da je sudija bio sramota. Od dve sporne situacije, jedna je sigurno bila za penal", ogorčen je bio Lazetić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online