Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 16.08.2015.
16:46 >> 19:04h
Vestionline A

Zvezda na pobedničkom koloseku na južnoj pruzi

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici sa 2:0 (0:0) u šestom kolu Super lige Srbije.

crvenazvezdafk.com
Kreator: Aleksandar Katai

Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, ali su gosti u nastavku golovima Kataija u 65. i Stojanovića u 78. minutu rešili pitanje pobednika.

Dugo su se gosti mučili u pokušaju da pronađu put ka golu koji je branio Grujičić, a kada je ponestalo ideja Katai je uzeo stvar u "svoje ruke". Krenuo je sam ka golu, imao i sreću da mu se lopta odbije u noge, pobegao odbrani Radnika, izvukao se na desnu stranu i preciznim šutem razgalio veliki broj navijača najtrofejnijeg srpskog kluba.

Treći gol momka iz Srbobrana u ovom šampionatu u trećem uzastopnom meču. Da je iskoristio penal protiv Radničkog iz Niša na Marakani bio bi najbolji strelac Zvezde u ovom trenutku.

Ipak, donekle se iskupio sa pomenuta tri gola, ali i asistencijom u 80. minutu kada je Zvezda rešila pitanje pobednika. Sjajno je glavom potkačio loptu i izigrao odbranu Radnika, a Stojanoviću nije bilo teško da upiše svoj prvenac ove sezone i uz pomoć stative ubaci loptu u mrežu.

Bila je Zvezda bolji rival na terenu, ali ne bi bilo nezasluženo ni da je Radnik uspeo da odoli Beograđanima. Možda čak i da pobedi jer je u prvom poluvremenu imao dve kolosalne šanse. Prvo je Pavlović tukao iz slobodnog udarca kada mu je Rajković ukrotio udarac uz pomoć prečke, a potom je Jovanović loptu izbacio sa gol linije.

RADNIK: Šejić, Đorđević, Baranin, Krzić, Pavlović, Ćulum, Ovusu, Lazić, Arsić, F. Stojanović, S. Stojanović.
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Vered, Vijeira.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Kraj utakmice.
90+2. minut - Odličan šut Ćuluma, ali Rajković briljantan.
88. minut - Krenuo je Jović makazicama da pokupi centaršut Saše Stojanovića, ali isrped njega reaguje Krstić. Izlazi Hugo Vijeira iz igre, na terenu je Miloš Cvetković.
84. minut - Dušan Anđeljković je zaradio drugi žuti karton zbog grube igre i pre vremena ide u svlačionicu.
83. minut - Mnogo sigurnija igra Crvene zvezde u drugom poluvremenu. "Hoćemo četvrti", ori se sa tribina. Aludira se na grešku na semaforu na kome piše da je rezultat 0:3.

80. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 2:0, strelac Saša Stojanović. Odlično se snašao Saša Stojanović na jednu iznenadnu loptu u prazan prostor. Glavom je primirio, a potom o drugu stativu poslao u mrežu. Veoma precizan udarac.

74. minut - Velika prilika za Zvezdu. Katai je odradio sav posao, onda je Saša Stojanović previše oklevao, ali se lopta svejedno odbila do Vijeire, koji iz prve tuće. Ponovo neprecizno.
72. minut - Lopta sa boka u srce kaznenog prostora, Suraka je već obišao Rajkovića, ali kao da se nadao da će golman Zvezde napraviti jedanaesterac pa mu je lopta pobegla u gol aut.
68. minut - Srđan Plavšić izlazi iz igre. Na terenu je Saša Stojanović.

65. minut - GOOOL!!! Zvezda vodi 1:0, strelac Aleksandar Katai. Prošao je pored dvojice čuvara solo prodorom i na kraju precizno šutirao iza Grujučićevih leđa.

61. minut - Sada je Mažić oštetio Zvezdu. Svirao je ofsajd koga nije bilo. Ali Vijeira je svejedno sa desetak metara prebacio prazan gol. Plavšić je ponovo pokrenuo crveno-bele.
58. minut - "Slobodnjak" za Zvezdu na oko 20 metara od gola. Jedan od defanzivaca Radnika uklizao je pod Vijeiru u trenutku prijema i Mažić nije imao dilemu da li da dosudi prekršaj... Vijeira je izveo prekid i pogodio živi zid. Zatim bomba Donalda, a golman domaćih brani.
51. minut - Opet aut sa iste pozicije (oko 30 metara od gola, sa leve strane) i opet Baraniin baca loptu u kazneni prostor, odakle je Arsić glavom šalje u gol-aut.
49. minut - Vijeira propušta ogromnu priliku! Katai je ubacio loptu pred gol Radnika sa desne strane, a Portugalac promašio ceo gol. Propust arbitara u ovom slučaju, jer se "desetka" Zvezde aktivirala iz ofsajda.
48. minut - Sada i mali požar na tribini gde su najvatreniji navijači Crvene zvezde izazvan bakljama. "Beogradska deca su tamo gde je Zvezda", piše na velikom transparentu navijača gostujućeg kluba.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Nastavak je kasnio zbog bakljade "delija" i ubacivanja rolni papira na teren. Iz igre je izašao Idan Vered, a njegovo mesto zauzeo je Luka Jović.

45+4. minut - Kraj prvog poluvremena.
45+1. minut - Ugo Vijeira nije lepo zahvatio loptu prilikom izvođenja slobodnog udarca. Golman nije imao posla.
45. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade.
42. minut - Nepovezana igra Zvezde u ovim momentima. Dogodi se da lopta završi u kaznenom prostoru Radnika (koji je i dalje posut trakama), ali Surduličani zasad nemaju razlog za brigu. Čvrsta odbrana u plavom sprečava šuteve ka Grujičiću.
38. minut - Ponovo preti Radnik. Crveno-beli gube loptu na polovini terena, posle čega Stanković sa desne strane "cilja" Arsića dalekim dodavanjem, koje seče Rajković.
35. minut - Iznuđena izmena u timu Radničkog. Slaviša Stojanović ne može da nastavi meč, na terenu je Jovan Jovanović, prošle sezone najbolji strelac Radnika.
31. minut - Jovanović spasava gol Zvezde. Rajković je bio "kratak" pri intervenciji posle kornera, a Stojanović je sa "druge" stative poslao loptu ka mreži. Na sreću crveno-belih, taj šut je predvideo Vukašin Jovanović i sprečio vođstvo Radnika.
29. minut - Kratak prekid da se igrači osveže. S obzirom na to da su ovih dana u Srbiji tropske temperature sasvim logičan potez sudije Mažića. 
26. minut - Odlična prilika za Radnik. Vladan Pavlović je šutirao sa više od 25 metara iz slobodnog udarca, a Rajković krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.
21. minut - Ukrao je Plavšić loptu Putinčaninu, ovaj ga povukao rukama. Karton za beka Radnika.
18. minut - Ponovo prete crveno-beli. Marko Grujić se oprobao sa 20 metara, a da je lopta išla u okvir gola čuvar mreže domaćih ne bi imao šanse.
14. minut - Lazar Arsić se na drugoj strani našao u izglednoj šansi, ali su ga osujetili Zvezdini defanzivci.
13. minut - Zicer za Plavšića. Vijeira ga je odlično uposlio, pošto je Donald ukrao loptu, ali mladi krilni igrač nije bio precizan u situaciji jedan na jedan sa golmanom. Tik pored stative.
9. minut - Dobar prodor Anđelkovića, ali želeo je da prevari sudiju, iako je utisak da bi prošao da se nije stropoštao na teren. Kod Mažića ovakve igre ne prolaze.
5. minut - Defanzivac domaćina Ljubo Baranin prvi put je na utakmici demonstrirao svoj snažan izbačaj. Praktično je iz auta sa polovine terena ubacio loptu u peterac. Buka se povećavala dok je letela ka golu, mada nije bilo nove prilike. 
2. minut - Prvi napad Zvezde beležimo posle minut i po igre, ali Srđan Plavšić nije stigao na centaršut Idana Vereda.
1. minut - Utakmica je počela. Ovacije za Novicu Tončeva, gradonačelnika Surdulice i prvog čoveka Radnika. Zvižduci za Miodraga Grofa Božovića zbog pominjanja sada već čuvenih krava. I oponašanje "mukanja". Trenr Tvezde je publici odgovorio uzdignutim palcem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online