Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.08.2015.
16:55 >> 19:34h
Vestionline A

Opet taj Vračar, opet Zvezda iz jedan u dva

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su novi preokret na stadionu Obilića na Vračaru, ovoga puta pobedivši Voždovac rezultatom 3:2 u četvrtom kolu Super lige.

crvenazvezdafk.com
Kreator: Aleksandar Katai

Zvezda je uspela da stigne do trijumfa, iako je gubila na poluvremenu sa 2:1, i tako pobedila posle dva uzastopna remija. Čelnici crveno-belih mogli bi da uzmu u razmatranje predlog da utakmice kada su domaćini igraju na terenu pokraj ulice Gospodara Vučića.

Duel pred oko 4.000 gledalaca na Vračaru počeo je velikom greškom Marka Petkovića koji je omogućio Mašoviću da već na startu donese prednost Voždovcu. Nije Zvezda imala mnogo ideja u napadu, ali je u 24. minutu uspela da izjednači. 

Po desnoj strani ponovo je krenuo Petković, dodao do Vereda koji je odmah zavrnuo na penal, gde je Katai bio usamljen i lako pogodio bliži ugao za 1:1. 

Kada se činilo da će se na odmor otići nerešenim rezultatom, domaći su ponovo šokirali "crveno-bele". Predrag Sikimić je ostao potpuno sam na drugoj stativi posle centaršuta Ristovića iz prekida na levoj strani i bez skoka, glavom poslao loptu u suprotni gornji ugao. 

U prvih desetak minuta nastavka nije bilo previše uzbuđenja, a onda su gosti, slično kao i u prvom kolu protiv OFK Beograda, ekspresno uspeli da preokrenu. Prvo je Vijeira sa peterca realizovao odličan centaršut Ibanjeza iz skraćenog kornera u 61. minutu, da bi samo tri minuta kasnije rezervista Jović pogodio za vođstvo. Napadač Zvezde izbegao je ofsajd zamku, dobio dobru loptu Petkovića kroz odbranu domaćih, potom zaobišao golmana Popovića i ubacio je u praznu mrežu za 3:2. 

U sledećem kolu, već u sredu, Crvena zvezda u derbiju dočekuje Čukarički, dok Voždovac putuje u Niš na meč sa Radničkim. 

Voša slavila u Lučanima

Pobedu u 4. kolu ostvarila je i Vojvodina, koja je u Lučanima nadigrali ekipu domaće Mladosti 2:1. Voša je posle mnogo problema odnela sva tri boda sa vrućeg terena u Lučanima i krenula ka gornjem delu tabele. 

Mladost - Vojvodina 1:2 (Pavlov 80 - Puškarić 57. penal, Paločević 87)

VOŽDOVAC: Popović, Zlatković, Terzić, Ivković, Jovanović, Grujić, Pavlović, Mašović, Sinđić, Ristović, Sikimić.
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Ibanjez, Mbođ, Pavićević, Petković, Grujić, Jovanović, Katai, Ristić, Vered, Vijeira.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Kraj utakmice.
90. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.
87. minut - Možda i prva ozbiljna prilika za Voždovac. Risto Ristović je sačekao centaršut sa leve strane, ali je Predrag Rajković lako ukrotio njegov udarac.
81. minut - Luka Jović je u šansi, ali je oklevao, pa je dozvolio igračima domaćeg tima da ga izblokiraju i oduzmu loptu. Nema govora o penalu, iako to traži mladi napadač Zvezde.
79. minut - Crveni karton za Ivkovića, koji je nepropisno zaustavio Sašu Stojanovića. To je bio njegov drugi žuti karton.
77. minut - Još jedan start Miloša Pavlovića, ali su mu sudije opet progledale kroz prste. Mogao je da zaradi i isključenje, s obzirom da već ima žuti karton.
72. minut - Isključen je trener Voždovca Bratislav Živković zbog prigovora.
70. minut - Sjajna prilika da Zvezda reši pitanje pobednika. Marko Petković je prošao desnom stranom, centrirao za Vereda, a Izraelac dobro gađao dalji ugao, gde je loptu sačekao Petar Jovanović i lako intervenisao.
67. minut - Prekid posle udarca lakta Miloša Pavlovića u lice Marka Grujića. Sudija Majo Vujović je progledao kroz prste fudbaleru Voždovca, koji već ima žuti karton.

64. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 3:2, strelac Luka Jović. Loptu je iz centralnog dela terena iza leđa odbrane Voždovca uputio Marko Petković, ofsajda nije bilo, a rezervista Luka Jović sjajno primio loptu, obišao Zorana Popovića i lako prosladio loptu u mrežu.

61. minut - GOOOOL!!! Zvezda je izjednačila na 2:2, strelac Ugo Vijeira. Odlično je cenrtirao Ibanjez, a Portugalac sjajno zakucava loptu u mrežu rivala.

60. minut - Aleksandar Katai izlazi iz igre. Na terenu je Luka Jović.
56. minut - Mihailo Ristić izlazi iz igre. Na terenu je Saša Stojanović.
53. minut - Solidan prodor Petkovića, ali je Zoran Popović opet uhvatio loptu. Za sad je golman Voždovca jako siguran u intervencijama.
49. minut - Krenula je Crvena zvezda nešto agresivnije u drugom poluvremenu, no za sad ne uspeva da zapreti Popoviću.
46. minut - Počeo je drugi deo igre. Drugo poluvreme počinje promenom u timu Voždovca. Umesto Vladana Grujića u igri je Todor Petrović, koji igra na poziciji zadnjeg veznog.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
43. minut - Pokušao je Ugo Vijeira, ali je njegov šut završio pored gola.

41. minut - GOOOL!!! Voždovac vodi 2:1, strelac Predrag Sikimić. 
Risto Ristović je namestio pogodak odličnim centaršutom, a Mbođ je ispustio Sikimića i ostavio na nemilost golmana Rajkovića.

39. minut - Dobra kombinacija Vukašina Jovanovića i Aleksandra Kataija, međutim, šut jednog od najboljih igrača Zvezde lak je plen za golmana Popovića.
35. minut - Uzvraća Voždovac, protutnjao je Petar Jovanović po desnoj strani, centrirao, ali njegovu loptu nije imao ko da sačeka.
32. minut - Još jedna velika prilika za Crvenu zvezdu, pošto je na centaršut Grujića izblokiran Vijeira.
27. minut - Gužva u kaznenom prostoru Voždovca, pao je Vijeira posle odlične lopte Vereda. Sudija Majo Vujović nije reagovao.
25. minut - Kakva prilika za Voždovac! Napadač Predrag Sikimić je iskoristio uspavanost odbrane Zvezde, izbio sam pred Rajkovića i pogodio stativu.

24. minut - GOOOL!!! Zvezda je izjednačila, strelac Aleksandar Katai. Odlična akcija crveno-belih, asistirao je Idan Vered, a Zvezdinoj desetki nije bilo teško da zatrese mrežu.

22. minut - Slobodan udarac sa 20 metara za Zvezdu. Odlična prilika za Ibanjeza, ali golman je na visini zadatka. Popović potom dobija žuti karton zbog odugovlačenja.
20. minut - Zvezdini fudbaleri kao da se takmiče ko će više da pogreši. Sad je loptu u aut poslao Grujić. Pre njega pogrešio je Vered.
18. minut - Konačno je Zvezda izvela smislenu akciju, Katai se atraktivno oslbodio čuvara na levoj strani, ali je na kraju izgubio loptu.
14. minut - Solidan pokušaj Pavićevića, posle slobodnog udarca Ibanjeza, bez opasnosti po Voždovac. Argentinac je već u narednom napadu šutirao sa distance, ali oprezan Popović.
10. minut - Solidan prodor Marka Petkovića po desnoj strani i centaršut posle saradnje sa Veredom. Na kraju interveniše odbrana Voždovca.

4. minut - GOOOL!!! Voždovac vodi 1:0, strelac Alen Mašović. Debitant u dresu Voždovca iskoristio je katastrofalnu reakciju Marka Petkovića i matirao Rajkovića. Petković je posle dugačkog dodavanja pustio loptu da udari o zemlju i tek onda pokušao glavom da je doda Rajkoviću, ali je to loše učinio. Ostaje nejasno zašto je uopšte dozvolio da ona padne na zemlju.

2. minut - Prva prilika za Crvenu zvezdu, centaršut je bio za Vijeiru, ali je ispred portugalskog napadača reagovala odbrana nominalnog domaćina
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online