Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.08.2015.
18:47 >> 21:03h
Vestionline A

Tinejdžer u nadoknadi "izvadio" Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak 2:1 (1:0) golom u nadoknadi vremena, u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Tanjug
Opasnost: Abubakar Oumaru

Partizan je poveo golom Valerija Božinova u osmom minutu, propuštao šanse, da bi pola sata pre kraja gosti izjednačili pogotkom Vladimira Torbice iz nepostojećeg penala.

Usledio je žestok pritisak crno-belih, nekoliko lopti je završili za malo pored gola, sjajno je branio i Janošević, Šaponjić je pogodio prečku, da bi u 95. minutu mladi Saša Lukić zakucao loptu posle kornera u mrežu.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Balažic, Dornelaš, Lukić, Brašanac, Babović, A. Živković, Božinov, Oumaru.
SPARTAK: Janošević, Kovačević, Mezei, Milošević, Antonić, Farkaš, Jočić, Makarić, Plavšić, Ivanović, Ilić.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+6. minut - Kraj utakmice.

90+4. minut - GOOOL!!! Partizan vodi 2:1, strelac Saša Lukić. Prihvatio je loptu na pet metara od gola, primio je, spustio i poslao pod prečku!

90+3. minut -  Sada crno-beli traže penal. Farkaš je pao na Trujića sa leđa, pri centaršutu sa desne strane, ali sudija Piper nije dunuo u pištaljku. U nastavku akcije, iscrpljeni Vulićević je dva puta probao da stvori šansu, ali nije uspevao.
90. minut -  Posle 13. kornera za Partizan, sudija je produžio meč za 5 minuta.
86. minut -  Prečka Partizana! Petrović je ubacio loptu sa leve strane, Šaponjić šutirao nogom u skoku, ali je pogodio samo okvir gol.
79. minut -  Mezei ruši Živkovića i dobija žuti karton. Faul je napravljen kraj aut linije, na oko 30 metara od gola, a posle centaršuta nije bilo prilike. 
75. minut - Još jedan promašaj šampiona. Posle centaršuta Petrovića sa leve strane, Živković šutira iskosa sa ivice petarca, ali lopta opet odlazi pored stative u gol-aut. 

71. minut – Viktorije su "na snazi" pred golom Spartaka. Partizan je izveo 12 kornera.

66. minut - Novi nalet crno-belih. Šanse pred golom Spartaka se ređaju kao na traci. Babović je sa pet metara promašio “nepromašivo”. Prebacio je kapiten Partizana čitav gol posle dodavanja Živkovića. Omeo ga je u toj situaciji malo defanzivac Spartaka, taman toliko da oteža Baboviću posao.
62. minut - Odličan šut Lukića, u donji levi ugao, ali je Janošević ispružio ruku u padu i skrenuo loptu u korner. Potpuna ofanziva crno-belih u ovom trenutku. Posle prekida, glavom je pokušao i Balažic, ali golman gostiju hvata loptu.

58. minut - GOOOL!!! Spartak je izjednačio, strelac Vladimir Torbica sa bele tačke. Prethodno je Fabrisio je zaustavio Plavšića u duelu, ali definitivno van kaznenog prostora, što je arbitar Piper prevideo. Greška sudije Pipera.

55. minut - Odlična kontra Partizana, Božinov je izbacio Živkovića na levoj strani, mladi reprezentativac u svom stilu "zalama" čuvara, ali njegov šut iskosa sa pet metara brani Janošević. 
52. minut - Velika prilika za Spartak. Kovačević je centrirao, a sam pred golmanom Partizana bio je Makarić koji je mlako šutirao pravo u naručje Živka Živkovića.
48. minut – Partizan je izveo i deveti korner. Živković je ubacio, Oumaru skočio, lopta ide preko gola.
46. minut - Počeo je drugi deo igre. Nema promena u sastavima.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
43. minut - Zadrmala se prečka Spartaka. Šutirao je Božinov.
42. minut - Živković je za tren oka stigao od ivice kaznenog prostora do gol aut linije i iznudio korner, posle kojeg nije bilo šanse. Dim se širi terenom i trebalo bi očekivati kraći prekid.
39. minut - Novi šut ka golu Spartaka. Petrović je utrčao u sredinu sa leve strane, pokušao desnom nogom sa oko 18 metara i prebacio prečku. Nije bilo blizu, ali je nagrađen aplauzom za ideju. Bakljada na južnoj tribini.
34. minut - Prilično korektna utakmica igrača obe ekipe, bez mnogo faulova u dosadašnjem toku meča.
29. minut - Ponovo pretnja po gol Partizana. Stefan Milošević je šutirao sa više od 20 metara, gađao gol kraj leve stative i promašio za oko metar. Živković je, za svaki slučaj, napravio atraktivnu paradu. 
23. minut - Solidan udarac Lukića sa distance, ali siguran je Janošević.
20. minut - Ritam meča je značajno sporiji od pogotka Božinova.
15. minut – Preti Spartak ponovo. Ilić je bio u gotovo idealnoj situaciji da matira Živkovića, ali je golman crno-belih istrčavanjem sprečio da gosti poravnaju rezultat. Odličan meč za sada u Humskoj.
12. minut - Tribine se pune i tokom starta utakmice. Na stadionu je oko 10.000 gledalaca.

8. minut - GOOOL!!! Partizan vodi 1:0, strelac Valerij Božinov. Posle kornera sa leve strane lopta se odbija do Božinova, koji je ostao usamljen na metar-dva od gola pa lako zatresao mrežu. 

7. minut - Prečka, pogodio je Dornelas udarcem glavom posle kornera! Usledio je sjajan šut Lukića i odbrana Janjoševića. Farkaš je najpre skinuo loptu sa gol crte.
4. minut - Prvu šansu imali su crno-beli. Brašanac je šutirao glavom pravo u Janjoševića. Na suprotnoj strani, Spartak je takođe zagrejao Živka Živkovića.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

Subota 08.08.2015. 22:40
Četvrto kolo a tri penala protiv Partizana . "Čestitam". Da je takav slučaj sa onima zasedala bi noćas Vlada Srbije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online