Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 08.08.2015.
18:47 >> 21:03h
Vestionline A

Tinejdžer u nadoknadi "izvadio" Partizan

Fudbaleri Partizana savladali su Spartak 2:1 (1:0) golom u nadoknadi vremena, u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Tanjug
Opasnost: Abubakar Oumaru

Partizan je poveo golom Valerija Božinova u osmom minutu, propuštao šanse, da bi pola sata pre kraja gosti izjednačili pogotkom Vladimira Torbice iz nepostojećeg penala.

Usledio je žestok pritisak crno-belih, nekoliko lopti je završili za malo pored gola, sjajno je branio i Janošević, Šaponjić je pogodio prečku, da bi u 95. minutu mladi Saša Lukić zakucao loptu posle kornera u mrežu.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Balažic, Dornelaš, Lukić, Brašanac, Babović, A. Živković, Božinov, Oumaru.
SPARTAK: Janošević, Kovačević, Mezei, Milošević, Antonić, Farkaš, Jočić, Makarić, Plavšić, Ivanović, Ilić.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+6. minut - Kraj utakmice.

90+4. minut - GOOOL!!! Partizan vodi 2:1, strelac Saša Lukić. Prihvatio je loptu na pet metara od gola, primio je, spustio i poslao pod prečku!

90+3. minut -  Sada crno-beli traže penal. Farkaš je pao na Trujića sa leđa, pri centaršutu sa desne strane, ali sudija Piper nije dunuo u pištaljku. U nastavku akcije, iscrpljeni Vulićević je dva puta probao da stvori šansu, ali nije uspevao.
90. minut -  Posle 13. kornera za Partizan, sudija je produžio meč za 5 minuta.
86. minut -  Prečka Partizana! Petrović je ubacio loptu sa leve strane, Šaponjić šutirao nogom u skoku, ali je pogodio samo okvir gol.
79. minut -  Mezei ruši Živkovića i dobija žuti karton. Faul je napravljen kraj aut linije, na oko 30 metara od gola, a posle centaršuta nije bilo prilike. 
75. minut - Još jedan promašaj šampiona. Posle centaršuta Petrovića sa leve strane, Živković šutira iskosa sa ivice petarca, ali lopta opet odlazi pored stative u gol-aut. 

71. minut – Viktorije su "na snazi" pred golom Spartaka. Partizan je izveo 12 kornera.

66. minut - Novi nalet crno-belih. Šanse pred golom Spartaka se ređaju kao na traci. Babović je sa pet metara promašio “nepromašivo”. Prebacio je kapiten Partizana čitav gol posle dodavanja Živkovića. Omeo ga je u toj situaciji malo defanzivac Spartaka, taman toliko da oteža Baboviću posao.
62. minut - Odličan šut Lukića, u donji levi ugao, ali je Janošević ispružio ruku u padu i skrenuo loptu u korner. Potpuna ofanziva crno-belih u ovom trenutku. Posle prekida, glavom je pokušao i Balažic, ali golman gostiju hvata loptu.

58. minut - GOOOL!!! Spartak je izjednačio, strelac Vladimir Torbica sa bele tačke. Prethodno je Fabrisio je zaustavio Plavšića u duelu, ali definitivno van kaznenog prostora, što je arbitar Piper prevideo. Greška sudije Pipera.

55. minut - Odlična kontra Partizana, Božinov je izbacio Živkovića na levoj strani, mladi reprezentativac u svom stilu "zalama" čuvara, ali njegov šut iskosa sa pet metara brani Janošević. 
52. minut - Velika prilika za Spartak. Kovačević je centrirao, a sam pred golmanom Partizana bio je Makarić koji je mlako šutirao pravo u naručje Živka Živkovića.
48. minut – Partizan je izveo i deveti korner. Živković je ubacio, Oumaru skočio, lopta ide preko gola.
46. minut - Počeo je drugi deo igre. Nema promena u sastavima.
45+2. minut - Kraj prvog poluvremena.
43. minut - Zadrmala se prečka Spartaka. Šutirao je Božinov.
42. minut - Živković je za tren oka stigao od ivice kaznenog prostora do gol aut linije i iznudio korner, posle kojeg nije bilo šanse. Dim se širi terenom i trebalo bi očekivati kraći prekid.
39. minut - Novi šut ka golu Spartaka. Petrović je utrčao u sredinu sa leve strane, pokušao desnom nogom sa oko 18 metara i prebacio prečku. Nije bilo blizu, ali je nagrađen aplauzom za ideju. Bakljada na južnoj tribini.
34. minut - Prilično korektna utakmica igrača obe ekipe, bez mnogo faulova u dosadašnjem toku meča.
29. minut - Ponovo pretnja po gol Partizana. Stefan Milošević je šutirao sa više od 20 metara, gađao gol kraj leve stative i promašio za oko metar. Živković je, za svaki slučaj, napravio atraktivnu paradu. 
23. minut - Solidan udarac Lukića sa distance, ali siguran je Janošević.
20. minut - Ritam meča je značajno sporiji od pogotka Božinova.
15. minut – Preti Spartak ponovo. Ilić je bio u gotovo idealnoj situaciji da matira Živkovića, ali je golman crno-belih istrčavanjem sprečio da gosti poravnaju rezultat. Odličan meč za sada u Humskoj.
12. minut - Tribine se pune i tokom starta utakmice. Na stadionu je oko 10.000 gledalaca.

8. minut - GOOOL!!! Partizan vodi 1:0, strelac Valerij Božinov. Posle kornera sa leve strane lopta se odbija do Božinova, koji je ostao usamljen na metar-dva od gola pa lako zatresao mrežu. 

7. minut - Prečka, pogodio je Dornelas udarcem glavom posle kornera! Usledio je sjajan šut Lukića i odbrana Janjoševića. Farkaš je najpre skinuo loptu sa gol crte.
4. minut - Prvu šansu imali su crno-beli. Brašanac je šutirao glavom pravo u Janjoševića. Na suprotnoj strani, Spartak je takođe zagrejao Živka Živkovića.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

Subota 08.08.2015. 22:40
Četvrto kolo a tri penala protiv Partizana . "Čestitam". Da je takav slučaj sa onima zasedala bi noćas Vlada Srbije .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online