Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.08.2015.
00:01
Vestionline A

Spremite se, polećemo, kreće Premijer liga

Možda je Primera jača, ali je Premijer liga definitivno najzanimljivija. Fudbalski sladokusci s nestrpljenjem očekuju da se lopta zakotrlja na Ostrvu. Prelazni rok je u toku, ali su najbolji klubovi na Ostrvu već potrošili na stotine milione evra kako bi što spremniji ušli u novi šampionat. Titulu brani Čelsi, a prema procenama kladionica, "plavci" su i ove sezone prvi favoriti, ali će četa Žozea Murinja imati velike konkurente u gradskom rivalu Arsenalu i mančesterskim gigantima, Sitiju i Junajtedu.

Reuters
Branislav Ivanović napada sa "plavcima" novu krunu

Tim sa "Stamford Bridža" nije mnogo menjao ekipu od prošle sezone. Tim su napustili Didije Drogba i Petr Čeh, ali njih dvojica prošle sezone su bili rezervisti. Stigao je Kolumbijac Radamel Falkao, koji nije briljirao u Mančester Junajtedu. 

Murinjo se oslanja na stare snage koji su u prošlom šampionatu ubedljivo osvojile titulu. Dvojica Srba, Ivanović i Matić i ove sezone biće glave uzdanice portugalskog stručnjaka, koji celo leto bezuspešno pokušava da dovede talentovanog štopera iz Evertona Stounsa, ali "karamele" su baš zacepile sa obeštećenjem od 42.000.000 evra,

Srbi u Premijer ligi:

* BRANISLAV IVANOVIĆ (Čelsi), osma sezona u dresu "plavaca", postigao 19 golova u Premijer ligi, prošle sezone se četiri puta upisao u listu strelaca

* NEMANJA MATIĆ (Čelsi), četvrta sezona na "Stamford bridžu". Upisao se jednom u listu strelaca, prošle godine protiv Evertona na "Gudison parku"

* ALEKSANDAR MITROVIĆ (Njukasl), debitant u Premijer ligi, stigao u redove "svraka" iz Anderlehta za 18.000.000 evra

* LAZAR MARKOVIĆ (Liverpul), druga sezona na "Enfildu", nije se proslavio u debitantskoj godini na Ostrvu, postigao dva pogotka u Premijer ligi

* DUŠAN TADIĆ (Sautempton), druga sezona u dresu "svetaca", postigao četiri gola, mnogo bolji bio u prvom delu sezone

* ALEKSANDAR KOLAROV (Mančester Siti), šesta sezona u dresu "građana", dosad postigao sedam pogodaka u Premijer ligi, prošli šampionat dva puta strelac

Po kladionicama, drugi favorit za krunu je Mančester Siti, koji je iz Liverpula doveo Rahima Sterlinga za 62.5000.000 evra, što je rekord ovog leta na Ostrvu. Nosioci igre od prošle sezone: Aguero, Silva, Kompani su ostali, a klub su napustili: Milner, Džeko i Jovetić.

Arsenal dugo ne zna za titulu, a na "Emiratima" smatraju da je došlo vreme da se "tobdžije" opet popenju na tron Engelske. Venger traži napadača, pominje se Karim Benzema, a ako Francuz stigne biće to veliko pojačanje, sa kojom londonski klub napada titulu. Na golu je stigao iskusni Petr Čeh, koji je stigao iz gradskog rivala Čelsija, a ekipa, zasad, nije mnogo menjana. Ipak, prelazni rok traje do 31. avgusta pa su mogući spektakularni transferi.

Mančester Junajted je u tranziciji posle odlaska Aleksa Fergusona. "Đavoli" su daleko od šampionske ekipe, iako se svake godine potroše na stotine miliona evra za pojačanja. Tako je bilo i ovog leta. Luj van Gal je već potrošio 100.000.000 na Švajnštajgera (Bajern), Darmijana (Torino), Šnajderlina (Sautempton) i Depaja (PSV). Ipak, za 63,000.000 evra je prodat PSŽ-u prošlosezonski promašaja Anhel di Marija. U planu je dolazak Pedra iz Barselone i vanserijskog napadača. U špicu, Junajted je desetkovan odlaskom Falkaa, Van Persija i Čičarita Ernandeza.

Kvote za šampiona (Izvor "Vilijam Hil")
1. Čelsi 2,75 4. Mančester Junajted 6,00 7. Everton 301,00
2. Mančester Siti 3,75 5. Liverpul 29,00 8. Sautempton 301,00
3. Arsenal 4,50 6. Totenehm 151,00 9. Kristal Palas 3.001,00

U krugu ova četiri tima traži se šampion. Iz prikrajka vreba Liverpul, ali je teško očekivati da bi "redsi" mogli da se umešaju u borbu za tron. Nema više legende kluba Stivena Džerarda, koji je otišao u Los Anđeles Galaksi i "izdajnika" Sterlinga, koji je pojačao "građane". Napadač Aston Vile Benteke i vezista Hofenhajma Firmino plaćeni su ogromnih 100.000.000 evra, ali je pitanje koliko mogu da zamene ovaj tandem.

Od ostalih ekipa, za gornji deo tabele i izlazak u Evropu trebalo bi da se bore: Totenhem, Everton i Sautempton, dok bi ostali bili srećni ako bi i dogodine igrali Premijer ligu.

Ove sezone, zasad, Srbija ima šest igrača. Starosedeocima: Ivanoviću, Matiću, Kolarovu, Markoviću i Tadiću pridružio se još jedan "orao" Aleksandar Mitrović, koji će da predvodi napad Njukasla. Stigao je iz Anderlehta za 18 miliona evra. Prelazni rok je u toku, pa se očekuje da možda još koji naš igrač se preseli na Ostrvo.

Zavesu otvaraju Mančester Junajted - Totenhem u subotu od 13.45 na "Old Trafordu".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online