Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.05.2010.
22:22
Vestionline A

Crvena zvezda trijumfovala u Lav Kupu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su trofej Lav Kupa Srbije, pošto su u finalnoj utakmici ubedljivo savladali novosadsku Vojvodinu rezultatom 3:0 (1:0).

Postignut gol i asistencija najboljeg pojedinca finala Kupa - Aleksandra Jeftića

Pred više od 20.000 gledalaca na stadionu Partizana, igrači Crvene zvezda su se pobedom nad Vojvodinom 3:0, više nego zasluženo okitili prvi trofejom ove sezone, a ukupno 23. titulom u nacionalnom Kupu u svojoj istoriji.

Vojvodina je nešto bolje počela meč i propustila je priliku preko Dragana Mrđe u 10. minutu. Golgeter Novosađana je odlično sebi stvorio šansu, ali je potom loše šutirao preko gola golmana Stamenkovića.

Samo četiri minuta kasnije Zvezda dolazi u prednost. Korner je izveo Bogdanović, najviši u skoku na prvoj stativi bio je Jevtić, koji je uz pomoć Savija i loše postavke golmana Brkića pogodio mrežu - 1:0. U nastavku prvog dela igre Zvezda je kontrolisala meč, pre svega na sredini terena, dok Vojvodina nije imala rešenja za čvrstu postavku Zvezde.

Finiš prvog dela obeležila je gužva na sredini terena između igrača oba tima, nakon dva oštra starta Zvezdinih igrača. Sve se završilo kartonima za trojicu igrača - Lazetića, Đorđevića i Mrđu.

U nastavku susreta, Vojvodina je pokušala da agresivnijom igrom uspostavi ravnotežu na terenu i stvori neku šansu za izjednačenje, a takva igra je ostavila mnogo "rupa" u poslednjoj liniji. Iz jedne ubitačne kontre u 62. minutu, Jevtić je odlično uposlio Kadua, kome nije bilo teško da sa nekoliko metara savlada golmana Željka Brkića za 2:0.

Već tada pobednik je bio rešen, demoralisani igrači Vojvodine nisu imali snage ni za počasni gol. Do kraja susreta primili su još jedan, a strelac je bio rezervni igrač Trifunović u 71. minutu. On je nakon ulaska sa klupe, najpre pogodio stativu, a onda je minut kasnije glavom poslao loptu u mrežu, posle centaršuta Vladimira Bogdanovića za konačnih 3:0.

Do kraja susreta nije bilo promena, a Zvezda je uz nekoliko atraktivnih poteza došla do velike pobede i prvog pehara posle tri godine.

"Zaslužili smo ovaj trofej. Momci su se digli iz pepela. Hvala navijačima, i njihova zasluga za ovaj uspeh je nemerljiva. Igrači su pokazali veliko srce i sada treba da slavimo. Moram još da dodam da ovaj trofej pripada i bivšem treneru Vladimiru Petroviću Pižonu koji je selektirao ovaj tim", rekao je Dostanić posle finalne utakmice.

Već u subotu na istom mestu Zvezda igra 138. derbi sa Partizanom, koji će najverovatnije odlučiti novog šampiona.

Finale Lav Kupa Srbije:

Vojvodina - Crvena zvezda 0:3 (0:1)
(Jevtić 14', Kadu 62', Trifunović 71')

Stadion: Partizan, 20.000 gledalaca, Sudije: Dragomir Stanković, Igor Radojčić i Nikola Tomičić.

Vojvodina: Brkić, Medojević, Ađuru, Novaković, Đurovski, Tumbasević, Vulićević, Karan, Pleč, Tadić, Mrđa.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Reljić, Bogdanović, Savio, Kadu, Lazetić, Lekić i Jevtić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online