Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.07.2015.
17:42
mozzartsport.com A

Žreb za LŠ: Partizan priželjkuje Milsami i Folu, a "beži" od Bazela, Dinama, Plzena...

Partizan je na pola koraka do naredne faze kvalifikacija za Ligu šampiona. Pobedom nad Dilom Gori (1:0) u prvom susretu druge eliminacione runde, crno-beli su napravili značajan korak ka obezbeđivanju još najmanje četiri utakmice pod okriljem UEFA ove sezone, a narednog potencijalnog rivala saznaće u petak u podne, za kad je u Nionu zakazan žreb kvalifikacija za treće kolo.

Tanjug
Novajlija u crno-belom: Abubakar Oumaru

Mada ih u utorak u Gruziji čeka revanš, a narednog dana će se kompletirati lista učesnika sledeće runde, već sad se znaju imena mogućih rivala ekipe Zoran Milinkovića. S obzirom da je, kao i lane, svrstan u grupu nepovlašćenih klubova, prvak Srbije će za protivnike moći da dobije timove koji, kako zbog koeficijenta, kvaliteta igračkog kadra i učinka u Evropi minulih sezona, slove za favorite.

Na toj listi su Bazel (Švajcarska), Salcburg (Austrija) i Plzen (Češka), koji od ove faze počinju napad na Ligu šampiona, zatim Steaua (Rumunija), Seltik (Škotska), BATE Borisov (Belorusija), Maribor (Slovenija), koji imaju prednosti iz prvih mečeva drugog kola kvalifikacija, ali i APOEL (Kipar), Ludogorec (Bugarska) i Dinamo iz Zagreba (Hrvatska), pod uslovom da u utorak i sredu u gostima izbore povoljnije rezultate nego na svom terenu i tako prođu dalje.

Ako se zna da su prethodnih dana favoriti redom kiksirali, onda je vrlo moguće da naredni rival Partizanu bude i tim ne toliko zvučnog imena, istorije i kvaliteta, pa bi u tom dvomeču naš predstavnik sigurno imao velike šanse. Na primer: protiv Fole Eš iz Luksemburga, koja je odigrala 1:1 na Maksimiru u sredu veče i ima povoljan rezultat uoči revanš, Milsami iz Moldavije (dočekuje Ludogorec u revanšu sa 1:0 iz Razgrada), te Vardar koji je odoleo u Nikoziji (0:0).

Na prvi pogled jasno je da su u Humskoj 1 nepoželjni Bazel i BATE, koji su lane bili učesnici grupne faze, kao i Slacburg koji je ostavio odličan utisak u Ligi Evrope, dok se, ako uzvrati udarac u Moldaviji, za nezvanog gosta na Topčiderskom brdu može smatrati i Ludogorec, s obzirom da je upravo sastav iz Razgrada prethodna dva leta zaustavljao "parni valjak" na pomenutoj prepreci.

S obzirom na kvalitet srpskog fudbala i činjenicu da naš klubovi više nisu u situaicji bilo kome da prete, Partizan bi teško izašao na kraj i sa Mariborom (ima 1:0 protiv Astane) i Plzenom (Slovenci prošle, a Česi preprošle sezone igrali grupnu fazu LŠ), imali bi problema sa nezgodnim Kipranima iz Nikozije (koji su ih izbacili 2009), Seltik bi im možda odgovarao zbog ostrvskog stila, ali nikako se ne bi moglo reći da je to povoljan žreb za crno-bele koji, javna je tajna, imaju najmanje šanse da se sretnu s zagrebačkim Dinamom. Jer, UEFA sračunato već 13 godina u prepodnevnim satima skraćuje listu mogućih rivala i razdvaja srpske i hrvatske šampione zbog napete političke situacije.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu su 28. i 29. jula, revanši su 4. i 5. avgusta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online