Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.07.2015.
08:30
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Kreće srpska bruka - Super liga

Sumnjamo da ima mnogo onih koji s nestrpljenjem očekuju start Super lige Srbije, ali vreme je i da se lopta zakotrlja po stadionima širom naše zemlje. Iz godine u godinu sve je jadnija, ali nemamo druge, moramo da pratimo ovo što se zove fudbalom u Srbiji. Ove sezone, šampionat počinje ranije zbog Evrope, ali Crvenoj zvezdi je to slaba uteha, već je ispala u periodu kada ozbiljne ekipe tek počinju pripreme. Koliko je Super liga slaba govori podatak da nijedan značajan transfer (veći od milion evra) ovog leta nije ostvaren.

Tanjug
Detalj sa prošlogodišnjeg 148. večitog derbija

Šampionski tiutlu brani Partizan. Prošlu sezonu, više kiksevima komšija u prolećnom delu sezone nego svojom dobrom igrom, crno-beli su uspeli da povrate primat u srpskom fudbalu. U prelaznom roku, klub iz Humske je malo "promešao" karte. Stigli su zvučna pojačanja Valerij Božinov, koji je nekada igrao za takve evropske gigante kao što su Juventus, Lacio i Mančester Siti i Abubakar Oumaru, koji je nekada nosio dres večitog rivala, Crvene zvezde. Međutim, od njih je ostalo samo ime - Bugarin je na zalasku karijeri stigao iz italijanskog drugoligaša Ternane, dok se Kamerunac "izgubio" u prosečnom belgijskom prvoligašu Beverenu, gde je malo igrao.

transfermarkt.de
Vrednost timova Super lige prema specijalizovanog sajtu transfermarkt.de

Crno-beli su ostali bez bitnih igrača: Slovenca Branka Ilića (Astana), Nikole Drinčića (Makabi Haifa) i Vladimira Volkova (Mehelen). Okosnica šampionskog tima je ostala na okupu: Babović, Ilić, Grbić, Brašanac, Živko Živković, Balažic... Najveće pojačanje za Partizan je ostanak talentovanih zlatnih "orlića" Andrije Živkovića i Ivana Šaponjića.  Prvi meč drugog kola kvalifikacije za Ligu šampiona protiv gruzijske Dila Gori pokazao je mnoge slabosti crno-belih, ali i dalje ostaju prvi favoriti za krunu.

Otvaranje sezone u Humskoj i Čačku

U petak od 20 časova kreće Super liga, a u prvim mečevima se sastaju: Borac - Radnički Niš i Partizan - Metalac.

Šta reći za Crvenu zvezdu? Evro epizoda je završena već na prvom koraku, a kako kažu u klubu, sve bacaju na domaći šampionat. Alibi priče odavno "ne piju vodu" na Marakani. Doveden je eminentni trener Miodrag Grof Božović, ali je očajna finansijska situacija kost u grlu srpskom vicešampionu. Osim "mrvica" od Lazića i Onjila, kasa Zvezde nije se mnogo napunila prodajom igrača. Dovedeni su strani "polutani": Luis Ibanjez, nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama, Ugo Vieira iz ruskog Torpeda i Izralelac Idan Vered. Iz Čukaričkog je stigao iskusni štoper Rendulić.

Crveno-beli će pokušati da prodaju nekog od zlatnih "koka", pre svega sjajnog kapitena, golmana Predraga Rajkovića, za koga je najviše "zagrizao" Briž. Takođe, klub sa Marakane verovatno će da se otarasi Džošue Parkera, koji je razočarao.

Tanjug
Igor Matić, najbolji fudbaler Čukaričkog

Čukarički je osvajanjem Kupa Srbije pokazao da napreduje iz godinu u godinu. Ipak, veliko je pitanje može li da ugrozi večite. "Brđani" nisu mnogo menjali ekipu, nisu uspeli nikog da prodaju, pa su i dalje na Banovom brdu nosioci igre: Srnić, Stoiljković, Stojković, uz iskusnog Matića.

Vojvodina je prodala zlatnog "orlića" Babića, ostali su zasad Gaćinović i Ivanić, a od pojačanja se ističe iskusni Miljan Mrdaković. Svake godine "lale" obećavaju borbu za vrh i napad na Partizan i Crvenu zvezdu, ali od toga nije bilo ništa.

Ostale ekipe verovatno će da budu srećne ako budu obezbedile opstanak. Borac će u novu sezonu sa klupe da predvodi doskorašnji trener Crvene zvezde Nenad Lalatović. "Romantičare" će da vodi četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon. Niški Radnički se pojačao sa bivšim fudbalerima crveno-belih: Milošem Trifunovićem, Nikolom Ignjatijević, Vladimir Bogdanovićem i Marko Blažićem.

Novi superligaši su: Metalac iz Gorneg Milanovca, Javor i debitant u društvu najboljih Radnik iz Surdulice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online