Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.07.2015.
20:22 >> 22:44h
Vestionline A

Minimalac Partizana, Babović probio bunker Dile Gori

Fudbaleri Partizana otvorili su sezonu pobedom protiv gruzijske Dile Gori sa 1:0 (0:0), u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tanjug
Velika borba: Miroslav Vulićević i Nikola Ninković zaustavljaju Gruzijca

Šampion Srbije nije blistao na startu sezone, ali je uspeo da slavi bez primljenog gola i za nedelju dana će u Gruziji pokušati da odbrani stečenu prednost.

Jedini gol pred oko 15.000 gledalaca na stadionu JNA postigao je kapiten Stefan Babović iz slobodnog udarca u 83. minutu.

Ekipa Zorana Milinkovića je imala veliku inicijativu tokom celog meča, gosti nisu stvorili nijednu priliku, ali crno-beli nisu u dovoljnoj meri iskoristili očiglednu prednost u kvalitetu. 

Nije ni Partizan imao mnogo šansi, najviše je pretio iz prekida, kada su šanse imali Brašanac i Balažic, a gosti su meč završili sa desetoricom pošto je deset minuta pre kraja isključen Palavandišvili.

PARTIZAN: Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Ćirković, Brašanac, Babović, Jevtović, Umaru, Božinov.
DILA GORI: Ševčenko, Kurtsilava, Kvirkvelia, Kvakadze, Navalovski, Papava, Palavandišvili, Razmadze, Iluridze, Gvalia, Matsvaladze. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Kraj utakmice.
90+3. minut - Greška golmana Ševčenka, indirekt za crno-bele na pet metara od gola. Velika prilika za Partizan, ali je lopta pogodila Brašanca na metar od gola i rival se odbranio. 
90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade.

83. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 1:0, strelac Stefan Babović iz slobodnog udarca.

82. minut - Partizan ima igrača više, Palavandišvili je dobio crveni karton, pošto je drugi put sankcionisan zbog prekršaja, sada nad Živkovićem na oko 22 metara od gola.

78. minut - Posle još jednog kornera solidnu šansu imao je Balažic, šutirao je glavom na drugoj stativi, ali preko gola.
72. minut - Drugu promenu pravi Milinković. Jednog od zapaženijih Nikolu Ninkovića zamenio je Saša Ilić. U poslednjih 15-ak minuta zaigrao je i Ivan Šaponjić koji je zemenio neprimetnog Valerija Božinova.

69. minut - Opasna prilika za goste. Da je Marcvaldze bio malo spretniji verovatno bi to bio gol. S druge strane, Ševčenko je odbranio šut Babovića sa par metara.

64. minut - Šut Brašanca sa pet metara glavom, brani Ševčenko. Već u narednom napadu Ćirković je zaustavio dobar kontranapad gostiju.

60. minut - Abubakar Umaru je svoje mesto na terenu ustupio Andriji Živkoviću. I jedan i drugi su dobili aplauze publike. Već u narednom napadu lopta je udarila gornji deo prečke. Brašanac nije imao sreće.

57. minut - Žuti karton za Otara Marcavldzea, zbog prigovora.

54. minut - Ninković ponovo šutira sa distance, ponovo u Ševčenka. Treći put golman Dila Gorija izbija loptu u polje.
52. minut - Partizan nastavlja gde je stao. Imao je i prvu šansu, posle centaršuta s desne strane, Božinov je krenuo u skok i malo, ali dovoljno, bio odgurnut s leđa, pao je i tražio penal, ali je Nemac odmahnuo rukom.
46. minut - Počeo je drugi deo meča. Nije bilo izmene u sastavima.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
41. minut - Dobar potez Kurtslave. Jednim potezom izbacio je Petrovića kada ga je na petercu zaustavio Jevtović.

37. minut - Velika gužva u šesnaestercu gostiju, posle kornera, ali lopta nema gde da prođe.

32. minut - Bomba Ninkovića sa 20-ak metara, međutim Ševčenko je izboksovao u korner nakon kog je Brašanac bio blizu gola.

29. minut - Dve velike prilike za Partizan, ali Ševčenko je nesavladiv. Najpre je zaustavio šut Petrovića, a potom i Ninkovića. Na drugoj strani opasna kontra od čega je proistekao samo korner.

27. minut - Opasna akcija gostiju, ali se nespretno završila padom u šesnaestercu. Da je napadač Dile Gori pao par koraka ranije Nemac bi verovatno svirao prekršaj jer ga je Balažic vukao za dres.
24. minut - Konstantna inicijativa crno-belih, disciplinovana odbrana gostiju.

20. minut - Brašanac je trenutno najbolji na terenu. Sjajan prvi korak i dribling, ali je njegov šut sa 16 metara blokirao kapiten Dile Gori.

16. minut - Već treći korner za Partizan koji plete mrežu oko protivničkog gola. Ponovo su se Gruzijci odbranili. Ubrzo je usledio i četvrti udarac iz ugla.
12. minut - Partizan je u inicijativi, ali bez prave završnice. Odbrana Dila Gorija postavljena je u tri linije u prostoru od 16 do 35 metara od gola, neki bi to nazvali bunkerom, a domaćin to uglavom probija po bokovima.
7. minut - Žuti karton za defanzivca Gruzijaca Papavu, koji je snažno oborio Brašanca.
5. minut - Prva velika prilika na meču. Vulićević je probio po boku, centrirao, a Brašanac glavom poslao loptu sa peterca pored gola skamenjenog Ševčenka.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online