Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.07.2015.
20:22 >> 22:44h
Vestionline A

Minimalac Partizana, Babović probio bunker Dile Gori

Fudbaleri Partizana otvorili su sezonu pobedom protiv gruzijske Dile Gori sa 1:0 (0:0), u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tanjug
Velika borba: Miroslav Vulićević i Nikola Ninković zaustavljaju Gruzijca

Šampion Srbije nije blistao na startu sezone, ali je uspeo da slavi bez primljenog gola i za nedelju dana će u Gruziji pokušati da odbrani stečenu prednost.

Jedini gol pred oko 15.000 gledalaca na stadionu JNA postigao je kapiten Stefan Babović iz slobodnog udarca u 83. minutu.

Ekipa Zorana Milinkovića je imala veliku inicijativu tokom celog meča, gosti nisu stvorili nijednu priliku, ali crno-beli nisu u dovoljnoj meri iskoristili očiglednu prednost u kvalitetu. 

Nije ni Partizan imao mnogo šansi, najviše je pretio iz prekida, kada su šanse imali Brašanac i Balažic, a gosti su meč završili sa desetoricom pošto je deset minuta pre kraja isključen Palavandišvili.

PARTIZAN: Živković, Vulićević, Petrović, Balažic, Ćirković, Brašanac, Babović, Jevtović, Umaru, Božinov.
DILA GORI: Ševčenko, Kurtsilava, Kvirkvelia, Kvakadze, Navalovski, Papava, Palavandišvili, Razmadze, Iluridze, Gvalia, Matsvaladze. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+5. minut - Kraj utakmice.
90+3. minut - Greška golmana Ševčenka, indirekt za crno-bele na pet metara od gola. Velika prilika za Partizan, ali je lopta pogodila Brašanca na metar od gola i rival se odbranio. 
90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade.

83. minut - GOOOOL!!! Partizan vodi 1:0, strelac Stefan Babović iz slobodnog udarca.

82. minut - Partizan ima igrača više, Palavandišvili je dobio crveni karton, pošto je drugi put sankcionisan zbog prekršaja, sada nad Živkovićem na oko 22 metara od gola.

78. minut - Posle još jednog kornera solidnu šansu imao je Balažic, šutirao je glavom na drugoj stativi, ali preko gola.
72. minut - Drugu promenu pravi Milinković. Jednog od zapaženijih Nikolu Ninkovića zamenio je Saša Ilić. U poslednjih 15-ak minuta zaigrao je i Ivan Šaponjić koji je zemenio neprimetnog Valerija Božinova.

69. minut - Opasna prilika za goste. Da je Marcvaldze bio malo spretniji verovatno bi to bio gol. S druge strane, Ševčenko je odbranio šut Babovića sa par metara.

64. minut - Šut Brašanca sa pet metara glavom, brani Ševčenko. Već u narednom napadu Ćirković je zaustavio dobar kontranapad gostiju.

60. minut - Abubakar Umaru je svoje mesto na terenu ustupio Andriji Živkoviću. I jedan i drugi su dobili aplauze publike. Već u narednom napadu lopta je udarila gornji deo prečke. Brašanac nije imao sreće.

57. minut - Žuti karton za Otara Marcavldzea, zbog prigovora.

54. minut - Ninković ponovo šutira sa distance, ponovo u Ševčenka. Treći put golman Dila Gorija izbija loptu u polje.
52. minut - Partizan nastavlja gde je stao. Imao je i prvu šansu, posle centaršuta s desne strane, Božinov je krenuo u skok i malo, ali dovoljno, bio odgurnut s leđa, pao je i tražio penal, ali je Nemac odmahnuo rukom.
46. minut - Počeo je drugi deo meča. Nije bilo izmene u sastavima.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.
41. minut - Dobar potez Kurtslave. Jednim potezom izbacio je Petrovića kada ga je na petercu zaustavio Jevtović.

37. minut - Velika gužva u šesnaestercu gostiju, posle kornera, ali lopta nema gde da prođe.

32. minut - Bomba Ninkovića sa 20-ak metara, međutim Ševčenko je izboksovao u korner nakon kog je Brašanac bio blizu gola.

29. minut - Dve velike prilike za Partizan, ali Ševčenko je nesavladiv. Najpre je zaustavio šut Petrovića, a potom i Ninkovića. Na drugoj strani opasna kontra od čega je proistekao samo korner.

27. minut - Opasna akcija gostiju, ali se nespretno završila padom u šesnaestercu. Da je napadač Dile Gori pao par koraka ranije Nemac bi verovatno svirao prekršaj jer ga je Balažic vukao za dres.
24. minut - Konstantna inicijativa crno-belih, disciplinovana odbrana gostiju.

20. minut - Brašanac je trenutno najbolji na terenu. Sjajan prvi korak i dribling, ali je njegov šut sa 16 metara blokirao kapiten Dile Gori.

16. minut - Već treći korner za Partizan koji plete mrežu oko protivničkog gola. Ponovo su se Gruzijci odbranili. Ubrzo je usledio i četvrti udarac iz ugla.
12. minut - Partizan je u inicijativi, ali bez prave završnice. Odbrana Dila Gorija postavljena je u tri linije u prostoru od 16 do 35 metara od gola, neki bi to nazvali bunkerom, a domaćin to uglavom probija po bokovima.
7. minut - Žuti karton za defanzivca Gruzijaca Papavu, koji je snažno oborio Brašanca.
5. minut - Prva velika prilika na meču. Vulićević je probio po boku, centrirao, a Brašanac glavom poslao loptu sa peterca pored gola skamenjenog Ševčenka.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online