Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.06.2015.
17:38
mozzartsport.com A

Zvezdin "bingo": Verad, Ibanjez, Plavšić, Matos, Ivanić...

Dani raspleta u Ljutice Bogdana. Razmišljali su čelnici Crvene zvezde o najboljim igračima domaćeg prvenstva, imali spisak potencijalnih inostranih pojačanja, ali su u poslednjih 24 sata krenuli u ozbiljnu akciju. Transfer Brazilca Bruna De Matosa je završen, Srđan Plavšić se reprezentativnim drugovima Joviću i Ristiću pohvalio da će uskoro postati saigrači... Ali, tu nije kraj.

Arhiva
Foto: Ilustracija

Crvena zvezda je ozbiljno zainteresovana za bivšeg mladog reprezentativca Izraela Idana Verada. Iako je Zvezda finansijski limitirana pojedine menadžerske agencije nude brojne igrače odgovornima iz Ljutice Bogdana. Mnogi od njih predstavljaju "bofl" robu, ali je pažnju Miodraga Božovića skrenuo krilni fudbaler Makabija iz Haife. Reč je o igraču koji je godinama jedan od najboljih pojedinaca izraelskog prvenstva.

Idana Verada je preporučila jedna od najpriznatijih domaćih menadžerskih agencija, a nema sumnje da bi njegov dolazak predstavljao bingo letnjeg prelaznog roka. Naravno, ako je suditi po njegovom minulom radu. Povoljna okolnost za čelnike Crvene zvezde je činjenica da je Veradu istekla ugovorna obaveza sa Makabijem iz Haife, pa ne bi morali da plaćaju obeštećenje.

Brzonogi krilni fudbaler je pet sezona standardan u ekipi iz Haife, a radio je pod trenerskom palicom nekadašnjeg šefa stručnog štaba Partizana Aleksandra Stanojevića. U prethodnoj sezoni je odigrao 20 prvenstvenih mečeva i postigao šest golova.

Verad ima odličnu levu nogu, što je privuklo pažnju Miodraga Grofa Božovića. Tokom karijere je postigao nekoliko sjajnih golova, a navijačima Makabija je posebnou sećanju ostao pogodak protiv Maribora. Verad je rođen 1989.godine. Pre Makabija je igrao za Beirat iz Jersalima i Ramat Gan.

Možda navijači Crvene zvezde neće sa oduševljenjem propratiti transfer Bruna Oliveire de Matosa iz Novog Pazara, ali će im se osmeh razvući kada čuju da na vrata najvećeg srspkog stadiona kuca Srđan Plavšić.

Reč je o supertalentovanom vezisti Spartaka iz Subotice, koga je povreda sprečila da bude na spisku Veljka Paunovića za Mundijalito.

Čelnici Crvene zvezde već su izvršili presing na prvog čoveka Spartaka Dragana Simovića, a konačan odgovor očekuje se u toku sutrašnjeg dana. Plavšić je imao izvanrendnu sezonu u Super ligi, a briljirao je u meču sa Crvenom zvezdom.

U neformalnim razgovorima Zvezdan Terzić je u superlativima govorio o njegovim kvalitetima, upoređujući ga čak i sa superstarom Barselone Andreasom Inijstom.

- Gledao sam malog kada je bio na pozajmici u ČSK Čelarevu. Neverovatno je kako "gura" loptu, kao Inijesta. Mislio sam da tako nešto neće moći da ponovi u najjačem rangu, ali je on i tu dominirao. Strašan igrač - govorio je i pre završetka prošle sezone Zvezdan Terzić, što samo potvrđuje da je Plavšić od strane odgovornih iz Ljutice Bogdana konstantno praćen u proteklom periodu.

Ostali igrači spominjani kao velika pojačanja Crvene zvezde su u čekaonici. Na "Marakani" veruju da su na dobrom putu da "slome" argentinskog beka Luisa Ibanjeza. Na večeri sa bivšim članom Dinama Zvezdan Terzić je čak dao predlog da odmah potpiše za Zvezdu, bude predstavljen kao pojačanje i odigra meč u Evropi, međutim, Ibanjez je to odbio uz obrazloženje da nije trenirao mesec dana i uzeo je tajm-aut.

Ipak, u Crvenoj zvezdi veruju da će večeras dobiti poziv Ibanjeza i sa druge strane čuti toliko očekivano: "Da, dolazim u Zvezdu".

Iako je bilo raznoraznih medijskih spekulacija, Ibanjezova supruga, Hrvatica, nema ništa protiv dolaska u Beograd jel je često dolazila u glavni grad Srbije i poslovno, ali i u želji za dobrim noćnim provodom.

Takođe, sportski sektor Crvene zvezde imaće sastanak sa poznatim menadžerom Zoranom Pavlovićem oko prelaska veziste Vojvodine Mirka Ivanića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online