Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.06.2015.
12:42
Vestionline A

Da se naježiš: Kakav motivacioni govor Veljka Paunovića! (VIDEO)

Teško je pronaći reči kojima bi se opisala sloga omladinske reprezentacije Srbije. One, koja je stala na krov sveta, koja se sa Novog Zelanda vratila sa osmehom na licu, zlatom oko vrata, titulom u rukama i nečim možda najbitnijim - velikom životnom lekcijom. Najveće zasluge za taj poduhvat pripadaju šefu struke Veljku Paunoviću koji je iz dana u dan, svakom svojom izjavom i postupcima oduševljavao javnost.

Reuters
Ole, ole, oleee: Veljko Paunović u rukama pulena

Ako ste se pitali šta je popularni "Paun" rekao pulenima pred borbu za zlato, dilema je otkrivena:

- Svi mi imamo ispit zrelosti. Uostalom, danas je na najbolji i najlepši mogući način naša zrelost ispraćena. Danas imamo maturu, fudbalsku. Igramo finale Svetskog prvenstva sa najboljim mogućim rivalom na svetu. Sa Brazilom. I hoću da vam kažem - da danas treba da uživamo. Nikakav pritisak ne treba da imamo, sem toga da želimo da pobedimo. To je onaj osnovni pritisak zbog koga smo rođeni, zbog koga igramo fudbal. Da uživamo i pobedimo, je l' tako?- rekao je Paunović i u istom dahu nastavio:

- Hoću da vam kažem, momci, da danas niko ne treba posebno da se ističe. Vi ste se već istakli. U kom smislu? Pojedinačno, da se bori za svoju neku reputaciju. Svi vi koji ste ovde ste se već istakli. Svi za vas već znaju. Sve vas čeka vrhunska karijera. Danas treba da igramo za tim. Danas treba da budemo jedinstveni. Kao što smo bili do sada. I još više! Kako god da se zove naš protivnik, mi smo, momci, zaslužili ovo. Ovaj trofej - (upire prstom na fotografiju na kojoj je pehar). Mi smo, momci, rođeni da osvojimo ovaj trofej. Gledajte ga dobro, ovo treba da bude naše. Kako god bude bilo, samo da damo sve od sebe. Kao što smo davali do sada. Danas mora pečat da bude (udarac pesnicom o dlan). Danas je matura! (novi "pečat" pesnicom). Danas polažemo ispit, danas uzimamo diplomu! Idemo kući sa zlatom!

Ogromna količina emocije u govoru nije prestajala...

- Sad hoću svi da ustanemo, momci. Hoću da se zagrlimo svi, kao što smo uradili prošli put svi, da se svi zagrlimo. I hoću sledeće, momci, nećemo sada da čitamo molitvu, sada hoću da se gledamo u oči. Kome treba da žmuri, neka zažmuri. I neka misli zbog čega smo zaslužili ovo. Šta je svako od vas uradio u životu zbog čega je uradio ovo (pokazuje na fotografiju trofeja). Šta je svako od nas i za koga hoće da osvoji ovo. Zagrlite se, da osetimo jedan drugoga. Jedan minut ćemo da odćutimo. Da osetimo jedinstvo. Da svako svakoga pogleda u oči i da kaže jedan drugome da će to uraditi jedan za drugoga. Da će to uraditi za nas, za sve nas", poručio je Paunović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online