Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.06.2015.
11:28
Vestionline, Tanjug A

Milinković o odlasku Živkovića, pojačanjima, Ligi šampiona...

Šef struke Partizana Zoran Milinković ističe da postoje dobre šanse da jedan od najboljih mladih igrača na planeti Andrija Živković ostane u taboru crno-belih i ove sezone.

FK Partizan
Sumirao prvi deo priprema: Zoran Milinković

Odličnim partijama na nedavno završenom Mundijalitu, Živković je privukao pažnju brojnih evropskih klubova, među kojima su najveće interesovanja pokazali Čelsi, Benfika, Valensija, Sampdorija i Real Sosijedad.

- Verujem da je realno da Andrija ostane, ali tu postoje tri aspekta - stav Partizana, Andrijinih menadžera i njega samog. Smatram da je blizu odluke da još neko vreme provede u Partizanu, bar još sešt meseci. On je najbolji mladi igrač na svetu i sada moramo da pariramo bogatim klubovima. Praksa je pokazala da mladi igrači nisu uspeli da se izbore sa ranim prelaskom u inostranstvo - rekao je Milinković novinarima na Zlatiboru, gde su crno-beli odigrali prijateljsku utakmicu protiv istoimenog tima (4:0).

Iskusni stručnjak najavio je da bi Partizan mogao da dovede još pojačanja, posebno ukoliko bude odlazaka

Trener kluba iz Humske rekao je da se poslednje pojačanje Brazilac Fabrisio još nije adaptirao i da je glavni problem tome što ne govori engleski jezik.

- Fabrisio je došao pre pet dana, verujem da ima kvalitet za Partizan, ali problem je što ne govori nijedan jezik osim portugalskog. Moji pomoćnici komuniciraju sa njim na španskom, ali to nije lako. Sam ide hotelom i ćuti, pošto ne može da priča sa saigračima. Božinov mnogo bolje sve razume i to ne samo iz razloga što je Bandalovski iz njegove zemlje. Valeri je pokazao dobru radnu etiku, kulturu i veliki je motivator.

Milinković je kazao da se nada da će timu uskoro priključiti Markinjos, ali da je transferu u ovom trenutku prepreka odnosi između saudijskog Al Nasera i agencije fudbalera.

Za srpski fudbal

- Zvezda je izvukla najtežeg protivnika, a nešto lakši posao imaju Vojvodina i Čukarički. Ekipe iz bivše ŠSR imaju ogromne budžete, kupuju skupe strance, ali to ne mora da bude odlučujući faktor. Bilo bi dobro za srpski fudbal kada bi svi prošli prve prepreke - istakao je Milinković.

- Markinjos je nedavno odigrao 80 minuta za Santos, imao je dva zicera i dobro je da nije dao gol. Nadam se da će doći, uložili smo veliki napor i biće mi žao ako bude drugačiji scenario. Siguran sam da bi nam doneo kvalitet, pogotovo što bi se i Fabrisio uklopio pored njega. Verujem da će se do kraja nedelje priključiti. Problem nije naša nesposobnost, već klub iz Saudijske Arabije koji nema dobre odnose sa njegovom agencijom i tu dolazi do zastoja.

Prema njegovim rečima rival u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Dila Gori pravi je primer ekipe koja dolazi iz istočne Evrope.

- Igramo sa prvakom Gruzije i videli smo da je Dila naslonjena na rusku školu jer su fizički dominantni i čvrsti. Moraće da se dobro pripremimo za dvomeč. Iza nas je 10 dana napornog rada, kojih smo pre svega iskoristili da proverimo igrače iz omladinske škole. Deca su ostavila povoljan utisak, istakli su se najmlađi Čermelj i Bošnjak, kao i Golubović - podvukao je Milinković

Fudbaleri Partizana u nedelju će odigrati prijateljsku utakmicu protiv ruskog prvoligaša Mordovije u Staroj Pazovi, a potom odlaze na drugi deo priprema u Sloveniju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online